På födelsedagen av sin man gav begonia Pikoti. I min “samling” finns det flera typer av begonier, men det finns inga representanter för knölar bland dem. Berätta för mig hur man tar hand om den gulröda begonia Pikoti?

Begonia Pikoti refererar till arten av tuberösa begonier. Från andra representanter av denna art skiljer Pikoti speciella, tvåfärgade, färgande blomställningar. Under blomman, som börjar i slutet av våren och slutar i mitten av hösten, är busken täckt med många stora gula blommor. Kronbladens vågiga kanter är målade röda. Varje blomställning har en diameter på upp till 20 cm och torkar inte ut i ungefär tre veckor. Dessutom utstrålar blommorna av begonia Pikoti en delikat arom.

begonia picoti

Busken själv är sällan stor. Maximal höjd på växten är 40 cm, vilket gör den kompakt för odling i hängande blomkrukor eller på ett stativ på en vindisol. Ljusa vackra blommor på en bakgrund av saftiga mörkgröna blad gör begonia en riktig levande dekoration av huset.

Funktioner av planteringen av knölbegonia Pikoti

plantade knölar

Blommodlarna, som bara köpte begonia knölarna, borde ta hänsyn till att den mest optimala tiden för att de släpper i potten är från februari till april. För att göra detta fyller du grytan med näringsrik, lös jord och lägger knölarna och trycker dem in i marken mer än hälften. Fyll helt knölarna med jord först efter att de har rotat och börja växa. Utformad från knölarna transplanteras unga begonier i separata krukor.

På den öppna jorden kan tuberösa begonier planteras tidigare än juni.

Regler om vård för knölbegonia Pikoti

blommande picotti

Begonia Pikoti gulröd, som andra knölhålor, har en måttlig lustig natur. För att odla en vacker busk, bör du ordentligt ta hand om växten och skapa lämpliga förutsättningar för utveckling, nämligen:

  1. Lighting. Begonia älskar solen, men de direkta strålarna bränner löven och främjar deras förvirring. I skuggan är det nästan omöjligt att uppnå blomning, och busken själv kommer att sträcka och förlora sina löv. Det är bättre att hålla plantan på de östra fönstren eller efter middagen för att mörka södra sidan.
  2. Temperaturreglering. De optimala värdena på termometern är inte högre än 24 grader Celsius, annars kan blomman dö.
  3. Vattning och fuktighetsnivå. Stänk begonia på morgonen med varmt vatten. Under tillväxten av grön massa – riklig, och med början av blomningen – måttligt. Jordens övre lager hålls i fuktigt tillstånd, utan att vattenstagnation i potten tillåts. För att behålla den höga luftfuktigheten som behövs för frodigt blomning placeras ett glas vatten bredvid varandra eller luft sprutas. Samtidigt bör vatten inte komma på växten själv.
  4. Utfodring. Första gången befruktning (kvävegödsel) gör innan du somnar, planterad med knölar jord. Sedan fylls begonia med mineralgödselmedel: första gången – med början av knopparna som blommar. Ytterligare mineralbefruktning sker en gång i två veckor. Efter slutet av blomningen, lägg till läkemedlet innehållande kalium.

Related  Vi odlar berusande dope på dacha: sätt att plantera, nyanser av vård och bildvarianter

Uppehållstid i gulrött begonia

lagring av knölar

Med höstens tillfälle bör vattendon begonas för att förbereda det för viloperioden. Om växten fortfarande producerar knoppar, är de rippade av. Den gröna massan lämnas för att torka sig själv, eller skära senare (i november).

Begonias odlas utomhus bör tas in i rummet före de första frostarna.

Efter beskärning av skotten, ta bort knölarna, rengör dem från marken och placera dem i en behållare med torv för lagring till våren. Temperaturen i rummet där begonia lagras bör inte vara mer än 8 grader Celsius.

Plantering och vård av tuberbegonia – video