En granne i huset odlar duvor och erbjöd nyligen oss däggdjup. Han säger att de kan mata grönsaker i trädgården. Berätta för mig hur du använder duvslösningar för gödning av tomater och potatis?

Vid odling av trädgårdsgrödor är ett av de mest använda gödselmedlet slöseriet med fåglar, särskilt kycklingar och duvor. Ägare av privata duvor kan bara vara avundas, eftersom de har under deras fötter en värdefull ingrediens för utfodring. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man endast använder kullar från tama fåglar som matar sig på spannmål. Stadsduvor hittar mat huvudsakligen i avfall i en deponi, så deras droppings kan innehålla skadliga ämnen.

duvor

Duva kull är särskilt bra som gödningsmedel för tomat och potatis. Det är mer effektivt än gödsel, och innehåller ett helt komplex av näringsämnen som är nödvändiga för att få en kvalitetsgrödor av dessa grödor. Närvaron av fosfor, kväve och kalium i guano ger huvudmat för tomat och potatis för normal utveckling. Kullduvor verkar på kulturer snabbare än andra organiska toppdressingar.

Sätt att använda

Duggdjup används på exakt samma sätt som kycklinggödsel och har samma applikationsförhållanden.

Kull kan inte färskas, eftersom växter enkelt kan “brinna” från den höga koncentrationen av element.

För att avfall ska kunna bli en fullvärdig gödningsmedel utan att skada skadan, tar det lång tid, eftersom kullen har fastigheten att lagras under lång tid utan att sönderfalla.

Använd duvfett för att odla trädgårdsgrödor på ett av följande sätt.

  • att ta i en torr sort;
  • att göra infusion;
  • att förbereda på sin grund kompost.

Lägger torr kull i sängarna

torr kull

En vältorkad droppning blir helt säker och kan redan användas för gödning av potatis och tomater omedelbart före plantering eller efter skörd. För att göra detta, sprida torrt utskott på platsen och raka nivå jorden, blanda den med marken. Konsumtionshastigheten beror på kulturen:

  • för potatis – 50 g per 1 kvadrat. m.;
  • för tomater – 25 g per 1 kvadrat. m.

Related  Varför börjar inte Lucerne begonia blomma?

Litterbaserad lösning

infusion

För att få infusionen ska 1 del av duvslösningar hällas med 10 delar vatten. Lägg i arbetsstycket 2 msk. l. ask och 1 msk. l. dubbel superfosfat. Låt lösningen i 2 veckor infusera, omblandning ibland. En färdig lösning bör vattnas med potatis och tomater en gång i veckan.

Efter påfyllning med infusion är det nödvändigt att tvätta marken under plantagen med rent vatten.

Kompost av kull

kompost

Duggfett hålls väl i komposthögan. För att lägga det, lägg kullskikten, växla det med sågspån, halm eller torv. Du kan helt enkelt hälla jorden, men komposten blir mindre näringsrik.

På hösten gör du under plogning eller grävning av potatisbäddar färdig kompost med en hastighet av 20 kg per 10 kvadratmeter. m.

Förberedelse av mortel från fågelnedslag – video