Inkubacija prepelica jaja Inkubator za prepelice je termostatska kutija s kontrolom vlage. Važno je tijekom razdoblja uzgoja osigurati stabilnost režima inkubacije, kontrolirati mogućnost okretanja jaja s potrebnom frekvencijom. Inkubator se može kupiti ili sagraditi vlastitim rukama.

Zahtjevi za inkubaciju prepelica kod kuće

Prestajući prepelicuJaja u inkubatoru su položena svježa, srušena unutar tjedan dana. Da bi se povećao prinos pilića, roditeljski fond se drži odvojeno. Za 30 minuta ženke se naizmjenično stavljaju u kavez s 3-4 mužjaka za gnojidbu. To će dobiti brood do 80% od oznake.

Jaja su srednje veličine bez pukotina, s čistom ljuskom. Prije polaganja jaja se gleda na ovoskop kako bi se uvjerio da je embrij prisutan. Inkubator se instalira na toplom suhom mjestu.

Da bi razvili embrije, potrebni su određeni uvjeti:

  1. Dva dana u inkubatoru održavaju temperaturu od 37,7 stupnjeva, vlažnost 60-70%, jaja se ne prevrću.
  2. Na petnaesti dan, jaja su okrenuta nakon 2 sata kako bi se spriječilo da se embrij ugura u ljusku.
  3. Prije piercing jaja za 2 dana, temperatura bi trebala biti smanjena na 37,5, vlažnost za održavanje 90%, povremeno navodnjavanje površine jaja iz raspršivača.

Početak proklev jajaRazvoj pilića do punkcije je 17 dana. Pilići za hvatanje trebaju se sušiti u inkubatoru 24 sata.

Zametak zadržava vitalnost čak iu kratkotrajnom odsustvu grijanja. U tom slučaju, jaja se uklanjaju iz inkubatora i ohlade se na 15-18 stupnjeva. U budućnosti, inkubacija prepelice može se nastaviti, ali vrijeme puštanja pilića će se pomaknuti.

Vlažnost u komori održava se pomoću instaliranih blokova vode i podesivih ventilacijskih kanala. Temperatura se postavlja automatski ili ručno pomoću točnog termometra, a ne unutarnjeg. Kako bi se jaja bez otvaranja inkubatorske komore za prepelicu s jajašcima skrenula lijevo i desno 45 uz pomoć poluge koja se izvlači. Jaja u mreži smještena su vertikalno, s tupim završetkom.

Masovna proizvodnja prepelica u inkubatoruPrinos od 75% stvari smatra se normalnim. Preostala jaja mogu biti unfertilized ili “spava”.

Related  Sadržaj i uzgoj vijetnamskih prasadi

Dizajn inkubatora za prepelice iz tvorničke proizvodnje može imati automatsku revoluciju jaja, precizno reguliranje režima. Ali obično su ti uređaji dizajnirani za stabilnu prehranu. Baterija za sigurnosnu kopiju nije dostupna. Kupljeni inkubatori za prepelice su univerzalni, mogu izvaditi piliće i guskove, mijenjati rešetke i način rada. Međutim, kamere u uređajima omogućuju polaganje 100-300 jaja. Inkubator je skup. Stoga je često moguće vidjeti sam inkubator za prepelice u seoskom farmu.

Načela izgradnje vlastitog inkubatora

Domaći inkubatorMnogi nacrti termostata od strane obrtnika, s crtežima i korak po korak upute naći ćete u referentnoj literaturi i na web stranicama. Ovisno o praktičnom materijalu, broju jaja u kartici, izvora rezervnog izvora, nije teško odabrati odgovarajući dizajn.

Odabran je drveni okvir odgovarajuće veličine. Kako bi se održala stabilna temperatura i vlažnost zraka, potrebno je napraviti toplinsku izolaciju zidova. Vanjski, zidovi mogu biti prekriveni polistirenskim pjenastim pločama, izolacijom role i šperpločom na vrhu. Provedite završetak unutarnje površine kako biste mogli prati i dezinficirati šupljinu.

Savršeno prikladan za izradu inkubatora za stari hladnjak. Dovoljni volumen fotoaparata omogućuje dobivanje izdržljivog funkcionalnog uređaja.

Inkubator iz hladnjakaDa biste promatrali stanje jaja s vrha, napravite staklo, izbušite nekoliko rupe za prozračivanje komore. Postaviti mreže s jajašcima, zaustaviti i zatvoriti otvor. Da biste stvorili željenu vlagu, ugradite isparivač na dno komore. Rešetke s jajima trebaju biti veće, tako da se prepelica ne utopi u kadi.

Za jednoliko zagrijavanje svih jaja na gornjoj i donjoj mreži, instaliran je unutarnji ventilator, koji se povremeno uključuje. Komora bi trebala imati dovoljno zraka da mreža s jaja pretvori u 45 i za manipulaciju jajašcima. Iznad razine poda, ladica s jaja mora biti najmanje 10 cm, a udaljenost do stropa ili gornje staklo očitanja izračunava se ovisno o korištenoj toplini. Ako su to žarulje od 40 W, udaljenost od njih do rešetke mora biti najmanje 10 cm. Mreže se mogu okretati u ručnom i automatskom načinu rada.

Ladica za jaja može se obaviti povlačenjem na okvir pjene najlonsku liniju ili drugi materijal. Glavni uvjet, položiće jaja ne valjaju pri okretanju ladice, izrezani pilići ne smiju pasti u stanice.

Related  Кинеска свиленкаста пилетина – осмијех природе

Polaganje jaja za inkubacijuTipično, inkubacija prepelica kod kuće obavlja se pomoću napajanja. Za izvanredne situacije potrebno je razmotriti povezivanje baterije. Da biste pratili temperaturu u komori, trebate kupiti žive termometar, koji se koristi za praćenje rada senzora temperature. Sobni termometri ne daju željenu točnost. Termometar je instaliran tako da ne dodiruje ljusku. Vlaga se mjeri pomoću psihrometra.

Uklanjanje prepelica u inkubatoru kod kuće lakše je od ostalih pasmina ptica. Pilići izlegu više održivih, suhih u inkubatoru dok ne iskopaju u roku od 24-48 sati. Važno je stvoriti male magle u fotoaparatu tijekom izlaza s malom djecom, tako da se školjka lakše odvoji kada se kljun uništi.

Inkubator bi trebao biti postavljen na podignutu platformu. Tijekom razdoblja indukcije, ne bi trebalo biti iznenadnih šokova ili buke. Iznenađujuće, embriji se mogu uplašiti i smrznuti u razvoju.

Povlačenje prepelica u inkubatoru kod kuće smanjuje troškove kupnje mladih životinja pri tovljenju stoke za meso. Jednostavan uređaj za smanjenje troškova, omogućit će vam da posadite svoje zdravo stado ptica.

Inkubacija prepelica – video