Violets bilik pelbagai jenisSetiap tahun, lebih banyak jenis dan jenis yang luar biasa daripada violet dalaman, foto, nama dan deskripsi yang patut diberi perhatian dan profesional, dan peminat florikultur.

Violet Rosemary

Violet RosemaryTerry, bunga terry violet Le Rosemary, gambar yang dibentangkan di sini, akan menjadi perhiasan mewah koleksi mana-mana. Pelbagai, yang diperoleh oleh E. Lebetska, menggabungkan beberapa ciri yang cerah dan tidak dapat dilupakan. Bukan sahaja kelopaknya halus, di latar belakang putih ada smear merah jambu yang menakjubkan dan percikan biru yang berlimpah. Violet Rosemary adalah tumbuhan saiz standard, rosette terdiri daripada daun hijau bergerigi hitam.

Violet YaN Caprice

Violet YaN CapriceBuih putih dari bunga violet YaN Kapasiti pemilihan N. Puminova sukar dilupakan dan dibingungkan dengan pembungaan tumbuhan lain. Cap bunga yang diperbuat daripada terry, dihiasi dengan pinggir hijau corollas, terletak di atas dedaunan bergelora bergelora.

Violet Moths

Violet MothsTerhadap latar belakang dedaunan daun bujur hijau, rama-rama ungu, seperti dalam gambar, menonjolkan corollas separa gandaan atau sederhana dengan warna merah atau burgundy yang kaya. Bunga-bunga violet K. Moreva terbit dengan sempadan merah jambu atau putih yang lebar, yang berubah warna apabila kelopak melebar. Tepi-bunga bunga bergelombang, roset itu mempunyai dimensi standard.

Violet Magic of Love

Violet Magic of LoveViolet E. Korshunova sentiasa dipukul dengan saiz bunga. Bukan pengecualian dan diwakili dalam foto ungu Magic cinta, kerap merosakkan pemilik dengan bunga stellate bertubuh tebal, dalam bentuk lebih seperti pompa. Warna bunga adalah burgundy padat, dengan teduh bit. Di tepi kelopak adalah pinggiran putih yang dipotong dengan baik. Sangkar daunnya juga hijau cantik.

Violet Wind Rose

Violet Wind RoseBunga violets Angin mawar pemilihan oleh Lebetsky sangat mengingatkan mawar taman yang elegan. Kelopak mempunyai warna pink pucat. Untuk tepi fringed yang berkerut warna menjadi tebal dan menjadi merah tipis, dan di tempat dan sempadan hijau. Roset itu terdiri daripada daun hijau terang beralun.

Related  Apa penjagaan yang anda perlukan di rumah anda?

Viola Macho

Viola MachoSeperti yang dapat anda lihat dalam foto, Violet Macho dari Lebetsky adalah pelbagai saiz standard yang beraneka ragam, yang memberi bunga kepada bunga yang besar dengan bunga marmar yang besar.

Corolla Violet Le Macho mempunyai bentuk bintang yang diucapkan dan dicelup dalam warna merah jambu berwarna merah jambu. Hujung kelopak dari kelopak disorot oleh sempadan putih yang berbeza. Daunnya mudah, bujur telur, sederhana dalam rasa hijau.

Kawat Violet Live

Kawat Violet LivePelbagai dari P. Sorano dengan serta-merta menukar ambang jendela kosong ke taman kecil. Violet yang luar biasa Kawat hidup secara sukarela mendedahkan bunga coral-merah jambu yang besar dalam bentuk bintang sederhana atau separa ganda. Tetapi di samping ini, bintik-bintik biru dan ungu telah banyak bertaburan di atas semua kelopak.

Violets of violets Live wireKadang-kadang, hasil daripada mutasi, penanam berdasarkan jenis ini berjaya memperoleh pelbagai coronal berwarna-warni. Dalam kes ini, tiada saiz dedaunan hijau, atau bentuk mudahnya tidak berubah.

Violet Reigning beauty

Violet Reigning beautyTumbuhan pemilihan J. Swift dengan bunga stellate semi-double besar. Violet Reigning adalah warna biru gelap yang indah, dengan warna hijau yang kaya di pinggirnya.

Cahaya bunga ungu Memegang kecantikanMutasi dikenali ketika, seperti dalam foto, Menggariskan kecantikan violet memberikan bunga cahaya yang tidak kurang hebat.

Violet Yang Mulia

Violet Yang MuliaViolet pembiakan B.Makuni tidak usang dan sangat popular dengan penanam bunga. Bukan pengecualian, dan merah jambu berwarna merah jambu, Yang Mulia dengan kelopak bergelombang dan dedaun hijau terang.

Violet’s Violet

Violet's VioletBuah-buahan berbingkai yang berbelit-belit itu, yang diperoleh oleh T. Dadoyan, mempunyai warna latar belakang biru, yang bertukar menjadi merah jambu ke arah rim. Benang itu sendiri pada kelopak berwarna hijau, cerah. Dan belakang corolla lebih ringan ke arah penonton. Violet’s Watery, seperti dalam foto, banyak mekar, dan bunga mekar yang baik disediakan oleh daun bunga berambut.

