Korisni i ukusni sok od lubenice92% lubenice se sastoji od soka. Sok sadrži sve korisne tvari, isključujući vlakno, koja se odvaja tijekom filtracije. Stoga, svježi sok često je još korisniji od pulpe lubenice. Kada se cijepa, bijela masa se uzme oko kore i ima poseban sastav. Stoga, u soku koncentriraniji, sakupljeni su svi elementi prisutni u celulozi. Prednosti soka od lubenice posljedica su jakog čišćenja. Koristite sok za preventivne, medicinske i kozmetičke svrhe.

Prednosti sok od lubenice

Sok lubenice ima blagotvoran učinak na sve organeLubenica je priznati prehrambeni proizvod, a njegove su dobro poznate. Sok, ovo je savršen oblik korištenja lubenice u prikladnom pakiranju. Dakle, kako bi se u teretanu doveo vitaminski koktel, bolje ga je staviti u bočicu nego nositi krišku lubenice. Korištenje svježih sokova smanjuje opterećenje na probavnom sustavu, jer u soku nema dijetalnih vlakana. Sok ima blagotvoran učinak na sve organe:Sok od lubenice istisnuto iz crvene i bijele pulpe

 1. Bubrega i mokraćnog mjehura dobivaju alkalni make-up. To smanjuje kiselost, kamenje i pijesak počinju se smanjivati, otapajući. Zbog kalijeve soli, smanjuje se koncentracija mokraćne kiseline.

Dijaletsko djelovanje sokova može ukloniti višak tekućine iz tijela. Osoba izgubi težinu, otrovi i troske ispiru iz bubrega. To ima blagotvoran učinak na rad čišćenja bubrega. Međutim, istovremeno korištenje soka i slane hrane, naprotiv, dovest će do oticanja. Natrijski odgađa vodu u stanicama, a time i od lubenice vode u tijelu će biti dodan.

 1. Iscrpljujuće bolesti poput artritisa, gihtova, ateroskleroze smanjuju se prije čišćenja djelovanja sokova. Sadašnji B vitamini i najjači antioksidativni askorbinska kiselina pomažu smanjiti naslage uzrokujući bol. Posebna svojstva su folna kiselina, koja blagotvorno djeluje na sve ljudske organe. Uključuje se u formiranje hemoglobina i poboljšava rad slezene.

U soku prolaze sve mineralne tvari koje predstavljaju soli:

 • kalcij;
 • magnezij;
 • željezo;
 • fosfora;
 • bakar;
 • kalij.
 1. Folna kiselina i ostale organske kiseline sok od lubenice potrebne su za učinkovito djelovanje na srce. Također potiče širenje krvnih žila, ispiranje kolesterola i smanjenje pritiska u hipertenzivnim bolesnicima.Sok od lubenica kontraindiciran je u pankreatitisu

Upotreba soka lubenica korisna je za jetru, ali samo ako nema pankreatitisa. Na 80% sok se sastoji od destilirane vode i toksini se prenose u otopinu, koju drži jetra. Likopen, prisutan u soku, sprečava novotvorine.

Sok od lubenice dobro uklanja razdražljivost i agresivno stanje. Sa smanjenim imunitetom pivo postepeno pojačava zdravlje. Jednom riječju, svježi sok ne samo da potpuno zamjenjuje svježi lubenica, nego je i mnogo praktičniji za upotrebu. Istodobno je potrebno znati da je sok samo svježi. Brzo se pretvara u kiselo i ne čuva se u hladnjaku.

Sok nije pohranjenDa biste koristili ovaj proizvod, mora se sačuvati. Industrija ne proizvodi sok od lubenice, jer radi na koncentratima. Konzerv lubenica još nije ekonomski profitabilan. Stoga, čuvanje soka kod kuće je jedini način za pohranu lijeka za zimu.

Related  Upoznavanje s vrstama washingtonija za uzgoj kuće

Kako pripremiti sok lubenice?

Za dobivanje soka od lubenica koristite metodu hladnog prešanjaSvježi sok se priprema na sokovniku ili pritiskom kroz slojeve gaze. Rezati na kriške, ljušteno lubenice podvrgnuti su hladnom prešanju. Ovaj sok treba odmah konzumirati.

U jednom čašu soka od lubenice, gotovo svakodnevnu potrebu za mineralima za ljude.

Postoji recept za sok od lubenice, kada prešani proizvod može biti pohranjen nakon kratkotrajnog tretmana. Dakle, soka od 9 kg lubenice, uz dodatak 300 g šećera i 10 g limunske kiseline, kuhamo 5 minuta i namotajte u sterilizirane posude za zimsku upotrebu.

Za pohranu lubenica sok je kuhana šećeromSok se može sačuvati bez dodavanja kemikalija: 0,7 kg sok i 300 g šećera dovede do kuhanja, dodati 5 g soka limuna i kotrljati u pripremljene posude. Ali posebnu ljubav lokalnih stanovnika ruba lubenice uživaju sok od lubenice.

Nardek - kuhani sok od lubenicePriprema meda lubenice ili nardeke je dug proces ponovnog isparavanja sokova i filtriranje nakon drugog smanjenja volumena. Kao rezultat kuhanja, dobiva se svijetlo smeđa, viskozna, poput mladog meda. Ovaj se proizvod koristi kao lijek ili u kuhanju. Zimi, svi proizvodi od sok od lubenice su izvori korisnih elemenata.

Za koga je sok od lubenice kontraindiciran?

Za sve prednosti sok od lubenice i zla u nekim slučajevima zabilježeno. Dakle, ne možete piti sok za one koji imaju veliko kamenje u žučni mjehur i bubrege. Mogu se kretati, što je opasno i uzrokuje bolnu bol.

Sok od lubenica kontraindiciran je u bolesti:

 1. Kolitis, crijevna adhezija.
 2. Pankreatitis.
 3. Dijabetes.
 4. Mokraćna inkontinencija.

S oprezom bi trebalo piti majkama dojenčadi, a dijete može razviti crijevnu koliku.

Kuhanje meda lubenice – video