Keindahan yang menakjubkan dari bunga raya bilikBunga raya yang digambarkan pada foto, penjagaan rumah memerlukan sedikit, tetapi yang positif adalah nyata. Bunga yang besar, daun yang cantik – tidak semua maruah haiwan. Daripada pelbagai jenis bunga raya, hanya seorang Cina mawar yang tinggal di kediaman manusia. Kami terutamanya seperti bilik bunga raya di rumah luar bandar yang luas, dipasang di bilik atas sehingga dari pagi hingga malam aliran cahaya mengalir di atasnya.

Sifat berguna bunga raya dalaman

Bunga raya berfungsi sebagai penjaga orang di dalam rumahDari sudut pandangan feng shui, bilik bunga raya, yang digambarkan dalam gambar, menarik baik ke rumah, menyerap tenaga hitam, melindungi orang. Untuk menyerap bahan-bahan berbahaya dari udara, dengan itu membersihkannya, kembang raya mampu. Tetapi dari bunga tumbuhan ini, anda boleh menyediakan ubat-ubatan yang membantu dengan penyakit dalaman.

Di dalam bilik di mana ada bunga raya, sentiasa segar udaraBuah-buahan daun dan bunga membantu membersihkan kulit, bakar dari daun digunakan untuk bisul dan bisul. Jadi, dalam sebuah tumbuhan yang indah, dada ubat rumah tersembunyi.

Teh karkade, kegemaran oleh banyak minuman diperoleh dari bunga bunga raya. Ia bermanfaat untuk pesakit hipertensi dan membantu mengatasi perut dengan makanan berat.

Kelembapan udara akibat penyejatan kelembapan dari lapisan atas tanah, renungan belukar berbunga yang indah menghasilkan udara yang sihat dan melegakan ketegangan dalaman. Ini dibuktikan oleh bunga raya dalam foto.

Kandungan rumah Cina meningkat

bunga raya mudaIa akan mengambil masa setahun, ia akan mengambil beberapa pemindahan sebelum bunga memasuki peringkat pusat dalam komposisi. Di dalam periuk lantai, pokok malar hijau dengan daun bergerigi gelap menarik perhatian para tetamu yang kagum. Dengan penjagaan yang baik, bunga bunga raya hidup panjang. Dia memerlukan sedikit perhatian dan perhatian:

  • komposisi tertentu bumi dan periuk untuk pertumbuhan;
  • tempat yang terang tanpa sinaran matahari langsung;
  • menyiram dan memberi makan;
  • pembentukan semak;
  • perlindungan terhadap penyakit dan perosak.

Related  Pastikan untuk mengetahui kapan untuk mendapatkan gladioli dari peti sejuk untuk percambahan

Hibiscus memerlukan bantuanDi samping itu, kilang itu perlu memerhatikan keadaan musim panas dan musim sejuk penahanan dan sangat tidak suka draf. Isyarat bahawa kilang yang menderita akan menguning daun, menjatuhkan daun mereka dan tunas yang tidak dibuka.

Bagaimana untuk menjaga kembang raya di rumah, kami akan menganalisis secara berperingkat dari saat pembelian.

Seperti banyak tumbuhan dalaman, bunga raya tidak memerlukan periuk “untuk berkembang”. Mengambil hidangan untuk penanaman, tumbuh-tumbuhan perlu memastikan kehadiran lubang saliran dan mewujudkan lapisan baik saliran atau bahan-bahan tradisional, atau khas – Seramis pembutiran. Penggunaan komposisi khas akan menyerap tanah dengan mikrofertilizers yang diperlukan untuk bunga bunga raya dari bilik. Komposisi tanah untuk penanaman adalah mudah:

  • tanah liat tanah – 2 bahagian;
  • daun dan humus – 1 keping;
  • pasir, arang, vermiculite – sebagai aditif sedikit demi sedikit.

Pemindahan bunga ke dalam periuk yang luasUntuk memindahkan atau memindahkan tumbuhan pada usia muda diperlukan setiap tahun dalam periuk yang lebih besar, tetapi hanya pada musim bunga. Semut yang lebih matang dipindahkan lebih kerap, maka lapisan atas bumi berubah. Apabila transplantasi, akar lama warna gelap boleh dipangkas dengan alat yang bersih. Akar muda muda digunakan untuk memberi makan tumbuhan.

Pencahayaan memainkan peranan penting dalam perhiasan semak belukar. Di tempat teduh, bunga raya tidak berbunga, pada musim panas dan musim sejuk ia harus berdiri di dalam cahaya. Sekiranya matahari terik, ruang bunga raya perlu dibayangi. Pada musim panas suhu 18-25 darjah untuk bunga yang selesa. Tetapi lebih panas, lebih sering menyiram dan menyembur bunga. Pada musim sejuk, mengekalkan keadaan sejuk, tetapi tidak lebih rendah daripada 12 darjah, akan mencetuskan rusuhan musim bunga musim panas.

