Abutilone bunga rumahBunga rumah Abutilon – tumbuhan berasal dari kawasan tropika. Merujuk kepada keluarga abutilone Malvov, yang wakilnya yang terang adalah rod bunga mawar dacha dan kembang bunga rumah bunga. Memupuk abutilone dari benih, mungkin potongan atau pemerolehan benih. Dalam keadaan domestik ia lebih seperti bunga bilik rumah, yang tinggal di musim panas di balkoni. Di zon panas, abutilon tumbuh di taman bunga, digunakan dalam reka bentuk landskap.

Abutilone sebagai tumbuhan dalaman

Young Blooming AbutyloneSemut bertumbuh yang tidak berkembang pesat sudah siap untuk berkembang sepanjang tahun, jika anda mencipta keadaan yang sesuai. Tetapi penarikan balik itu hanya boleh dilakukan di rumah hijau. Di rumah, berbunga berlimpah terus dari awal musim bunga hingga akhir musim gugur. Sangat banyak hiasan bunga besar, daun maple dan pertumbuhan pesat membuat bunga haiwan peliharaan.

Maple bilik tumbuh di tanah subur cahayaLoji Abutilon atau maple bilik tumbuh dengan baik di tanah subur cahaya dengan pencahayaan yang baik, tetapi tanpa cahaya matahari langsung. Apabila meninggalkan, keseimbangan kelembapan koma bumi harus dihormati, kerana tumbuhan membuang dedaunan apabila terdapat kekurangan atau kelebihan kelembapan. Penyelenggaraan musim sejuk perlu dilakukan pada 10-15 , pada penyiraman yang sangat sederhana.

Penyebaran Benih Abutilone

Cara terbaik untuk berkembang adalah untuk mengembangkan abutilone dari benih. Benih boleh didapati di rumah atau dibeli di kedai khas. Saplings dijual secara kerap, dan perakaran tidak selalu mungkin. Di samping itu, ia sentiasa menarik untuk cuba menanam tumbuhan yang indah dari awal untuk memberi kepada seseorang yang dekat dengan anda.

Selepas berbunga, kotak biji terbentukPengeluaran benih adalah mungkin jika terdapat beberapa tumbuhan yang terletak berhampiran. Pendebungaan dalam keadaan semula jadi berlaku oleh pemindahan debunga oleh serangga dan angin. Dengan penyelenggaraan bilik, anda perlu menggunakan berus dengan rambut lembut untuk memindahkan debunga.

Related  Kami menggunakan jus kentang, faedah dan bahaya yang dikaji dengan baik

Benih masak digunakan untuk menyebarkan abutiloneAkibat pendebungaan, kotak dengan biji yang ditutup dengan cangkang keras terbentuk. Benih mengekalkan kapasiti percambahan mereka tidak lebih daripada dua tahun. Apabila tumbuh hibrid, sifat varieti boleh dibahagikan dengan menanam benih.

Benih sahaja membiak abutilone varietalCiri-ciri penaburan dan pertumbuhan abutilone dari benih mesti dipertimbangkan untuk mendapatkan kilang yang sihat. Ini termasuk:

  • keperluan tanah untuk penanaman:
  • penyediaan awal benih;
  • suhu dan mod air;
  • masa bercambah, memilih;
  • ciri-ciri dalam penjagaan benih.

Untuk menyemai, substrat itu digunakan, sebagai campuran biasa untuk menanam benih tanaman tanaman, tetapi pasir dan perlit ditambahkan kepadanya. Penanam berpengalaman menasihati semestinya mencuri substrat untuk pembasmian kuman, ke bawah meletakkan lapisan saliran, yang boleh diperluas tanah liat, batu kecil atau bahkan jarum cincang dari pokok konifer. Nah merasakan tumbuhan, ditanam dalam tablet gandum merah.

Pucuk pertama AbutiloneDibuang tanah ke dalam kotak, ia akan berdiri untuk percambahan di tempat yang hangat dan terang. Jika anda sedang berkembang Abutilon untuk jalan-jalan, untuk mendapatkan bunga pada musim panas, anda perlu menyemai benih pada awal Januari. Pembungaan akan datang dalam enam bulan selepas menyemai.

Membesar abutilone mudaMenyediakan benih adalah untuk menghancurkan cangkang atas. Untuk melakukan ini, benih dirawat dengan kertas pasir halus atau alat keras yang lain. Ini harus diingat, kerana tanpa pemusnahan kulit atas oleh kulit atau kaedah lain, benih tidak akan muncul. Selepas ini, benih setiap hari perlu direndam dalam epine, root, atau perangsang lain. Nabi tidak akan muncul tidak lama lagi. Oleh itu, lebih baik mengharapkan hasilnya, membungkus biji-bijian dalam serbet yang agak basah dan tunggulah.

