cvatući leptirPiratstvo je insekticidna višegodišnja biljka koja pripada obitelji bubrega bjelančevina (Lentibulariaceae). Unatoč činjenici da je riječ o grabežljivom cvijetu, često se uzgaja u sobnim uvjetima. Međutim, teško je pozvati ženu dekorativnu kulturu. Njegova uporaba u unutrašnjosti je prilično egzotična. Kod ljudi ovaj neobičan unutarnji cvijet često se naziva masnu travu.

Pisan: fotografija i opći opis

uobičajena močvaraPrirodni okoliš uglavnom služi izvan-tropskim područjima sjeverne hemisfere. Još jedna domovina biljke je Južna Amerika. U europskom dijelu nema najmanje dvanaest vrsta. U Rusiji je taj rog zastupljen samo sa 6-7 vrsta. Obično postoji obična piletina. Listovi su praktički “sjedili”, imaju izduženi-eliptični oblik. Oni su se stisnule u bazu i doseći dužinu od ne više od 4 cm. Ova vrsta raste uglavnom na cretova, mahovina, na livadama, na obali potoka.

Kako hraniti biljku?

Pinguicula bubojedKokoš je insektivna biljka, pa hranjenje treba biti prikladno. Treba ga hraniti isključivo insekti. Da biste to učinili, dovoljno je staviti mali komad slatkog ploda uz cvijet (možete imati dinje). U kratkom vremenskom razdoblju mali Drosophila će letjeti do njega. Međutim, mnogi stručnjaci nastoje ne hraniti postrojenja posebno. Pod pogodnim uvjetima, cvijet će pronaći svoj “život” hvatanjem lijevka.

Kako ulov insekata?

perad u divljiniŽena ima nježna cvjetova koja nalikuju ljubičicama ljubičica. Ostavlja vedro zelenkaste nijansu, oblik u skupnoj bazalnoj rozeti. Ovo je jedina biljka takve vrste koja ima prave korijene. Ime mu dolazi od riječi “pinguis”, što znači “masnoće”. To ime objašnjava prisutnost mesnatog, sočan lišća, koji imaju sjajnu površinu. Na njemu je skup najmanjih žlijezda koje izdvajaju tajnu u obliku sluzi.

Prije svega, listovi čine šećer kako bi privukli insekte, a potom i probavni enzimi za njihovu probavu. Ako je “žrtva” dovoljno mala, biljka je ograničena na učinak lijepljenja. Ako je proizvodnja veća, biljka može rezati svoj list, ali ne tako teško kao u suncu.

Related  Suptilnost skrbi kaktusa kod kuće

Postupak navodnjavanja i vlažnost

leptir apsorbira kukacPoput svih insektivnih biljaka, lovac se mora zalijevati destiliranom vodom iz palete. Za razliku od drugih vrsta, to je prilično nepretenciozno i ​​može se pomiriti čak i sa kišnicom. U ekstremnim slučajevima, i kapnite vodu. Ali ako želite da se biljka uspješno razvija, bolje je izbjeći vodu s takvim sastavom. Zalijevanje mora nužno biti dno, iz ladice, inače cvijet može umrijeti. Ljeti se svaka 2 dana zalijevaju. Zimi, zalijevanje se može smanjiti na jednom tjedno.

Vlaga u sobi bi trebala varirati između 40-75%.

Vrlo niska razina vlažnosti može biti kobna. Općenito, biljka također osjeća dobro u terariju, jer preferira vlažnu atmosferu. Jedino što se treba strogo izbjegavati je prskanje biljke, budući da lišće na njemu stalno proizvodi sluz, što je neophodno za proces hrane.

Strogo je zabranjeno oprati cvijet pod tušem ili provesti bilo koji drugi postupak u kojem voda dopušta lišće.

Mjesto i rasvjeta

rasvjeta za peradRibe su u mogućnosti rasti normalno čak i pri slabom prirodnom svjetlu. Kako bi se cvijet razvio pravilno, to će biti samo 3 sata dnevno da ga ostavite pod jakom sunčevom svjetlošću. Preporučljivo je to raditi navečer ili ujutro. Dnevno ultraljubičasto će imati negativan utjecaj. Najoptimalnije okruženje za uzgoj je prozorski prozor u zapadnom ili istočnom dijelu kuće. Najgore od svega, biljka podnosi toplinu ljeti, tako da se ova kultura često uzgaja u florijarima, gdje su instalirani rasvjetni uređaji. Duboka sjena također nije najbolji uvjet za lučicu, ali u polufinalu će se osjećati ugodno.

Transplant i supstrat

ugodne uvjete za peradNajuspješniji podlozi su kiseli, imaju klasičnu kompoziciju. Treba imati na umu da tlo mora biti obvezno za grabežljive usjeve. To može biti mješavina treseta i perlita. Umjesto perlita prikladni su veliki pijesak ili druge dodatne komponente za podlogu. Proces transplantacije je vrlo jednostavan. Da biste to učinili, dovoljno je ukloniti cvijet s tla zajedno s kvržicom, a zatim ukloniti podlogu iz korijenskog sustava. Nakon toga, u loncu posve napunjenu novom mješavinom zemlje, stvara se mala depresija. Ovaj grabežljiv cvijet je instaliran u njemu. Završni udar je zalijevanje prikladne vode za sastav.

Related  Izvor inspirativnih pjesnika – karanfila

Video o Maryu