Related  Kami belajar dari gambar dan penerangan pelbagai dan pelbagai dahlias

Violet Sea Wolf

Violet Sea WolfTetapi latar belakang dedaunan hijau gelap yang besar, digabungkan dalam roset Wolf Wolf serigala, seperti dalam foto, raksasa, sehingga 8 cm diameter, bunga biru E. Korshunova. Corolla separuh ganda, dalam bentuk menyerupai loceng. Kelopak adalah ikal, dengan corak jejaring yang elegan, kelihatan pada peringkat pembubaran lengkap.

Violet Winter tersenyum

Violet Winter tersenyumBerbagai B. Makuni benar-benar mengingatkan tentang permainan sinar matahari dalam keadaan dingin. Bunga bunga setengah mahoni yang berkilauan berbentuk bintang, seperti pada gambar di atas, ungu musim sejuk tersenyum, mereka mempunyai warna merah jambu yang indah yang berubah menjadi bunga merah ke tepi kelopak. Kelopak bergelombang dan dipotong dengan pinggir hijau. Musim bunga rosette ungu adalah senyuman bersaiz sederhana, dedaunan bersisik, bahkan warna hijau.

Gadis parti Violet Bold

Gadis parti Violet BoldMenerima P. Sorano Violet Gadis pesta yang bertenaga menyenangkan para pemiliknya dengan banyak bunga terry, merah jambu, yang menyerupai penari skirt daffy curvy. Bentuk bunga adalah bintang, di tengah corolla mempunyai teduhan kaya fuchsia, tepi lebih ringan, ikal. Pada kelopak bertebaran biru dan blots biru. Cawangan saiz standard terdiri daripada dedaunan berbentuk selimut bentuk dan warna mudah.

Violet Chimera Bold pesta gadisKerana kerentanan mutasi senpolia, kadang-kadang penanam bunga berjaya mendapatkan violet dari chimera, seperti dalam hal ini dari gadis partai Bold.

Violet Wonderful Creole

Violet Wonderful CreoleAntara varietas yang dibiakkan oleh E. Lebetskaya, terdapat tumbuhan yang sangat luar biasa, seperti, misalnya, Violet Beautiful Creole. Semasa berbunga pelbagai ini pada soket kecil yang kecil, banyak bunga biru yang mudah, tetapi sangat hebat dalam bentuk bintang diletakkan. Warna kelopaknya tebal, baldu. Tepi-tepinya dengan tajam digariskan dengan edging putih yang berbeza.

Related  Minyak anggur berguna dan kontraindikasi

Violet Chanson

Violet ChansonBunga Terry dari jenis Shanson berwarna ungu yang menakjubkan, seperti dalam foto, memukau bukan hanya saiznya, tetapi juga warna yang menakjubkan pada kelopak. Dibuat oleh Sorano, Violet Chanson dibezakan oleh rosette saiz besarnya, yang terdiri daripada dedaunan gelap dengan gloss yang kelihatan. Bunga-bunga itu beralun-bergelombang, beralun, kaya ungu-ungu, berselerak dengan bintik-bintik putaran merah jambu.

Violet Griny

Violet GrinyDiberikan kepada penanam bunga T. Dadoyan, Violet Grinya, seperti dalam gambar, membuat kita tertanya-tanya tentang kepelbagaian dunia saintpolia. Pada peringkat putik, bunga-bunga dari pelbagai ini benar-benar hijau, tetapi apabila pembubaran selesai, corolla kasar, menjadi putih, dan daun hijau lebar tetap hanya di sepanjang tepi kelopak. Bunga-bunga itu besar, semi- dan gustomakhrovye. Daun juga ikal, penuh warna hijau.

Violet Golden musim luruh

Violet Golden musim luruhVarieties pemilihan Sorano – ia sentiasa menjadi kegembiraan untuk penjual bunga. Bunga berbentuk bintang yang besar dari musim luruh Emas yang berwarna ungu, kecuali warna putih berkilauan, mempunyai kelopak bergelombang dengan anggun, yang memberikan bunga yang sangat luar biasa. Pewarna ke tengah corolla menjadi hampir kuning, yang ditekankan oleh stamen warna yang sama. Soketnya kukuh, standard. Dedaunannya cerah, hijau, juga dengan pinggiran ikal.

Violet Spring meningkat

Violet Spring meningkatSatu lagi pencapaian pemilihan P. Sorano – sebuah terry violet Spring meningkat. Bunga semacam ini sangat mirip dengan pom-pom padat putih dengan kelopak hijau kelopak. Bunga berbuih, bunga mengekalkan dekoratif mereka untuk masa yang lama dan tidak pudar. Dedaunan berombak, yang merupakan roset standard, cerah dengan gusi yang ketara.

Jenis-jenis violet yang paling indah – video