Nevjerojatan zatvoreni limun MeyerMeđu domaćim citrima, najneobičniji je Meyerov limun. Malo grmlje u loncima otkrilo je prirodoslovni Meyer u Kini. To se naziva limun – Meyer ili kineski. Lemon Meyer dobro se uklapa u cvijet u malim sobama. Biljka je vrlo dekorativna, ima tamno lišće, a istovremeno plod različitog zrelosti i cvijeća. Limuni su zreli sočni, osebujni ukus, zaobljeni. Vjeruje se da je ova sorta hibrid stvoren prirodom prelaskom limuna i naranče.

Kako uzgajati limun kod kuće i postići plod

Prvi plodovi mlade biljkeAko odlučite stvoriti vrt citrusa, onda bolje iskoristite iskustvo na sobnim limunima. Najviše nepretenciozan je kineski limun. Ali samo klonovi postaju sve više i više, morate odabrati najuspješniji grm za uzgoj, ili kupiti gotovinu presađenu biljku. Pri stvaranju pravih uvjeta, Meyerov limun može dati plod već sljedeće godine.

Vrlo je važno promatrati uvjete limuna. Uz odstupanja, on će se početi buniti, ispuštajući lišće. Prisutnost od 10 zdravih zrelih lišća omogućava sobnoj limuni da hrani jedan plod. Što više ostavlja na stablu, to više prinosa može popustiti. No, s nemarnost u brigu o biljci će pasti cvjetova i jajnika, nego pogađanje domaćinstva.

Kineska limunska agrotehnika kod kuće

Ljetni limun se može staviti na terasuAko apartman ima zagrijani balkon, sadržaj kineski limuna je pojednostavljen. To je ova vrsta limuna koja se uzgajaju u južnim dijelovima zemlje na otvorenom terenu s malo zagrijavanja. Za vegetaciju u proljeće, temperatura ne smije biti iznad 18 stupnjeva. Inače, jajnik će pasti, a biljka će usporiti rast.

Ako se u ljetnim mjesecima na ulici ili u vrtu pojavi prostrani limun s plodovima, plodovi će pasti. Oštre promjene u situaciji u kojoj stablo prolazi bolno.

Najbolje je osigurati sadržaj limuna čak i oko 12-140 Zimi. Jednom kad se balkon postavlja oko ove temperature, tamo pomičite limun do jeseni. U jesen, ne možete donijeti drvo u toploj sobi odjednom – lišće će biti izbačeno. Promjena temperature sadržaja treba biti postupno, dajući toplinu na zemlju. Ako je prilagodba bila uspješna, lišće na grmlju će se sačuvati.

Postrojenje zahtijeva stvaranje povoljnih uvjeta:

 • osvjetljenje i pravilno postavljanje;
 • stvaranje temperaturnih uvjeta;
 • režimu vlage i kakvoću vode za navodnjavanje;
 • redovitom gnojidbom i kvalitetom tla.

Pravilnim zalijevanjem i primjenom limuna Meyer počinje donositi plodoveNjega za sobom limun je teže. Treba pronaći sjajno mjesto, ali ne pregrijavati. Što je temperatura okolnog zraka viša, to više biljka treba zalijevati i prskati. Ljeti je normalno navlažiti lišće ujutro i navečer, ali da se sunčeve zrake na kapi ne usredotočuju, a opeklina se ne ispušta. Trebalo bi i vodu potaknuti dva puta. S mekom toplom vodom, zalijevati dok tlo nije mokro i voda se filtrira kroz odvodnu rupu. Zimi, pri skladištenju limuna, zalijevanje se smanjuje, lišće se ne mokri.

Potrebno je nastojati stvoriti osvjetljenje limuna oko 12 sati tijekom cijele godine. Na dugom danu intenzivno se stvara masa listova. Ukratko – biljka baca lišće i može se razboljeti.