Air tumbuhan dengan air berdiri lembut tanpa kesan klorin. Ia pengairan yang salah sering menjadi pemancing penyakit. Oleh itu, tumbuhan tidak boleh dikeringkan – ia akan membuang daun dan bunga.dedaunan bunga raya jatuh Dari akar limpahan melimpah dengan kesan akibat. Dari daun yang keras, sejuk dan berkarat akan berubah menjadi kuning, yang menunjukkan gambar, bunga raya di rumah dengan penjagaan yang tidak betul.

Related  Bolehkah saya menggunakan tembikai dalam pankreatitis, cholecystitis dan gastritis

Untuk pembangunan yang baik, tumbuhan memerlukan pembajaan yang kerap semasa berbunga. Pada musim bunga, untuk pembangunan jisim hijau, tumbuhan memerlukan nitrogen, tetapi tidak banyak. Untuk bunga yang keras, kembang raya dalam fosfor diperlukan. Dan bagi perkembangan bijirin yang baik, potassium diperlukan. Adalah lebih baik untuk membeli formulasi baja larut siap untuk tumbuhan berbunga.

Peremajaan semak tuaUntuk ruang kembang bunga yang baik dengan penjagaan di rumah memerlukan pucuk pemangkasan. Bunga dibentuk hanya pada cabang muda. Selepas pemangkasan, cawangan memberikan pucuk baru, di mana bunga terbentuk.

Cara pembiakan mawar Cina

penyebaran bunga raya dengan keratanPenyebaran bunga boleh menjadi biji, keratan. Cara termudah untuk mendapatkan potongan. Apabila tumbuhan dipangkas, puncaknya digunakan untuk pembiakan. Tumbuh keratan di dalam air atau pasir lembap di panas. hibiscuses muda dari keratanAkar yang nyata tumbuh sedikit dan berakar di tempat yang kekal, dalam gelas, sehingga 10 cm diameter. Dengan penjagaan yang baik, kilang baru akan berkembang pada tahun yang sama.bunga bunga raya pertama

Anak benih disyorkan untuk berkembang pada musim bunga. Penghidratan dijalankan dengan pemanasan yang lebih rendah kepada 25-27 darjah. Hidupkan anak benih selepas penampilan dua daun yang sebenar. Pembungaan tumbuhan muda akan berlaku pada tahun ketiga atau lebih.

Penjagaan tumbuhan yang sakit

bunga raya memerlukan bantuanBagaimana untuk menjaga kembang raya jika dia sakit? Adalah perlu untuk menganalisis mengapa bunga jatuh daun atau bunga. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mewujudkan keadaan penahanan yang betul. Sekiranya penyakit itu tidak berjaya menyeberang ke dalam bentuk kronik, selepas keputusan dua minggu akan kelihatan.

bunga raya sakitSebagai pencegahan terhadap penyelesaian semak oleh serangga, anda boleh menggunakan pancuran untuk daun, Air akan mencuci debu, aphids, tidak akan membenarkan tanah jajahan menyusun hama labah-labah. Ejen pelindung kimia digunakan selepas kaedah pembersihan tradisional.

Related  Peraturan asas untuk penanaman dan penjagaan daisies di tanah terbuka

Mari kita analisis sebab utama dan cara penghapusan mereka:

Masalah Sebab Penyelesaian
Perosak diserang Loji yang lemah. Gunakan peralatan perlindungan, transplantasi ke dalam tanah baru.
Penyakit kulat bakteria Ia sejuk, lembap, gelap. Meningkatkan keadaan penahanan, menjalankan semakan akar dengan transplantasi, dan melayan mereka dengan racun kulat.
Daun bertukar kuning, urat hijau Penyiraman dengan air sejuk, keras, berklorin, sejuk dan lembap. Tukar syarat penahanan, menukar tanah, tambah besi vitriol ke air pengairan. Letakkan bunga raya dalam keadaan panas. Melindungi daripada draf.
Tiada bunga dan tunas Banyak nitrogen, di musim sejuk tumbuhan tidak berehat dalam kesejukan. Meningkatkan pencahayaan, mewujudkan keadaan untuk pembentukan buah pinggang, mengurangkan kadar nitrogen dalam baja.
Bud dan tunas jatuh Secara mendadak menukar rejim suhu dan keadaan tahanan. Letakkan panas, fosfor makan, semak kehadiran serangga perosak. Hidupkan periuk dan ubah tempatnya semasa berbunga tidak boleh.

Begitulah punca-punca mudah senak ruang bunga raya.

Video tentang menjaga kembang raya bilik