piletina na otvorenomKada novi ljubitelj divljine uči vrt, razmišlja o dobivanju životinjskih proizvoda. Uzgoj pilića kod kuće za početnike – prvo iskustvo robe proizvodnje mesa i jaja. Pilići su najviše tolerantni zbog nedostatka skrbi, gotovo svejednako i prijateljski. Ovo je gotovo ne-otpadna proizvodnja – legla, jaja, meso, pero – sve ide u akciju.

Uvjeti držanja stoke

uvjeti držanja pilićaPrije svega treba odrediti hoće li se čuvati sezonsko ili cjelogodišnje stado ptica. Za ljetno doba postoji dovoljno skloništa i pješačka površina. Zimi ćete morati toplo proljetno. U ljeto, kako bi jeli jaja, morate kupiti molodok pilića. Za početnike, uzgoj pilića kod kuće tijekom cijele godine, određuje kvalitetu pilića. Bolje je kupiti hrpu dnevnih pilića na peradnoj farmi uz jamstvo da će se stoka temeljito prerađivati ​​i zonirati.

Potrebno je pročitati literaturu i odrediti fiziološke norme čuvanja i hranjenja pilića. Neke činjenice o uvjetima za uzgoj pilića moraju unaprijed znati.

piletina u gnijezduKada održavanje podova, soba bi trebala imati površinu od 5 kokoši po 1 kvadratnom metru. Temperatura sadržaja nije manja od 5-7 stupnjeva. Soba bi trebala biti topla, lagana, suha, ovisno o ovome ovisi proizvodnja jaja. Noću, bez obzira na sezonu, kokoši se trebaju držati u zatvorenom prostoru, opremljeni ruševinama. Na roost svake kokoši treba se dodijeliti 20 cm, a svi moraju biti postavljeni na istu razinu.

U staničnom sadržaju, ptica se razvija brže, žurbe i težinu. 5-7 pojedinaca smješteno je u jedan kavez. Peku je potreban u stadu ako, u budućnosti, oplođena jaja moraju inkubirati piliće. U životu dacha, potrebno je pijetao za ljepotu i živahnu najavu novog dana.

Potrebno je igralište za piliće, oni bi trebali biti na otvorenom. Potrebna je nadstrešnica da stado bude u stanju izbjeći kišu.

Za početnike važno je uzgoj pilića kod kuće odrediti broj, mjesto prebivališta ptica.

Koje pasmine pilići su prikladni za domaće uzgoj?

kokoši u kavezuNisu sve pasmine pilića pogodne za poljoprivrednu pomoć. Stoga, za odabir pilića za domaće uzgoj, morate uzeti u obzir specifičnosti sadržaja, jednostavnih ili potpunih. Jednostavni su manje zahtjevni za ravnotežu hrane, na uvjete pritvora. Postoje uzgajališta mesa ili jačine jaja. Tako se mesne prerađivače mogu uzgajati za klaonice s punim radnim vremenom težine od 3-4 kg. Jaja kokoši obilno su vožene, ali za vrijeme mulja mogu se udarati, juha će biti bogata. Za osobna seoska gospodarstva preporučuje se uzgajati piliće pasmina:

 • Ruski bijeli;
 • Crvena štekavac;
 • šešir od slame

Jeste li kupili dnevne piliće, što je sljedeće?

sadržaj pilićaTrebate uzeti veliku toplu kutiju. Dnevni pilići će se udariti na zid s izljevom, ako se radi o kartonskoj ili pjenasti plastični materijal, grickat će i umrijeti. Na dnu dna novina, na njih stavite piće i napojnicu. Odozgo stavite na tronožac žarulje sa žarnom niti, podešavajući visinu tako da je pod bio 30 C. Na dnu kutije, piliće se spriječi i istakne prvog dana, čak i noću, kasnije, dan svjetlosti se smanjuje od 17 sati do 8 sati.

Hrana i piće uvijek trebaju biti. Novine s otkupnim jastučićima treba očistiti 2 puta dnevno. Ako pilići budu “mali”, oni su hladni, a niži se mogu slomiti. Ako ste se proširili iz svijeta, to je vruće. Na peti dan, temperatura se spustila na 26 stupnjeva i više svaki tjedan do 3 stupnja, pa do 18. Iz kutije se prenosi piletine legla, postupno povećanje prostora.

Po dobi od 4 mjeseca, pilići su nešto manji od pilića odraslih, a za 5 mjeseci počinju plivati.

Sadržaj piletine

pilići u ispašuDok su pilići odrastao u neposrednoj ali toploj sobi u prva dva mjeseca, oni su izgradili kokošinjac. Kuća za piliće može postati ukras dvorca. Glavna stvar, to bi trebalo biti bez pukotina, da nije bilo nacrta. Pod je prekriven debelim slojem piljevine ili slame.

Planeri za ptice s tri odjeljka su uređeni:

 • suha hrana;
 • mineralni aditivi;
 • kaša.

Sredstvo za izvlačenje treba odvojiti šipkama, tako da ptica može zaliti, a ne gazi hranu. U međuvremenu, instaliran je piće. Potrebno je dogovoriti kupaonicu pepela i pijeska u starom kanalu. Do vremena zrenja kokoši moraju se pripremiti gnijezda – duboke kutije obložene suhe trave s produbljivanjem. Postavite ih na osamljeno mjesto od izračuna gnijezda za 3 piletine.

U ljetnom održavanju mala kuća može se graditi od šperploče s hodanjem, ograđenom mrežom rabitsa. Za zimu vam je potrebna ugrijana, prozračna, grijana soba s električnom rasvjetom i šetalištem. Uz dobru njegu, pilići u zimi žure kao ljeto.

