pengumpan buatan sendiri untuk proteinPertemuan dengan tupai sentiasa membawa banyak emosi positif. Untuk menarik haiwan-haiwan lucu ke laman web anda akan membantu palungan makan untuk tupai, dimasak oleh tangan sendiri.

Keperluan Feeder

feeder untuk protein dari bahan semula jadiPengumpan, serta rumah untuk kecantikan lembut harus dibuat sesuai dengan peraturan tertentu:

 1. Untuk mangkuk makan untuk tupai, mereka hanya menggunakan kayu semulajadi dengan tangan mereka sendiri, dan tidak diresapi dengan chipboard lakuer atau, secara umum, serpihan plastik. Pertama, protein hidup di hutan dan semua jenis cat, laminat dan sifat plastik sangat berbahaya bagi organisme tender. Kedua, bau varnis boleh menakut-nakuti tupai dan kerja anda akan menjadi sia-sia.
 2. Anda perlu melakukan struktur padat.
 3. Sekiranya feeder ditutup, maka ia memerlukan pendakian bulat.
 4. Untuk memastikan bahawa tupai itu melawat palung makan, ia perlu menggantungnya dengan betul – hanya pada pokok, dan pada ketinggian yang anda dapat dengan selamat meletakkan makanan dan makanan yang lazat di sana.

Teknik pembuatan

Untuk feeder untuk protein, anda boleh menggunakan mana-mana papan semulajadi, termasuk papak. Keperluan utama ialah bahan yang digunakan mesti benar-benar kering. Adalah dinasihatkan untuk memilih papan dengan ketebalan dinding 2.5-3 cm. Oleh itu, feeder akan bertahan lebih lama dan haiwan akan berasa selesa di dalamnya.

Terdapat beberapa pilihan asas untuk mencipta feeder untuk protein (gambar beberapa pilihan di bawah).

Daripada papan

makan palung yang diperbuat daripada kayu semula jadiKaedah ini adalah yang paling mudah dan cepat. Anda akan memerlukan papan dengan dimensi ketebalan / lebar / panjang 1.8 / 30/300 cm, masing-masing. Jumlah panjangnya hendaklah tiga meter.

Teknik pengeluaran:

 1. Menggunakan persegi untuk memotong, mengukur dan memotong papan panjang 55 cm Ini akan menjadi bahagian belakang penyu. Dari atas dan dari bawah, mereka membatalkan 5 cm. Mereka yang akan mengikat palung ke pokok itu.
 2. Kini memotong bahagian sisi – dua papan 25 * 45 cm dan partition dalaman dengan dimensi 20 * 25 cm.
 3. Baki dua brusochka akan memainkan peranan serambi.
 4. Menggunakan jig yang dilihat pada bahagian depan dan belakang penyuapan masa depan, pemula bulat dipotong melalui tupai yang akan dimakan. Bahagian kayu harus disandarkan secara teliti dengan sarang, supaya protein tidak cedera.
 5. Fikirkan sama ada anda melakukan semuanya, sama ada semua butiran adalah betul. Sekiranya tidak ada kekurangan, anda boleh merapikan palung.

Untuk memastikan kekuatan palung makan untuk tupai, bahagian-bahagian juga boleh dipasang dengan skru. Kuku dalam kes ini adalah sangat tidak diingini, supaya haiwan tidak dipotong.

Dari bank

balang kacaCukup aneh, tetapi kaedah ini bukan sahaja menarik, tetapi juga mudah, popular dan kelihatan sangat asli. Di samping itu, makanan akan dilindungi dengan selamat daripada burung.

Pilih bank yang cukup besar, diameter sekurang-kurangnya 15 cm, supaya tupai itu tidak boleh hanya masuk ke dalamnya, tetapi juga duduk dan makan kacang.

Pengumpan untuk tupai dengan tangan mereka sendiri (lukisan dilampirkan) adalah sebuah rumah kecil, ditempatkan pada asas langkan panjang.lukisan mangkuk makan untuk protein Anggaran saiz rumah adalah 45/25/20 cm (panjang / lebar / ketinggian, masing-masing):

 1. Potong 2 bahagian sisi, satu bahagian hadapan, bumbung dan dinding belakang, tandai lubang untuk balang.untuk mengeluarkan butir-butir mangkuk untuk protein
 2. Di bahagian depan, juga membuat lubang, tetapi ia mesti sesuai dengan garis pusat leher tin.potong lubang untuk leher balang
 3. Di setiap sisi dinding lubang dipotong dengan diameter tidak lebih daripada 10 cm. Ini adalah pintu masuk ke palung makan. potong masuk proteinAsas pengumpan itu harus panjang sehingga ia dapat memegang sebuah rumah kecil, sebuah balang, dan sebuah rizab kecil untuk meletakkan limiter, yang akan membetulkan perlahan dengan tepat. Bagi belakang, ia, sebagai tambahan kepada fungsi dinding, masih menjadi pemegang struktur keseluruhan, kerana ia akan dipasang pada pokok itu.selamatkan balang ke dinding perantara
 4. Setelah memotong semua butiran, ia diproses dengan kertas pasir, terpaku dan dipasang dengan skru.memasang bahagian-bahagian feeder
 5. Ia tetap hanya untuk memasang palung ke pokok itu dan tuangkan suapan itu.tetapkan pemakan burung di atas pokok

Related  Varietas model buaian untuk mandi bayi baru lahir

Menggunakan petua, anda boleh membuat feeder untuk tupai sendiri dan menggiatkan semula taman anda.

Membuat palung makan untuk tupai – video