Tembikai di kotejBekalan nutrien pekat untuk kesinambungan hidup dikumpulkan dalam benih tumbuhan mana-mana. Biji tembikai tidak terkecuali. Intinya mengandung sehingga 25% dari minyak, yang dapat merosot. Bersama-sama dengan minyak, semua komponen ubat produk masuk ke dalam tekanan sejuk. Maklumat mengenai cara mengambil minyak tembikai adalah manfaat dan kemudaratan spin yang diekstrak boleh didapati dalam kajian kuliner, perubatan dan kosmetologi.

Harta dalam botol

Dari biji semangka membuat minyak bergunaMinyak tembikai mempunyai nama kedua kalahari, terdapat pada label produk. Minyak tembikai menyerupai sifat badamnya, diperoleh dari tulang buah.

Minyak unik dari biji tembikaiAsas komposisi kimia minyak adalah asid lemak, dan 60% daripadanya adalah linoleik. Ia amat diperlukan untuk pencegahan angina pectoris dan pemakanan sistem kardiovaskular. Asid organik lain juga berfungsi dengan baik, membersihkan darah dari kolesterol berbahaya, mengurangkan tekanan.

Minyak semangkaKomposisi vitamin minyak mempunyai kesan yang baik terhadap seluruh organisma, tidak kira bagaimana ia diberi makan. Kulit menjadi lebih muda, luka-luka mengencangkan, termasuk ulser di perut. Ketepuan minyak dengan vitamin B, A, PP dan C menjadikan penyembuhan minyak semasa rawatan spa dan salad. Satu sudu teh minyak pada perut kosong pada waktu pagi, diambil secara teratur, akan membantu menyelesaikan masalah sembelit kronik. Pada masa yang sama, tubuh akan menerima peratusan yang baik dari kadar harian, yang mewakili:

  • mineral dan unsur surih;
  • serat makanan;
  • asid amino;
  • minyak pati.

Minyak tembikai digunakan dalam minyak wangi, kosmetikMinyak tembikai digunakan bersama-sama dengan produk herba perubatan lain yang menekan sejuk dalam minyak wangi, kosmetik dan ubat. Penggunaan untuk tujuan perubatan adalah disebabkan oleh kehadiran arginine dalam minyak ejen vasodilasi yang aktif. Pada bidang seks lelaki, tindakannya serupa dengan Viagra. Untuk tujuan perubatan, minyak digunakan untuk tujuan berikut:

  • pencegahan penyakit ginjal dan deposit mineral dalam sistem kencing;
  • pengurangan proses keradangan organ dalaman dan kulit;
  • penghapusan cecair dan racun dari badan;
  • penambahbaikan proses metabolik;
  • untuk penarikan balik helminths;
  • meningkatkan proses metabolik di hati.

Ekstrak minyak benih tembikaiMinyak sangat berfaedah untuk semua organ yang kontraindikasi dikaitkan hanya dengan sikap tidak bertoleransi individu untuk pelbagai sebab. Yang utama adalah penyakit yang berkaitan dengan penolakan citrulline, sebagai orang asing kepada tubuh. Jangan gunakan minyak dalam makanan untuk orang yang berlebihan berat badan.

Penggunaan produk yang berlebihan menyebabkan rasa mengantuk dan mengurangkan perhatian. Pada minyak pengaruh termal dilucutkan dari vitamin dan antioksidan, yang menjadikannya produk yang tidak berguna.

Minyak dari biji air-melon digunakan untuk pembersihan kulitMinyak berbahaya dalam kosmetik. Sebagai bahan aktif, minyak adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit tonik. Penggunaan minyak dalam komposisi topeng untuk kulit berminyak dan masalah memberikan kesan penjelasan. Apa-apa keradangan, jerawat pada kulit di bawah pengaruh berhenti minyak tembikai.

Formula hidup adalah minyak penyembuhanProduk ini mempunyai kesan khas pada struktur rambut. Apabila menggosok minyak di kulit kepala, rambut berhenti jatuh, ada kemegahan dan bersinar. Kehadiran kompleks vitamin bermanfaat untuk seluruh tubuh manusia. Di spa, bahan penting dalam urutan adalah krim dengan minyak tembikai.Krim dengan minyak biji tembikai

Minyak tembikai menarik dari pori-pori kulit berminyak dan berminyak. Minyak digunakan dalam kosmetik kanak-kanak, yang merupakan produk pelembap dan anti-keradangan yang baik.

Bagaimana untuk mendapatkan dan membeli minyak tembikai?

Semangka minyak tidak ditapisDapatkan semangka dari biji benih. Mereka kering, digilap, dihancurkan. Jisim ditekan. Putaran pertama adalah yang paling berharga. Cara lain ialah pengekstrakan pelarut. Untuk tujuan terapeutik, hanya minyak sejuk pertama yang digunakan. Hasil daripada penapisan, produk akhir menjadi cecair berminyak telus dengan mendakan kecil. Warna adalah cahaya, bau tembikai dengan nota nutty.

Minyak dari tulang semangkaKawasan penanaman semangka perindustrian untuk mendapatkan produk-produk yang boleh dipasarkan dalam bentuk minyak, tepung, jus dan makanan dalam tin boleh berkembang dalam bidang penanaman. Di Rusia ia adalah bahagian Eropah selatan dan Wilayah Primorye. Di dunia, tembikai ditanam di negara-negara Mediterranean, di Jepun, China, India dan Amerika. Oleh itu, minyak semangka mudah dibeli. Ia sering terdapat di tingkap di Stalls Kesihatan, lengkap dengan minyak penyembuhan yang lain.

Jika anda menawarkan minyak tembikai berperisa untuk membeli, maka ini adalah pemalsuan yang jelas. Produk ini tidak digunakan untuk pengekstrakan minyak pati herba.

Minyak air-melonAnda boleh membeli minyak di farmasi dan di jabatan gastronomi di kedai makanan kesihatan. Di Rusia, paling kerap anda boleh mencari produk dari Ukraine. Di Rusia, minyak dari biji tembikai ditawarkan oleh 19 pengeluar dalam sebarang pembungkusan dan pada pelbagai harga. Apabila membeli produk perubatan, anda perlu mencari minyak yang pertama menekan sejuk. Adalah baik untuk memastikan bahawa ini adalah mentega sebenar, setelah membaca sijil kualiti.

Kami dirawat dengan minyak – video