En granne lovade att ge mig en jasminplanta när hon skulle plantera hennes buskar på våren. Under lång tid drömde jag om att få denna doftande växt och nu ser jag fram emot det när det blir varmare. Berätta för mig hur man planterar jasmin på våren? Var är han bättre att ta sin plats?

jasmin planteringGarden Jasmine är älskad inte bara av bin, som det lockar med sin söta lukt. Buskar används ofta för att plantera en tomt med en bred spridningskrona och riklig blomning. Särskilt populära är terryvarianter, vilket lockar utseendet på ett överflöd av fyllda knoppar. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man planterar jasmin på våren – i före detta fall, före froststart, kommer unga plantor att få tid att växa starkare och få styrka för framtida vinning, och överlevnadsgraden för vårplantningen är högre än hösten.

Innan vi pratar om hur man planterar jasmin på våren är det värt att nämna tiden för plantering. Det är bäst att göra detta i slutet av april – i början av maj när en stabil temperatur upprättas på gatan, och jorden blir varm nog.

Var att plantera?blommande jasmin

I princip kan jasmin växa lika bra och utvecklas både i solen och i skuggan. Men om målet är att få riklig och lång blomning, är det värt att fördela för anläggningen den ljusaste platsen på platsen.

Platser där vattnet stagnerar, är inte lämpligt för jasmin – han gillar inte vattenlaminat mark och kommer att bli sjuk.

Vilken typ av jord föredrar jasmin?

Busken kan överleva på nästan vilken mark som helst, men den växer bäst i fritt chernozem. Tung lerjord bör spädas med sand för att göra det mer luftigt. I ljus sandjord, ta med lite lera och en näringsblandning från chernozem och organiskt material.

Framställning av plantor

För plantering måste du bara köpa eller välja ur ditt material endast de starkaste och mest friska plantorna. Rotsystemet bör noggrant inspekteras: alla skadade och sjuka rotlök måste avskuras.

Hur man planterar ett plantor korrekt?planterad jasmin

Det är bättre att plantera på kvällen innan de landar. I den beredda landningsplatsen med ett djup på upp till 50 cm är det nödvändigt att lägga dränering, till exempel grus. Då jorden, som grävdes, är det nödvändigt att fylla på näringsämnen, eftersom en hel gödsling jasmin börja först nästa år. För att göra detta, blanda det med organik baserat på 5 kg jord per 1 kg:

  • träaska;
  • humus.

Du kan lägga till lite mer nitrofoski, men inte mer än 30 g.

Det är omöjligt att djupt fördjupa rotkragen – den borde förbli på marknivå, annars finns det stor risk för förfall.

Planterad jasmin bör hällas rikligt. Det är möjligt att tjocka grundstommen med löv – så fuktigheten under solens vårstrålar kommer att förångas långsammare.

Video om jasmin landning och vård