Pileća racija

pileća kućaKako uzgajati kokoš kod kuće, reći će svakom ruralnom stanovniku. Evo, samo jedan susjed tijekom cijele godine prodaje višak jaja, a drugi krikovi svoje idlers. Kako bi se nadoknadio trošak održavanja stoke, potrebna je dobra briga i uravnoteženo hranjenje ptica od samog rođenja.

Pilići u vodi trebaju dvostruko više nego u krmi. Stoga, mora biti svježe vode u posudi za vodu. Prvi put kupci trebaju piti 5% -tnu otopinu glukoze.

Krmna smjesa ulila je na listove kartona do sedmodnevnog doba, a zatim postavila hranilice, bolje vješanje. prvi mamac pilića je:

 • mali zdrobljeni zrnci;
 • tvrdo kuhano jaje;
 • suhi sir od sirove masnoće.

Kasnije jaje više nije dan, sir sadrži kalcij, potiče obod. Od drugog dana je dobrodošlo dodavanje finog nasjeckanog zelenila. Zimi, kada nema djeteline, možete uzgajati žitarice i dodati zelje na hranu.

Od 3 dana, kukuruz se može kuhati na jogurtu, mesnim bujonima. Njima se hrani samo svježi komad, nakon sat vremena, ostaci su odbačeni, punjač se ispere i ispere kalijevim permanganatom. Slabo ružičasta otopina kalijevog permanganata treba dva puta tjedno biti podignuta u jutarnjim satima. Petodnevni pilići su već održivi. Postupno povećavaju količinu hrane, dodaju vitamine, riblje ulje, od prvog dana potrebnog malog šljunka, ljuske jajeta i velikog pijeska. Do žetve do dvije mjeseca upotrebljava se samo žitarice.

mješovita hrana za pilićeMješovita hrana za odrasle pilote je potrebna kako slijedi:

 • kukuruz – 40%;
 • pšenična mekinja – 8%;
 • brašno od ječma – 20%;
 • suncokretni obrok – 10%;
 • riblji obrok, meso-koštani obrok 1: 1 – 10%;
 • kvasca za hranu – 3%;
 • mineralni aditivi, sol – 5%.

Takva mješavina u čistom obliku i s mesom daje se 2-3 puta dnevno. Za dobar rad, trbuh je nužno hranjen pilićima sa suhim žitaricama, po mogućnosti ako je film na zobi i raži manji.

Domaće jaje po ukusu uvijek se razlikuje od tvornice zbog raznih hrane. Prisutnost karotena čini narančasta boja je zbog velike količine vitamina zelenila u prehrani nesilica.

piliće na dvoruNemoguće je prevladati kokoš, teško će joj se probiti, a unutarnje će gorjeti. Jaja će početi prekrivati ​​tankim filmom umjesto ljuske, izliti, zagađujući gnijezdo. Ova okolnost će omogućiti pernati da zna okus proizvoda, a zatim spaljivanje će započeti.

Hranidba kokoši trebala bi:

 • Meshkins – 65-75 g;
 • smjesa suhog zrna – 30-45 g;
 • Prosijane trave – 10-12 g;
 • korijenski usjevi – 20-25 g;
 • riblje ulje, kvasac, šljunak, školjka za 1-2 g.

Dodavanje hrane može biti ostatak sa stola, diversificirati izbornik. Više sastojaka u hrani, to je ukusnije jaje. Izbornik ovisi o sezoni. Međutim, ako posjetite bazu, pilići mogu jesti vitamine tijekom cijele godine – često bacaju zelje i voće u posude za otpatke. Pilići posebno vole mango i naranče.

Zlatno doba polaganja kokoši je do 15 mjeseci, kasnije rjeđe, meso raste. Do tog vremena, spreman sam na novu legla pilića – to je kako pilići uzgajaju u dvorištu. Obično prva jaja mlijeka se donose u dobi od 110-120 dana.

Znakovi bolesti

bolesna piletinaPotrebno je upozoriti da početnici uzgajaju piliće kod kuće kako bi znali glavne znakove bolesti. Unatoč dobrim higijenskim uvjetima, golubovi, krađe hrane, glodavci mogu dovesti bolest. Bolesne ptice mogu se vidjeti odmah. Oni su tromi, nemojte otići na hranilicu, ne ustati na noge, ima grčeva. Bolesna ptica mora biti odvojena od stada odjednom.

Znak nedostatka vitamina je letargija, nedostatak apetita. Za hranjenje s biljkama, zračiti ultraljubičastim svjetiljkama, dati riblje ulje i sve će raditi. Strašnije je nositi se s kanibalizmom pilića. Ako postoji rana na tijelu ptice, privući će pažnju robe. Dakle, svjetlo u kokošinjac ne treba biti svijetla, dim i crvenkaste boje krije svježe rane.

Budite na čuvanju, pričekajte papirnati i razumjeti uzroke ove bolesti:

 • pilići prstiju prstima u krvi – gladni su:
 • bacaju se u glavu – postavlja se hijerarhija;
 • rasklev cloaca – kada je upaljena zbog nepravilnog hranjenja;
 • Kada je cloaca upaljena i ispadne iz čarapa vrlo velikih jaja;
 • plutajući perje – na krmi ima malo minerala;
 • prisutnost insekata – peries, uši, krpelji.

Kako sadržavati piliće i imati produktivno jato je višeznačno pitanje.

Video o uzgoju pilića kod kuće