Iz kamena se ispostavlja dobra količina za cijepljenjeMnoge vrste agruma dobro rastu kod kuće. Ali kako uzgajati limun iz kosti, što ne bi samo krasilo sobu kožastim tamnozelenim lišćem, nego također donosi plod?

To je odsustvo jajnika na uzgojenim biljkama koje često razočaravaju domaće agrumije. Uostalom, u najboljem slučaju, od trenutka sadnje do cvatnje sobe limun prolazi od 4 do 7 godina. Ipak, uzimanje limuna iz kosti je uzbudljiva i ne beznadna okupacija. Snažan stablo može se koristiti kao podlogu, cijepljene na njemu stabljike kulturne instance, ili ga gurnite nadležnom skrbi plodnih i formiranje krune.

Priprema kosti za uzgoj limuna

Kad ćete uzgajati limun iz kosti kod kuće, morate imati strpljenje i neko znanje.

Temeljna pogreška ljubitelje sobno bilje, žrtve ne raste limun ili druge agrumi, koji su se koristili za sjetvu sjeme dugo izvađen iz voća, i imao vremena da se osuši.

Puno je ispravnije izvaditi kosti od zrelih svježih limuna, isprati ih toplom vodom i odmah ih brtviti u podlozi, bez sušenja. To će umnožiti broj izbojaka.Od izrezivanja limuna da biste dobili kamenje

I iskusni proizvođači citrusa preporučuju drugi način povećanja brzine i kvalitete klijanja. Za ovo mokro namijenjena za uzgoj u kući kosti limuna oštar nož lagano oslobodio od čvrste površine kože, koja je glavna prepreka za skriveno u klice sjemena.

Očistite kosti od guste koreSlijedeći ove savjete, morate biti vrlo pažljivi i pažljivi. Nepravilno kretanje prijeti da će oštetiti cotyledons ili nježan embrij, a zatim limun iz kosti neće se točno pojaviti.

Sjeme u ljusci prije sadnje potopiti u otopini stimulansa rastaAko sjemenke limuna ostanu u ljusci, korisno ih uranjati u otopinu stimulansa rasta nekoliko sati, ne dopuštajući površini kosti da se osuše između prerade i sadnje.

Uzgoj limuna iz kamena kod kuće

Prije sadnje sjemena limuna, odaberite plitke, široke posude s obaveznim odvodnim otvorima. Na dnu posude ili drugi spremnik se ulije 2 cm sloj finog ekspandirane gline ili vermikulita u sav suvišak vlage opasne za prikupljanje ponuda korijene, teče prema dolje, a ne kasno i samo napustio zemlju.

Related  Upoznajemo se s finim sortama gentijana i njihovim svojstvima

Tlo za uzgoj limuna iz kamena kod kuće može se obaviti samostalno, miješajući vrtnu zemlju, humus i pijesak. U takvom supstratu korisno je dodati malo drobljenog ugljena koji će smanjiti rizik od razvoja bakterijskih infekcija. Ako nemate potrebnih sastojaka pri ruci, na raspolaganju je gotova agruma, što je lako kupiti u specijaliziranoj trgovini.

Sadnja sjemena u tluProveden je sav pripremni rad. Sada je vrijeme da počnemo saditi. Kako uzgajati limun iz kamena kod kuće?

Najbolje vrijeme za sjetvu je kraj zime. Zatim će prokliće klice dobiti dobru podršku u obliku sve većeg dnevnog svjetla.

Sjeme je ugrađeno u vlažnu zemlju do dubine od oko dva centimetra. U jednom spremniku istovremeno možete posaditi nekoliko sjemenki. Budući da prva transplantacija čeka sadnice, kada se na njima pojavljuju 3-4 listova, biljke se neće međusobno miješati.

Spremnici se određuju u stakleniku ili se stavljaju u toplinu, prethodno prekriveni pakiranjem ili filmom. Nemojte zaboraviti da su svi citrusi termofilni, tako da možete uzgajati limun iz kosti kod kuće samo ako se promatraju određeni temperaturni uvjeti.

