Декорисање степеница бугаинвиллеаУ природи су спектакуларне бујнавлије велике биљке које се осећају угодно у топлој клими Јужне Америке. Успех у расту ове културе код куће зависи од познавања карактеристика и преференција биљке.

Главни интерес за бујнавил је због цветања. Али не сви знају да бијеле, љубичасте, жуте и розе грожђе на крајевима погинулих нису цвијеће, већ су модификоване листове или брактуре око веома скромних, готово незамисливих правих биљних цвијећа. Близу сваког жућкасто-бијелог королла налазе се три лица у облику срца у облику до 6 цм.

Ако цвећар примети да његов домаћи омиљени бугаинвиллеа губи одлазе код куће, или да се пале брадавице пале из биљке, најчешће узрок проблема је промена услова притвора.

Да би изазвали промену стања, може:

  • пренос биљке са отвореног простора, где је био у топлој сезони, у стан;
  • померање цвијета из продавнице у кућу;
  • сезонске промене у условима температуре и влажности у стану.

Боугаинвиллеа у собиОбично, под другим условима гајења, бугаинвиллеа брзо се аклиматизује и поново постаје прекривен листовима, даје нове вишебојне четке.

Али у неким случајевима проблем не решава сам, а бујнвил захтева већу пажњу од цвјећара.

Зашто бугаинвилле одбацује листје?

Формирање бугаинвиллеа у потОсим промене локације, узроци за погоршање добробити културе собе су нацрти. Боугаинвиллеа нагло реагује на кретање хладних ваздушних млазница. Ово се односи на:

  • ветар дува цвет у башти, на балкону или на лођу у лето;
  • Ситуација када је боугаинвилла код куће на отвореном или под трансом.

Притискање на падање листова такође је у могућности да пренесе посуду у други прозор, као и окретање контејнера биљком која се припрема за цветање.

Related  Еликир енергије и мушке снаге – ораси са медом

Ништа мање опасно за прекршај Боугаинвилла режима наводњавања.

Важно је запамтити да топло време и активна вегетација захтијевају константну влагу у земљишту. Подједнако опасно је сушење коријенског система и његовог залива, када влага стагнира у тањир и земљу унутар посуде.

Пошто бугаинвиллеас у овом тренутку треба мање влаге, онда заливање у зимском периоду је потребно више скупље и ретко. Ако се биљка редовно сипа, одговорите на питање: “Колико?”тхе бугеррвил одбацује листје? “је врло једноставан. Коријенски систем нема времена за апсорпцију долазеће влаге, метаболички процеси се нарушавају. Као резултат – жућкаста и бледа листа у зеленој биљци.

Слични процеси производе ако култура прима мање воде. Са ограниченом исхраном лишће од боугаинвиллеа пада зелено. Иста судбина чека крајеве гране које покривају крајеве.

Као и код хладних накита, суви врући ваздух који долази од уређаја за грејање је опасан за бугаинвиллеа код куће. Изузетно негативна ваздушна осушеност утиче на танке погаче, формиране почетком пролећа. Чак и на преосталим гранама формирају се деформисане неисправне кочнице и лишће.

Усклађеност са пољопривредном технологијом омогућит ће раст биљке цветањаКао и друге затворене биљке, бугаинвилле је погођен сисањем штеточина од инсеката који ослобађају биљку. Посебно опасни су пржени пауци, са ниском влажношћу, нападајући цвијет у соби. У одржавању баште за биљку су опасни шчитовки, уши, једе зеленило гусенице и бијелог чаја.

ЕАко се биљка изводи у љето на лођу или у врту, потребно је пажљиво пратити нихове у ноћним температурама. У августу и септембру, када се ваздух хлади на +5 ° Ц, боугаинвиллеа може замрзнути и изгубити не само листје, већ и део младих паса.

Зашто бугаинвилле код куће не цвета?

Пресађивање бугаинвиллеа у пространу посудуЗелени узорак буенвилије такође може изазвати аларм за цвјећара због недостатка цветања или његовог оскудица. Садржај биљке у лонцу мале величине потискује га на појаву пупољака, а обиман “одраст” контејнера доводи до тога да здрав цвет “прерасте масти” и одбије цветање.

Related  Нежни пролећни цвијет – ђурђевак

Разлог зашто бујанвил не цвети у пространом окружењу може бити неправилно организовани период одмора или његово потпуно одсуство. Будући да је у просторији где је топлеје од 10-12 ° Ц, бујнвилија нерадо поставља пупоље, тако да није вредно чекати предиван цвијет у наредној сезони.

Слично томе, хладно кишно време током лета слабо утиче на квалитет цветања. Чак и бракови који се обликују су више избледели него обично.

Осим лајања брактова, недостатак светлости изазива истезање погинака, губитак облика биљке, који је пажљиво подржан резањем. Посебно непријатан, ова околност постаје за власнике бонсаиа који се узгајају на бугаинвиллеи.

Боугаинвиллеиа је пала лишће и цвијећеПонекад разлог зашто бујанвил не цвети код куће још није познат. Али можете активирати формирање бундеве ако организујете малу “исхрану” за цвет. У зависности од стања биљке и његове величине за 2-4 недеље, зауставите храну и ограничите заливање. Дио воде се даје биљци тек када се горњи слој земље осуши. Сигнал који је боугаинвилле спреман за цвјетање је формирање младих пузева са цвјетним пупољцима на крајевима. После тога, врхунска обрада и заливање се настављају као раније.

Обрезивање бугаинвиллеа код куће

На пролеће се просторија боугаинвиллеа подвргава формирању обрезивања, током које се уклањају све ослабљене или осушене пашаре, а пуне годишње гране се пресече на пола дужине.

Биљка реагује добро на обрезивањеЉети, како би се одржала декоративност и поједноставила брига о буенвилији, бледи пужеви су скраћени, остављајући их на 4-6 пупољака. Ова мера помаже да се активира раст младих паса, који већ ове сезоне могу открити нове цвијеће.

Одорно пуцање старије од 3-4 године не треба се исецати, јер се пупољци на одраслим гранама или уопште не пробуде, или то учинити веома нерадо.

Због лакоће са којом боугаинвиллае код куће преноси обрезивање, на основу ове културе, помоћу формирања мјера, узгајају се не само компактна грмља, већ и елегантна стабла, као и спектакуларни бонсаи. Ништа мање занимљиве су композиције, где бујнавлија виде украсне скелете, декоративне решетке или решетке.

Related  Корисна својства и контраиндикације за употребу гоји бобица

Боугаинвиллеа код куће – видео