Nakon otkrivanja proljeva u broilerima, potrebno je hitno započeti liječenjeProbavne smetnje, često popraćena tekućim ili pjenastih izmeta su vrlo česte u mladih pilića, i može signalizirati opasnih zaraznih bolesti, helminti, loše kvalitete hrane. Ako peradnik obavijesti proljev u broilera, liječenje bi trebalo početi bez odgađanja.

Koliko je opasno ovaj simptom i kako odrediti uzrok njene pojave? Pravilnu dijagnozu može napraviti samo stručnjak nakon laboratorijskog ispitivanja stelje. Međutim, moraju se poduzeti prve hitne mjere.

Pileći brojleri su zlostavljani, što treba učiniti prije nego što dobije odgovor veterinaru?

Bez obzira na razloge pojave proljeva, ova pojava uvijek prati iritacija sluznice crijevnog trakta. Hrana koja se unese u probavni sustav je slabo probavljena.

Bijeli proljevČak i uz zadržavanje iste apetit pilići pate od prehrambenih nedostataka, dehidracija, teška opijenost počinje ptičje organizam. Ako tretman nije započeo na vrijeme, simptomi drugih infekcija dodaju se proljevu pilića.

Da biste počeli s terapijom prije, iskusni poljoprivrednici peradi savjetuju o boji i prirodi piletine broilera kako bi utvrdili što je uzrokovalo problem. Ako pazite na bolesnu pticu, ona će vam reći vjerojatnu dijagnozu, i što liječiti ako su brojleri žrtvovali.

Bijeli proljev u broilima: liječenje i mogući uzroci

Uz takav izmet ptica je hitno potrebna pomoćMogući uzrok tekućeg čestog smeća s bjelkastom bojom su salmonela. Infekcija je vrlo česta kod peradi i nažalost može utjecati na osobu. Pilićima bolest prolazi od zaraženih pilića, kao i kontakt s uobičajenom opremom ili nepoštivanje čistoće u peradnoj kući.

Prilikom odabira strategije liječenja, pored bijelog proljeva u broilima, prisutnost salmonele, obratite pozornost:

 • na depresivno stanje ptice;
 • nespremnost pilića za kretanje, inhibicija;
 • o zaostatku razvoja od zdravih vršnjaka;
 • do brzog, napornog disanja kroz blago otvoreni kljun.

Kada uzrokovane Salmonella proljev liječenje tovnih pilića u komercijalnim farmama se ne smatra prikladnim, jer se naravno može trajati oko tri tjedna.

Na privatnim poljoprivrednim gospodarstvima s uzročnikom bolesti, oni se bore sa sulfanilamidnim pripravcima. Važno je postaviti bolesne ptice i pažljivo pratiti dobrobit preostalih.

Related  Pestovanie krúpy doma – vec starostlivá a zaujímavá

Broileri imaju smećkasti proljev

Proljev smeđe bojeAko probavne smetnje kokoši i pilići se izražava u tekućem, brzog legla tan ili smeđe boje, to može ukazivati ​​kako je korištenje niske kvalitete hrane, a takvih strašnih bolesti kao što su kokcidioze. Najčešće se ta bolest dijagnosticira u proljetno-jesenskom razdoblju, a infekcija se javlja putem kontaminiranog posteljine, hrane, vode.

Osim smeđeg proljeva mogu se vidjeti broileri:

 • nevoljkost za kretanje, nepokretna, ogoljena i ogoljena;
 • smanjena ili bez apetita, povećana žeđ;
 • sluz ili znakove krvi u stelju;
 • bljedilo brade i kapice, što ukazuje na razvoj anemije i dehidracije.

Često u kokcidiozi, može se vidjeti u izmetu broilera krvi. To ukazuje na aktivno uništavanje crijevne sluznice i potrebu za hitnim kompleksnim tretmanom uporabom specijaliziranih lijekova koji potiskuju vitalnu aktivnost patogena.

Ako ovi simptomi se ne vide, ali krv u leglu je još uvijek tamo, vjerojatno piletina kloaka primijetio ozljede ili crijeva zbog nepravilnog hranjenja, nedostatak vitamina i minerala.

Pileći bolesni signaliziraju zelje u izmetu ili čestice neiskrenjene hrane.Liječenje peradi

Broiler se žali: nego liječiti?

Među prioritetnim mjerama koje treba poduzeti poljoprivredniku peradi:

 • provjeravanje kakvoće hrane za piliće;
 • izolacija bolesnih i oslabljenih ptica;
 • Čišćenje i dezinfekcija prostora i svu opremu, uključujući hranilice i posude za piće.

Kada proljev u broilera, potrebno je dezinficirati cijelu sobu, hranilice i pitiAko ptica, unatoč poduzetim mjerama, zavarava, nego za liječenje broilera? Što se još može učiniti dok ne bude iscrpna analiza stelje:

 1. Kao apsorbiraju, broileri se nude aktivni ugljen.
 2. Kolijevog permanganata se dodaje pitkoj vodi.
 3. Obavezno provjerite ima li dovoljno krede, šljunka i školjaka u koritu.
 4. Korisno je koristiti proizvode mliječne kiseline, probiotike, usmjerene na normaliziranje intestinalne mikroflore.
 5. U vlažnoj hrani možete dodati izvarak riže.

Da bi se isključio morbiditet ptica zbog infekcije s kelima, provodi se anthelmintik liječenja stoke.

Sljedeća faza borbe protiv proljeva u pilićima broilera je liječenje antibioticima i specijaliziranim lijekovima koji se bave bakterijama, protozoama, gljivama i drugim mikroorganizmima.

Related  Uzgajališta za kokoši na farmama

Od nekih bolesti praćene proljevom u peradi, opasno ne samo za ptice, ali i za ljude i njihovo liječenje je teško i dugo, bolesne stoke uništen.

Broileri sami ne umiru – video