Anak benih Abutilon boleh ditanam di jalananJika tumbuhan ditanam untuk penyelenggaraan dalaman, maka masa terbaik untuk menanam benih akan menjadi musim bunga, apabila alam semula jadi terjaga. Balai di mana benih abutilone disemai mestilah cetek, permukaannya ditaburkan, dan tanah ditaburkan hanya 5 mm. Pastikan memasang kotak di sudut yang hangat dan terang, ditutup dengan kaca. Suhu bilik agak sesuai untuk percambahan. Semasa pembangunan bercambah, tanah dibasahkan dari atas, mengelakkan pengeringan.

Related  Mengapa Benjamin Ficus tidak berkembang? Mencari jawapan

Memupuk anak benih dalam gelas kecil dalam substrat khasAnak benih akan muncul dalam masa dua hingga tiga minggu. Berikutan skema klasik pembangunan cotyledons, supaya tangkai yang panjang tidak wujud, pada minggu pertama loji itu perlu diletakkan ke tingkap, tetapi tanah itu perlu dipanaskan. Mungkin dengan serbet tebal di bawah bahagian bawah.

Apabila daun sebenar yang pertama muncul, tumbuh-tumbuhan akan dihiasi menjadi cawan dengan diameter 7 cm. Anak benih menghabiskan 3 bulan di dalamnya, mengisi keseluruhan substrat dengan akar. Dengan berhati-hati buat kali ini anak benih berubah menjadi belukar muda, yang, selepas transshipment ke dalam bekas yang besar, akan mula berkembang.

Bunga pertama Abutilon akan muncul 6 bulan selepas menyemaiKebaikan dan keburukan abutilone yang semakin meningkat dari biji:

  • benih boleh dibeli dengan memetik pelbagai kegemaran mereka sendiri;
  • tumbuh tumbuhan secara bebas dari benih lebih tahan terhadap keadaan bilik pangsapuri di mana mereka berasal;
  • apabila tumbuh beberapa tumbuh-tumbuhan, anda boleh mendapatkan biji benih dan tumbuh hibrid sepenuhnya baru.

Benih abutilon mempunyai tempoh percambahan pendekWalau bagaimanapun, seseorang perlu tahu bahawa masa percambahan biji abutilone adalah terhad, penanaman harus dilakukan dengan serta-merta, kerana bahan itu dibeli. Tidak selalunya jenis benih hibrida mempunyai dekorasi yang sama.

Ia perlu untuk mengangkut abutilone dalaman setiap tahun, setiap kali meningkatkan kapasiti periuk. Jika anda menggunakan bekas untuk pertumbuhan, bukan sahaja bunga akan ditangguhkan, tetapi juga pertumbuhan jisim hijau, sehingga koma bumi dipenuhi dengan akar.

Kandungan tumbuhan di udara terbuka

Pemindahan loji dalam kapasiti tinggiDengan baik, tanaman abutilon akan mula berkembang pada bulan keempat. Kandungan dalam cahaya matahari langsung boleh menyebabkan klarifikasi dan kehilangan daun. Walau bagaimanapun, sinaran jangka pendek pada tumbuhan berguna. Jika maple bilik mula kehilangan risalah, maka anda perlu mencari sebab dalam menjaga atau menyelesaikan perosak.

Related  Jenis dan jenis scindapsus untuk menumbuhkan rumah

Bunga megah Abutilon di balkoniPada musim panas, rumah abutilone di balkoni terasa lebih baik daripada di dalam bilik. Dalam kes ini, anda harus menyemai belukar dari sinar matahari langsung dan memantau kelembapan tanah. Apabila meninggalkan musim panas untuk memberi masalah dengan bunga rumah tidak akan timbul. Kilang itu akan menggembirakan kecantikannya di ruang terbuka. Ketidaksuburan di dacha perlu diletakkan di bawah naungan pokok, di tempat yang dilindungi dari angin dan cahaya matahari langsung. Sekiranya anda menanam tumbuhan prikopat dalam periuk, maka pada musim luruh anda boleh memotong akar-akar yang telah dipotong, dipindahkan ke dalam hidangan besar. Musim sejuk di taman, tumbuhan ini tidak tahan.

Menumbuhkan Abutilone dari Benih – video