Sjemenke sjemena limunaSjemenke se neće smiriti ako su zrak i zemlja hladni + 18 ° C u sobi. Optimalno, ako klijanje sjemena i naknadni rast prođe na temperaturi od 22 do 25 ° C, uz stalnu visoku vlažnost, bez navoja i drugih negativnih čimbenika. Pridržavanje jednostavnih pravila, kako rastu limuna iz kosti, omogućuje dobivanje prijateljskih snažnih izbojaka.

U prosjeku, od sjetve do pojave klice prolazi od tjedan dana do mjesec dana. Tijekom tog vremena, tlo u loncu može se nježno prskati, ali ga treba zalijevati samo s očitim znakovima sušenja.

Briga o sadnicama limuna iz jama

Odabir sadnica u zasebnim spremnicimaS pojavom zelenih izbojaka iznad površine tla, postupno se počinju priviknuti na sobne uvjete, prozračivanje i otvaranje staklenika. Kada se na mladom limunu iz kostiju pojavi 3-4 listova, film se potpuno ukloni, a sadnice se poredaju i prenose u svoje male posude.

Related  Takve svijetle neobične vrste filodendrona u unutrašnjosti vaše kuće

Budući da sjemenke hibridnih voća ne uvijek nose roditeljske osobine, agrumi, koji žele dobiti limun iz kostiju kod kuće, riskiraju da rastu divlji.

Da biste shvatili koliko će brzo stablo početi donositi plodove, a kakvo će kvalitetno zrelo voće biti, već možete izvesti vanjske znakove. Prije svega, uzgojeno stablo citrusa odlikuje se malim brojem šiljaka na izbojcima.

Daljnja skrb u prvoj godini sadnica je pravodobno zalijevanje, presađivanje i prishchipke za početnu formaciju krune budućeg stabla. Saplings povremeno pospite toplom vodomOsim toga, biljke:

  • u ljetnim mjesecima, nakon 10-14 dana, hrane se, izmjenjujući otopinu humusa i tekućih mineralnih gnojiva;
  • na oblačnim danima iu hladnoj sezoni dodatno osvijetljeni fluorescentnim ili LED fitilampima.

Trajanje osvjetljenja uglavnom utječe na cvatnju i plodove biljaka iz tropske zone. Dakle, kupnju takvih svjetiljki treba se pobrinuti prije nego uzgajati limun iz sjemena.

Transplantacija za mlade limune se provodi jednom godišnje, a biljka treba prenijeti vrlo pažljivo, bez ometanja korijenskog sustava. Ako korijeni još nisu savladali cijelu zemlju, možete to učiniti bez zamjene površinskog sloja.

Nakon inokulacije reznica voćnog biljka, limun će donijeti plodZanima vas kako uzgajati limun iz kostiju, mnogi entuzijasti veselimo se prvim izbojcima, a potom i prve cvjetove. No kako ne bi oslabila biljku, ne smije se dopustiti da limun donese plod dok ne dostigne dob od 2-3 godine. Limun iz kosti sazrijeva za cvjetanje, kada na 15 listova svoje krune ima samo jedan cvijet.

Ako je prethodno formiranje jajnika smanjuje stablo, onda štipa u dobi od oko godinu dana samo pridonosi formiranju krune, i postaviti temelje za buduće dobru žetvu. Stoga su vrlo mlade biljke treba ukloniti sve izdanke, smjer dubine krune, prstohvat vrhove ekstremno dugim izbojcima, a ponekad i okrenite posudu s malo stablo koje je pokriveno i ima vrh ravnomjerno.

Related  Razvijajte u sobi čašu čaja – kamelije kineski

Uzgoj limuna iz kamenog videa

Dio 1. Sadnja kostiju

Dio 2. Izgled prvih klice

Dio 3. Transplantacija sjemena