Pravilnom skrbi kalateja odgovara dobrom vrstomTvornica kalateja podvrgnuta je samo iskusnim i vještim vinogradarima. Ako lišće osuši na kalateju, to je znak neprikladne njege. Prije nego što kupite ljepotu, morate izračunati svoju snagu, kritički pogledati svoje iskustvo u brigu o neurednim biljkama. Ne postoji ništa tužno od umirućeg cvijeća u stanu. Njega za kalatejima je složena, ali sve više će ugoditi lijep zdravi cvijet.

Kako ispravno čitati signale postrojenja

Kalatea se čuva na suhom mjestuPozoran cvjećar primijetit će da su kalatei suhi i oboriti lišće na različite načine. Stoga, dnevna komunikacija s kućnim ljubimcima pomaže uhvatiti signale kroz listove.

Ako biljka dugo živi u stanu, ali odjednom vrlo vrhovi lišća počeli su se sušiti, uzrok nije teško pronaći. Vlažnost se promijenila, moguće je da je grijanje uključeno i zrak postao sušeniji. Ili je možda biljka premještena na novo mjesto, prosvjeduje.

Ako se lišće kalatea jednostavno uvijala u cijev, možda previše svjetlosti pada na biljku i štiti, ostavljajući manju površinu za fotone. Kada se ploča ne samo uvijati, nego zamračiti, dobiva smeđu hladovinu, biljka nema vlagu u loncu. Ako lišće kalatea osuši, to znači da je i zrak suh. Ako ne poduzmete mjere, ploča će se sušiti i pasti.

List kalatei suši i kovrčeJesu li se listovi pojavljivali na listovima? Zapamtite, kad je bio navlažen, na listovima nije bilo velikih mrlja. Možda su dobili sunčevu zraku i kroz leću napravili goru.

Listovi moraju biti pregledani za kolonizaciju od insekata. Opasan sveprisutni lisčci, paukove grinje, thripsa, bijela perja. U ovom slučaju, bijelo je najteže izbacivani kukac.

Na prvim znakovima, čim se rog leptira razbije, trebate tražiti uzrok dok listovi nisu promijenili svoj izgled. Uzrok bolesti kalatei može biti:

  • zalijevanje hladnom ili tvrdom vodom;
  • nedostatak prehrane ili neusklađenost zahtjeva tla biljke;
  • oštrom promjenom uvjeta pritvora.

Related  Sve što trebate znati o transplantaciji, reprodukciji i obrezivanju

Ne voli cvijet iznenađenja u sadržaju, ne oprašta pogreške i odgovara na kalatea činjenicom da lišće osuše i curl.

U svim je mjerama potrebno

Ostavlja na rubovima suhoKupili ste i unijeli lijepu kalatheju. U trgovini ili u stakleniku ona je rasla u drugim uvjetima. Uređaj treba prilagoditi, i za tu svrhu pronaći za grmu stalno mjesto:

  • svjetlo, ali sa sjenčanjem;
  • Toplo, ali bez topline i crteža;
  • umjereno vlažan, ali bez vlažne vlage.

Ne bi smjeli postojati uređaji s elektromagnetskim zračenjem u blizini. Soba ne puši duhanski dim, ne zvuči glasna stijena, igra klasične glazbe. Tu sobu treba svidjeti stranac, ali treba ga prilagoditi. Da biste to učinili, obrišite lišće vlažnom krpom ili upotrijebite vrlo fine sprej za stvaranje magle. Na vrhu biljke stavio je na plastičnu vrećicu, ali tako da je bio zrak i nije ležao na lišću. Svaki dan paket se uklanja duže vrijeme, navodeći biljku u kućnu atmosferu. Možda, nakon takve prilagodbe, pitanje zašto se lišće kalatej osuši, neće se pojaviti.

Nemoguće je ispraviti grešku odmah u skrbi o kapricijskom cvijetu. Previše zalijevanje ili prskanje je također štetno, kao i njihov nedostatak. Stoga, ako su listovi suhi na kalateju, mora se postupno i postupno mijenjati situacija. To je, prvo navlažite lišće, ali ne mnogo. Nakon isparavanja temperature površine, a list će dobiti novi stres. Posebni ovlaživač zraka, pelene na akumulatorima, paleta s mahovinom će spasiti situaciju.

Listovi kalateja su se spustili i počeli mijenjati bojuMožda se nositi sa suhim će pomoći stvoriti oko cvijet zračni mjehurić iz filma, pod kojima je vlažnost će biti stabilna. U najstrašnijim slučajevima, amateri drže lišće dok se ne isključi centralno grijanje. Za bolju otpornost na vodu može se dodati epin.

Ako biljka odjednom ispadne zeleno lišće – to je znak lončevog zaljeva. Nekoliko dana ne smije voditi biljku. Možete izvaditi grm i vidjeti je li došlo do propadanja. Možete hitno mijenjati tlo.

Razlog zbog kojeg se kalatea osuši može biti kao nedovoljna oplodnja gnojiva. Cvjetnice trebaju posebna gnojiva. Ali za bilo koji tropikanok višak dušika i prisutnost kalcija u tlu je štetna. Stoga je nemoguće voditi kalatei tvrdom vodom, plijenom zemlje. Već je postupno otrovan vlastitim izlučevima korijena. Nakon nekog vremena, gnojidba neće biti asimilirana, zemlja treba zamijeniti.

Related  Bilo da je moguće za hranjenje mama postoji voda-dinja?

Zato se mlade biljke transplantiraju jednom godišnje, a nakon četiri godine svake dvije godine. U tom slučaju, tlo je odabrano posebno, uz dodatak drvenog ugljena i vermikulita. Prisutnost zemljišta od crnogorične šume stvorit će prikladniji supstrat.

Ako promatrate sve uvjete cvjetnog održavanja postat će navika, dugo će vam molimo za nevjerojatno lijepim lišćem i cvjetanjem.

Kako očuvati ljepotu kupljenih kalateja u trgovini – video