Nepravilna briga će dovesti do zaleđivanja i padanja lišćaAko zalijevanje ima obilje, postoji opasnost da se tlo kondenzira, a vodeni mlaz će protjecati tamo gdje postoji manje otpora. Nedostatak vode će dovesti do zalijevanja i ispuštanja lišća. Stoga, do pet godina biljka se presađuje u veliki kontejner. Ako korijeni ne budu upleteni u zemlju zemlje, nije potrebna transplantacija. Kasnije svake godine mijenja se gornji sloj tla, ako je moguće, limun se presađuje u svježu podlogu.

Brzo rastuću biljku treba hraniti sa složenim sastavom mineralnih gnojiva. Otopina se uvodi dva sata nakon jutarnjeg zalijevanja tla.

Glavno pravilo – Meyerov limun ne voli šokove. Potreban je glatki uvjeti održavanja, stabilan položaj s malim okretanjem na osi, za ravnomjerno osvjetljenje, odsutnost nacrta.

Zašto limun trim?

Redovito obrezivanje pomaže u oblikovanju krune i dobivanju stabilnog usjevaDa bi se stvorilo stablo, potrebno je stvoriti biljku od ranog doba. Ako ne regulirate rast, biljka se povećava prema gore. Višerazinskim oblikovanjem krune stvara se stanje za dobivanje kompaktne, kompaktne, patuljaste biljke.

Potrebno je godišnje obrezivanje proljeća, štipanje ljeti i lagano uklanjanje grančica tijekom žetve, kako bi se dobila žetva iz prostranog limuna u kući. Na novim izbojcima formiraju se cvjetni pupoljci, postavlja se budućnost. Na mladim biljkama, broj pupova reguliran je ručno. Sam stablo odrasli odbacuje dodatnu boju, određujući teret.

Čak i prije prvog cvjetanja grm se formira u nekoliko faza:

 1. Mlado postrojenje prve godine života, visine više od 20 cm, obrezano je, ostavljajući 6 nižih lišća. Nakon nekog vremena na stranama će rasti nekoliko novih grana, jedan od njih će biti središnji.
 2. Čekajući da nekoliko gornjih grana rastu na 20-25 cm, ponovno su rezane, poput prvog središnjeg. Kasnije, nakon uzgoja, nastaju grane drugog reda.
 3. Na isti se način formiraju grane trećeg poretka. U pravilu, nakon trećeg obrezivanja cvjetni pupoljci počinju formirati.

Kako množiti kineski limun

Rooting reznice limuna MeyerPostoji nekoliko načina za podizanje limuna i ubrzanje prve žetve. Najčešća metoda uzgoja jest reznica. Granice odrezane u proljeće pune su reznice za ukorjenjivanje. Donji rez mora nužno biti koso, ispod donjeg bubrega. Listovi su izrezani tako da je isparavanje manja, a matić će se hraniti, neće se isušiti.

Rezanje možete korjeniti u vodi, ili u stakleniku s sirovim pijeskom, ali ne dodirujte foliju ili zidove posude. U donjem dijelu nastaje kalus, od njega raste korijenje. Ako je korijen je ispod staklenke, stabljike se raspršuje.

Moguće je uzgajati sadnice iz kosti, ali ako trebate dobiti stablo voća, trebat će vam cjepivo iz sorte limuna. Izrađuje se u dvije ili tri godine presadnice cijepanjem, reznicama kore ili jednostavnim kopuliranjem.

Za ukorjenjivanje reznica koristi se mješavina pijeska i treseta. Mladi sadnice trebaju plodno tlo. Sastav:

 • pijesak – 1 dio;
 • humus – 1 dio;
 • travnjak – 2 dijela;
 • lisnatog zemljana – 1 dio.

Za biljke odraslih, dodatni zemlja i malo glina dodaju se na podlogu. Stvaranjem mješavine, pepel je dodan u zemlju. Drenažni sloj sastoji se od ekspandirane gline i drvenog ugljena.

Nakon što je ispunio sve uvjete čuvanja limuna Meyer, možete očekivati ​​povratak iz citrusa u obliku ukusnih, mirisnih plodova.

Video o limunu Meyerove sobe