Izvođenje geranija za rezanjeBrojne vrste geranija poznate su zbog njihove nepretencioznosti i svijetle cvatnje. Ali s skromnim zahtjevima za tlo, zalijevanje ili temperaturu, glavni korak u skrbi je obrezivanje geranija za bujno cvjetanje. Ako se zanemari, uskoro će se broj cvata smanjivati, izbojci će se istegnuti i postati goli, a cvijet će postati bezobličan i neprivlačan.

Kako točno rezati gerani? Kada je bolje ukloniti i ukloniti izbojke?

Zašto je rezan geranij?

Budući da među posudama geranija i vrt postoje biljke s uspravno stabljike i loža, visok i patuljaste forme, ampelnye i oblikovanje grmlje vrste, onda se svake biljke će morati odabrati svoj pristup.

Cvjetanje geranija nakon obrezivanjaAli glavno pravilo geranija za rezanje nije teško. On pruža da pozornost na duljinu i širenje stabljika treba biti trajna, a obrezivanje redovito. Pokrenuta nedugo nakon sadnje sustavnog stvaranja gerijanske grmlje pomoći će:

  • izazvati pojavu lateralnih izbojaka i stvaranje novih pupova cvatnje;
  • dati biljci kompaktan, ravnomjeran oblik;
  • cvjetanje više bujno, dugo i stabilno;
  • dobiti visokokvalitetni sadni materijal za reprodukciju svoje omiljene sorte.

Nije neophodno pričekati, kada će se za vrijeme sezone ili dva izbjegavanja izbiti, a lišće na njoj ostaje samo na vrhu. Specifična značajka geranija je da ova biljka rijetko daje bočne grane bez vanjske intervencije, ali u svakom čvoru postoje pupoljci za spavanje. Gnječenje metala uzrokuje buđenje tih pupova, a ne samo formiranje novog stabljike, ali i postavljanje cvjetnih pupova.

Tehnika za obrezivanje geranija za bujno cvjetanje

Kako izrezati geranij da bi cvjetao? Cvjetanje i dobro stanje biljke, prije svega, ovisi o kvaliteti obrezivanja. Stoga je potrebno ukloniti suvišne ili suhe stabljike s oštrim, dezinficiranim alatom:

  1. U tu svrhu najbolje je uzeti oštricu, ako to ne učini, poslužit će klerik ili osjetljivi nož.
  2. Škare ne bi trebale biti korištene, jer stišću pucanje i razbiju tkivo na mjestu rezanja.

Related  Sve o skupljanju tulipanskih žarulja i pravilima njihovog skladištenja

Izrežite gerijani preko čvora lišćaIzrezivanje se izvodi preko čvora lišća okrenutog prema vanjskoj strani grma. U tom slučaju izbijanja neće se međusobno miješati i neće uzrokovati pretjeranu gustoću krune.

Ako morate ukloniti mladu stabljicu, možete to učiniti bez alata. Pryshchipku učiniti suhe čiste prste, pokušavajući ne povući pucanje i ne oštetiti površinski sloj.

Da biste spriječili propadanje ili oštećenje štetnika, stavite kriške ispržene s drobljenim aktiviranim ili ugljenom. Kod kuće, kod obrezivanja geranija u proljeće i nakon cvatnje, prikladno je upotrijebiti prašak prirodnog antiseptičkog cimeta.

Nakon obrezivanja geranija, biljke se mogu oploditi s pripravkom koji sadrži dušik. To će uzrokovati ubrzano stvaranje zelenila i izbojaka.

Kako smanjiti geranij u jesen?

Jesen obrezivanje geranijaKada je formiranje novih pedunki dovršeno, a već postojeće cvjetnice postupno blijede, dolazi vrijeme za jesen obrezivanje geranija. Prije ovog postupka, cilj nije samo stvoriti lijepu grmu, već i poboljšati biljku.

Najprije se uklanjaju sva cvjetna cvijeta, oštećena ili isušena stabla i listovi. To će omogućiti olakšavanje naknadnog rada i spasiti snagu biljke kada započne aktivan rast novih izbojaka. Nakon vizualnog pregleda geranija za bujno cvjetanje obrezivanje i skraćivanje podvrgnuti su izduženim, slabim, golim stabljikom, što kvarenje izgled grma.

Prilikom odabira mjesta rezanja, važno je zapamtiti da su izbojci formirani iz pupova za spavanje u čvorovima, a vi ne trebate ostaviti dugo internode na vrhovima.

U jesen, biljke koje odlaze na životinju rezane su na oko trećinu. Nemojte se bojati takvog dubokog obrezivanja geranija. Tijekom zime, uz dobru rasvjetu i promatranjem uvjeta postrojenja, sve će nadoknaditi i formirati novi zdrav pucati. Bushovi gerani za bolje grananje izbojaka priliježu nakon svakog četvrtog bubrega.

Stisnite i kopirajte geraniume do prosincaProces obrezivanja i trganja bezbolan je za geranije do prosinca. Zatim biljke ostaju same. U najmračnijem dobu godine, kultura je najranjivija, sve je gora i svi vanjski utjecaji se percipiraju kao stres.

Related  Dobra vrsta zatvorenih biljaka i cvijeća ovisi o izboru i primjeni gnojiva

Proljeće obrezivanje geranija kod kuće

Kada proljeće obrezivanje, oslabljena i dugo proizlaziU proljeće, bujno cvjetanje geranija obrezivanje nije tako kardinalno kao u jesen. Započnite takav rad trebao bi biti posljednjih dana veljače ili početkom ožujka. U ovom slučaju, opasno je odgoditi. Kasnije se uklanjaju višak izbojaka, kasnije nastaju cvjetni pupoljci, a pojavit će se cvjetanje.

Kako izrezati geranija u proljeće, tako da posljedice ne utječu na ljetno cvjetanje biljaka? Da biste to učinili, dovoljno je ukloniti samo duge ili oslabljene stabljike, rezanje tako da se odozdo sačuva najmanje 2-3 bubrega.

Kako smanjiti geranije kako bi dobili stamen plant?

Stvaranje geranijaPrije geranija kroja i oblika od njega minijaturna Stam stablo, grm bočne grane uklonjen, a odabrani matičnih na nekoliko lokacija u blizini vezan na fiksni krutu podlogu.

Stabljici geranija su prilično krhki, stoga je potrebno pažljivo uzeti ogrtač središnjeg pucanja na vertikalnu potporu. Trup je fiksiran na nekoliko mjesta, tako da potpora izdrži težinu i pucati, a raste kruna.

U ovoj fazi pucanje ne treba obrezivati ​​sve dok njegova visina ne bude nešto iznad potpore. Sjeckanje središnjeg izbojka uzrokovat će njegovu grančicu. Iz dobivenih stabljika ostavite 5-7 da na svojoj bazi stvori bujnu, pa čak i krunu budućeg stabla.

Kao i kod obrezivanja geranija u obliku grma, nakon formiranja svakog četvrtog lista, izbojci su napuknuti, što vremenom omogućuje stvaranje živog i iznimno originalnog ukrašavanja interijera ili vrta. Budući da je biljka intenzivno obrezana, pričekajte prvo cvatnje najranije godinu dana kasnije, kada se stvori kruna. Za bujnu cvjetnicu obrezivanje geranija i njegov prishchipku za nekoliko mjeseci prije zaustavljanja kako bi biljka položiti pupoljci.

Izrada ispravnog obrezivanja geranija – video