Kacang hitam datang kepada kami dari masakan Amerika LatinKacang hitam di negara kita terdapat di atas meja para penyair masakan Amerika Latin. Kacang boleh maroon sebagai sejenis “Kindi” atau hampir hitam, seperti “Preto”. Daripada jenis produk yang diketahui, faedah dan bahaya kacang hitam dipertingkatkan oleh kepekatan bahan yang lebih tinggi yang membentuk bijirin. Kacang manis ini mempunyai rasa manis, tekstur padat. Satu ciri khas bijirin hitam adalah sebilah daging asap yang berbeza.

Perbezaan kacang hitam

Kacang hitam mempunyai sifat yang bergunaPerbezaan pertama ialah kandungan kalori produk. Kandungan kalori mana-mana produk ditentukan oleh kandungan di dalamnya:

  • protein 25.3%;
  • lemak 1.66%;
  • karbohidrat 73.04%.

Jumlah kandungan kalori dalam produk adalah 341 vs 284 kCal dalam kacang merah. Komponen protein dalam nisbah berat adalah 8.9 g, manakala dalam kacang merah 8.4, dan putih 7.0. Komposisi protein dalam struktur yang dekat dengan haiwan itu, membolehkan vegetarian menerima nutrisi yang mencukupi.

Residu abu kacang agak rendah, adalah 3.6 g bahan mineral tidak mudah terbakar setiap 100 g produk. Serat mengandungi 15.5 gram karbohidrat 62.36.

Komponen mineral dibentangkan dalam jumlah yang sepadan dengan keperluan tubuh apabila kacang hitam disertakan dalam menu biasa:

  • zink – 3.65 mg;
  • besi – 5.02 mg;
  • magnesium – 120.4 mg;
  • fosforus – 240.8 mg.

Dinamakan jauh dari komposisi lengkap unsur-unsur surih, terdapatnya 23. Vitamin diwakili oleh asid folik, phylloquinone, vitamin B6, asid nikotinik dan lain-lain, tindakan yang diketahui. Asid lemak tak tepu dan tak tepu sekarang mempercepatkan metabolisme lipid.

Asam amino berada dalam bilangan dua dozen dan di antaranya dikenali – arginine, lisin, asid glutamik dan lain-lain. Komposisi kimia terkaya mencipta sifat berguna kacang hitam.

Pengajian makanan dan nilai perubatan komposisi kacang hitam telah menunjukkan bahawa ini adalah produk yang paling berguna dari tumbuhan asal. Adalah disyorkan untuk mencegah aktiviti jantung, membersihkan dinding saluran darah dari kolesterol dan meningkatkan kerja otak. Sudah tentu, sudah tentu, ia secara serentak menetapkan agar sistem imun dan saluran pencernaan. Walau bagaimanapun, ia adalah kacang hitam yang merupakan makanan yang paling berkesan untuk mencegah kanser. Produk yang sama adalah penghalang kepada permulaan kencing manis jenis 2.

Kacang hitam PretoMenggunakan orang secara teratur dalam diet kacang hitam, tidak kelihatan dan tanpa tweak kosmetik mereka mendapat kulit satin, rambut berkilat dan kuku yang indah.

Related  Bertemu di taman anda dengan pelbagai jenis dan jenis loceng yang indah

Walau bagaimanapun, ia adalah kacang hitam yang paling memuaskan dan produk paling sukar daripada semua kacang. Penggunaan kacang hitam dan bahaya dari itu tidak dapat dipisahkan, jika anda memperlakukan penyediaan hidangan dengan cermat. Glikosida jantung dalam kacang jenis ini terdapat dalam jumlah yang sama seperti yang lain, tetapi kerana struktur padat kacang itu diperlukan lebih lama untuk memecahkannya.

Di samping itu, produk ini bertujuan untuk saluran pencernaan yang sihat. Oleh itu, dalam tahap pemisahan mana-mana penyakit kronik, kacang-kacangan sebaiknya dikecualikan daripada menu. Bagi orang dewasa, anda boleh menawarkan hidangan dari kacang asparagus. Mereka yang didiagnosis dengan gout atau nefritis mengenai kacang perlu, secara umumnya, lupa.

Zon penanaman

Di kebun dapur Rusia untuk menanam kacang hitam baru-baru ini menjadiKekasih, sudah tentu, mula menanam sayur-sayuran eksotik di Rusia, dan agrotechnics of cultivation tidak berbeza dari jenis kacang lain. Tetapi di China, Amerika Syarikat, Kanada, jenis kacang ini tumbuh sebagai tanaman perindustrian di kawasan yang besar. Mereka juga menyampaikan produk di seluruh dunia. Kita tahu varieti “Preto” dan “Kindi”, yang berbeza dalam warna dan saiz bijirin. Pada masa yang sama pelbagai “Preto” adalah asas masakan Brazil, dan masakan nasional Feijjoad berusia 300 tahun.

Dari kacang hitam sediakan hidangan yang cepat dan enakKacang ini digunakan di banyak negara di dunia dalam masakan vegetarian dan semasa berpuasa dengan orang percaya.

Dari pucuk kacang hitam menyediakan salad kompleksNilai tertentu adalah hidangan dari pucuk kacang hitam tanpa kacang itu sendiri. Mereka adalah hidangan bebas atau masuk ke dalam salad kompleks. Aktiviti biologi taugur kacang membuat penyembuhan hidangan.

Cara memilih dan menyimpan kacang dengan betul

Katil kacang hitam di negara iniYang menghairankan, hanya kacang hitam tidak rosak oleh kacang. Dia hanya tidak membuat klac pada pod hitam. Oleh itu, perosak biasa untuk spesies kacang ini tidak terancam. Walau bagaimanapun, produk memasuki pakej telus untuk memastikan bahawa buah-buahan tidak berpecah kepada bahagian, yang berlaku dengan penyimpanan yang berpanjangan. Bawang lama dan perubahan rasa.

Related  Phalaenopsis Orchid – Bunga rama-rama memerlukan penjagaan khas

Hanya kacang kacang hitam tidak rosak oleh sebiji gandumDi rumah pembiakan jenis kacang ini perlu dituai tepat pada waktunya, dan baik untuk mengeringkan gandum. Apabila pengeringan di udara terbuka, produk dibawa ke kekeringan komersil, tetapi perlu menyimpan biji sebelum timbul selesema di tempat yang sejuk, lebih baik menggunakan rak yang lebih rendah dari peti sejuk. Selain biji-bijian, ada banyak bug lain, yang kadang-kadang dapat menyusup ke dalam buah manis.

Video mengenai faedah kacang hitam