Under en lång tid planerar jag att odla på en sommarboende en blåbär, några gånger köpte även plantor, men vår vinter upplevde de inte. En ny bekant rådde att köpa en mängd Patriot, sade att han hade buskar för vintern i flera år, och det var ingen förlust. Jag skulle gärna vilja bekanta mig med beskrivningen av Blueberry Patriot-sorten. Snälla berätta vad det är och vilken typ av vinterhårdhet den här arten har.

blåbär patriotFördelarna med blåbär går hela legend, och det är inte förvånande att många trädgårdsmästare föredrar att växa på sina platser nära hallon och vinbärsbuskarna. Det finns många sorter av läckra blåbär, men har särskild kärlek blåbär Patriot, eftersom som beskrivs sorter har hög produktivitet och relativt krävande karaktär. Låt oss bekanta oss med den här anmärkningsvärda busken, som inte bara kommer att ha goda bär, utan också ett vackert dekorativt utseende.

Patrioten är en av de nya sorterna, den uppföddes 1976 för dekorativt trädgårdsarbete, men det visade bra resultat och som en trädgårds- och bärkultur.

Hur ser en växt ut?blåbärsbussning

Planering plantering blåbär Patriot, bör ha i åtanke att en vuxen buske har en ganska imponerande storlek: dess höjd med tillbörlig omsorg, kan nå upp till 2 m Men buskarna han inte riktigt vill :. Tack vare att uppföra skott krona verkar glest, men det hindrar inte perenn buske vacker . Attraktiva växter i alla årstider: tidigt på våren börjar blomma på grenarna i gröna blad är ovala med en röd nyans dock av nedgången av en rödaktig nyans försvinner. Inte mindre vackra buske och under blomningen, när några ljusa lövverk frodiga blomma kluster av små vita blommor, liknande den lilla runda bochonochki.

Sorten är självbestämd, men för att förbättra grödans kvalitet och kvantitet rekommenderas att plantera ett antal arter nära varandra, vilket sammanfaller med blomningstiden.

Smakskvaliteterblåbär bär

Mognad av Patriotbär faller på mitten av sommaren och då blir busken centrum för uppmärksamhet, vilket lockar ögat mot de stora blåblå penslarna. Bären är mycket stora (en diameter är mer än 1,5 cm), de har en rundad, något planad form, i slutet av säsongen är de något mindre. Huden är tät, täckt med en tråkig blomma, grön blåbär är rödfärgad, eftersom den mognar blir mörkblå. Massan är söt och sur, lite som blåbär.

Bären hänger tätt i borsten och efter full mogning förblir på busken i mer än 10 dagar, inte smula, så risken att förlora grödor är låg.

Fördelar med sorten

Bland fördelarna med Blueberry Patriot bör noteras:

  • högt utbyte (mer än 7 kg bär samlas från en buske);
  • god transportbarhet
  • möjligheten till långvarig förvaring av grödan i fräsch form
  • hög frostbeständighet (motstår vintrar med 30 grader frost);
  • motstånd mot många sjukdomar och skadedjur.

Related  Metoder för att bekämpa sjukdomar och skadedjur av petunia

Patriot plantor landade på en väl upplyst plats, i rätt tid vattning och mata henne, kan du redan njuta av tredje året användbara bär, bra och i sin helhet fruktkultur kommer från femte levnadsåret.

Videorecensioner av Blueberry Patriot