Пар мошусних патакаСеоска фарма је увек испуњена разним стоцама. Узгајање мошусних патака је корисно из више разлога. Тихим птицама у лето, пола хране се минира слободним испашајем. Услови одржавања су мали језер и зелени травњак у лето, топла зима зими. Маса клања постиже се пре првог молтања, 13 недеља.

Порекло и особине садржаја стена

Сретна патка породицаДрвене патке, и тако их зову древни Азтеци, они су укротили. Птица је добила друга имена од људи:

  • мошус, за одређени мирис из растиња око очију;
  • немој, због његове неспособности да гласно виче;
  • Индотка – патка од Индијанаца.

Мускови патка разликује се у праву. Има широку груди и кратке ноге. Крила птице су врло моћне са прелепим перјем. Могу бити бели и чоколада, чак су плаве и двобојне, разноврсне.

Предности патака се називају:

  • непристојност у избору хране;
  • они не уредјују бучну демонтажу са другим становницима фармера;
  • може учинити без воде;
  • ретко се разболи.

Требају се приписати захтевима који се морају поштовати у условима одржавања патака – не дозвољавајте влажност у просторији и простору – квадратни метар за 3 особе. Али чак и зими на снегу птице треба пола сата дневно купати сунчеве купке. До почетка постављања јаја у априлу, неопходно је да се освијетли 16-сатни светлосни период дана. Није више могуће, канибализам се пробуди у односу на излечене паче.Мошусни патке за шетњу зими

Домаћа мошусна патка је цењена због своје мирне природе и непрецизности у храни. За кратко време расти раса, а од три месеца породици може пружити нежно месо. Драви за одрасле теже 6, паче – око 3 кг. Нису масне, имају црвено месо.

Функција Индоток је способност да прогутају све оно што глиттерс. Они могу сакупљати оштре делове стакла, разбацане вијке, а потом пате од опструкције. Где постоје Индози, мора постојати чистоћа.

Јаја у индоток великој, до 85 грама у тежини. Они журе у два термина, у пролеће и јесен. Током растопања патке се одморите. Укупно годину дана могуће је примити 70-100 јаја. За јаја је оплођена, 4-5 женама треба један драк. Мошусне патке се узгајају од пролећне зидине, а раније јаје се узимају за инкубацију, то је већи проценат повлачења. Инкубација траје 32-35 дана под кокошком. У инкубатору је потребно посматрати неке трикове како би добили мање оштећења, али показује више мужјака, што је добро за узгој дака за месо.

Related  Kupujeme správne vitamíny pre kurčatá

Соба за одржавање мокрих патакаВажно је знати да ће у лето мокра патке уредити садржај у крошњама свјетла са дневницима за ноћење. Зими морате имати собу са топлим сувим леглом и гнездом. Температура садржаја не би требало да буде нижа од 15, за пака изнад 20 Ц. У топлем времену птице би требале ткати траву, све што се у њему плаши и извлачи ракове, ларве и љуске у резервоару близу воде. Због овога, мошусна патка код куће исјече до 50% мање оброка хране.

Услови за добивање легла код куће

Да би добили паче узимати оплођена јаја првих дана зидања. Потребно је одабрати јаја која су пуна спољним атрибутима. Требали би бити чисти, карактеристични облик и приближно једну тежину. Материјал се инкубира 2 недеље, складишти на температури од 11 Са своје стране. У овом случају, од старијих јаја, паче се брће бацају.

Паткање уз патке

Полагање јаја мошусних патакаСа природним узгојом, најбоље је одвојити мајку. Дрејк и 3-4 патке доведени су у припремљену одвојену собу. Потребно је за креирање осамљених места и оставити сухо лишће или пиљевину.

Демолирана јаја се не могу додирнути. Птица сама зна шта да ради.

Мошусне патке су добре кокошке, сједе на гнезду када се у њој акумулира више од 10 јаја. Период развоја ембриона је 32-35 дана. Током овог времена, патка мајка више пута претвара јаја, посипа их водом, доноси кљун из корита, уклања густо слојевиту шкољку, тако да ваздух улази у комору. У таквим условима, принос од зидова је око 90%.

Патка излази из пакаПрво пуштене пачке, када се узгајају мошусом, без помоћи особе, могу замрзнути или умрети од глади. Склоност наставља да седи, а не обраћа пажњу на децу. Требају се депоновати у топлој кутији са грејањем жаруља са жаруљем, оставити да се осуши и подуче да пецкају. Дуцклингс може само узимати храну у покрету. Због тога су мрвице јаја, тврдо куване, сипале на леђима пилића. Пачке се померају, храна се спушта, а деца га ухватају у јесен. Тако да науче да једу првог дана.

Related  Študujeme plemená kráv z fotografií a popisov

Мошусна патка са пацовимаНакон 35 дана инкубације, јаја са неразвијеним ембрионима се уклањају, а патка ће узети покољење. За то су поново осушене и загрејане паче у вечерњим сатима везане за патку. Ујутру води пачове на фарму, а за недељу дана ће се купати. Пре тога, мајчински патак пазљиво их подмазује пересом с масном, тако да пилићи не буду мокри и утопљени.

Паче у инкубатору

У претходно загрејаној инкубатору од 38 степени у хоризонталном положају, положена су највећа јаја за 5 сати – средња, а за другом – мала. Двапут дневно, уграђени материјал је посут с благо розе топлим раствором калијум перманганата за хлађење и убрзавање метаболизма. Влажна јаја су обрисана салвијанима, уклањајући горњи слој дебљине коре умјесто поклопца. За хлађење, можете једноставно отворити поклопац у трајању од 30 минута, наводно је кокош отишао да једе.

Умањење мошусних патака у инкубаторуЈаја се аутоматски или ручно претварају. У том случају, ради усредсређивања на развојну температуру, квачило мора бити замењено на местима, померајући екстремна јаја до центра. Температура у комори се постепено спушта, у одређеној мери се врши ударање, према табели. Инкубација мошусних патака траје 32-35 дана.

Прве патке мошусне патке издужене у инкубаторуНакон тога, заклон је постављен у броодер и уређен за чишћење. Посебно одговоран за првих 10 дана. Дуцклингс се науче постепено да се хране. Не бојте се текућих легла, ово је посебност пилића Индотеца.

Када узгајате мошусне патке код куће, не можете пачећи паче у воду. Мокри и утапају.

За култивацију жена од пет месеци, неопходно је, упркос природи, да прошири светло време дана, постепено их припремају за овипозу. До пролећа, дужина дана би требала бити 16 сати. Затим ће продуктивност жена и њихово потпуно оплодње омогућити добијање снажног потомства мошусних патака при узгоју код куће.

Related  Baytril a ďalšie prípravky na kurčatá, návod na použitie

Када храните младе животиње за месо, неопходно је створити услове за брз раст. Економично је корисно хранити 13 недеља, или пре почетка мољења. Када птица изгуби перо, повећање телесне масе се зауставља. 60% стоке је гарантовано дракови, добиће 3 кг тежине до 13. седмице. Преостали број жена може се пребацити на зимско одржавање и кувати за пролеће.

Суптилност одгајања мошусних патака – видео