Sjeldne grader av gloxinia fra frøGloxinia eller Sinningia speciosa er svært populære blant blomsterhandlere. Ofte blir denne planten vegetativt, men det er en annen måte – å vokse gloxinium fra frø hjemme.

Selv om dette vil kreve litt mer innsats, vil resultatet oppfylle forventningene. Bare så blomsterhandleren kan:

  • å bli eier av egne skapt hybrider;
  • Å se på vindusblomstringen av sjeldne varieteksemplarer, som ikke er tilgjengelige for lokale fans av innendørs planter.

Dessverre har ikke alle tålmodighet og utholdenhet for å få voksenblomstrende planter fra gloxiniafrø. Noen ganger er suksess hindret av irriterende feil i spiring og omsorg. Hvordan unngå dem og hvor du skal begynne hvis du vil gjenskape denne romkulturen ved hjelp av frø? Først er det nødvendig å ta vare på frømaterialet.

Slik får du gloxinia frø hjemme?

Frø av varietal og hybridplanterHvis frøene til varietal eller hybridplanter kjøpes i butikken, trenger de ikke spesiell forberedelse, og de er helt klare til å legge seg i bakken. Men når målet med blomsterhandleren er å skaffe din egen forfatters hybrider, må du gå hele veien: fra pollinering for å høste de modne gloxinia-frøene.

Etter at pollen fra en blomst er overført til den andre stampen, et par dager senere, blinker corolla, og fremtidens frøboks forblir på peduncle. Utviklingen og modningen av frø, avhengig av mangfoldet og betingelsene for frihetsberøvelse, kreves fra 6 til 9 uker.

Frøene er svært små. Derfor, før du planter gloksiniya frø, må de prøve å samle. Så snart det er tegn på å åpne esken, blir den kuttet og forsiktig overført til en separat tørr beholder. Så det blir lettere å samle de brune frøene som er nødvendige for planting i spiss oval form.

Hvordan plante gloxinia frø?

Beholder for såing av gloxinia frøSåing utføres på overflaten av et fuktig, løs substrat uten å være innlagt i jorda. På dette stadiet er det ikke nødvendig å lage en spesiell blanding, bare legg til litt vermikulitt og hakket trekull til den ferdige universalprimeren basert på torv. Gode ​​glødende frøplanter føler seg også i små torvtabletter.

Related  Hvorfor er Aglaonema gul og hvordan kan du hjelpe planten?

Jorden for frøede gloxins hjemme er nødvendigvis sterilisert ved hjelp av en mikrobølgeovn, en ovn eller en fryser. I sistnevnte tilfelle kreves minst 1-2 dager for å kvitte seg med patogener og skadedyr.

Å få sprouts gloxinium fra frø hjemme kan utføres i grunne beholdere. Under veksten av senter flere ganger dykke, så for såing nok jordlag er ikke mer enn 3 cm.

Når frøene er jevnt fordelt over overflaten av substratet, er det i tillegg sprøytet med en forstøver, og prøver å ikke vaske ut det fine frøet. Deretter er beholderen tett overbygget med en film for å forhindre fordampning av fuktighet og plasseres på et varmt sted for spiring.

For å lette veksten av frø og ta vare på gloxin om høsten og vinteren, når utviklingen er bremset av mangel på lys, må du ta vare på forhånd for ytterligere belysning av romgassen.

En lys dag, uansett årstid, bør være minst 12-14 timer, og temperaturen skal være 20-24 ° C.

Frøplanter av gloxinia frøEtter 7-10 dager på overflaten av substratet vises små grønne spirer, og etter hvert trenger gloxinia fra frøene hjemme behov for vanning og flere plukker.

Hvordan vokse gloxinium fra frø?

Å få små gloxinplanter er ikke så vanskelig som å vokse dem ut av seg selv, i stand til å blomstre planter. Ved å få nok lys, varme og fuktighet under forholdene i drivhuset, fortsetter spirene å utvikle seg, til omtrent en måned senere kommer det virkelige blader på dem, og de enkelte gloxiner begynner ikke å presse hverandre.

Pickling sprouts gloxiniaPå denne tiden er unge eksempler verdt dykking. Dette viktige i dyrking og pleie av gloxinia, aktiverer prosedyren veksten redusert på grunn av tettheten av planting, som et resultat, vil plantene vokse sterkere raskere.

Fra såing til planting av små uttak i separate potter, kan det ta fra 3 til 4 pickings. Antallet av disse er avhengig av plantens variete egenskaper, betingelsene opprettet og tetthet av såing.

Oppnådd fra gloxinia frøene forsiktig fjernet fra den gamle beholderen, prøver å ikke skade røttene og kronen av de nærliggende rosettene. Den første transplantasjonen utføres i fersk substrat for 10-15 stykker. Og etter det blir plantene igjen plassert i et drivhus under lamper.

Related  Alt om landing og omsorg på det åpne bakken bak Liatrice

Den andre svelger gloxiniaPå scenen for den andre og tredje slukning av gloxinia er det allerede mulig å transplantere individuelle potter med et volum på ikke mer enn 50-100 ml. Slike utsalgssteder er allerede sterke nok til å utføre deres herding, som gradvis er vant til luften i rommet.

Supplerende topp dressing for ung gloxinia fra frøene er ikke nødvendig, siden de blir overført til et næringsstoff som gir behov for små frøplanter.

I en alder av ti uker blir unge busker transplantert i sine egne potter. Det er bedre å ta små beholdere med en diameter på 9 – 10 cm, hvor bredden er lik høyden. For konstant fuktighet i jord kan du bruke et enkelt wick, passert gjennom et dreneringshull, eller et romsystem med drypp vanning.

Med god omhu gir veksten av gloxinia fra frø stabilt høye resultater. Og allerede i en alder av tre måneder plukker de sterkeste plantene opp de første knoppene.

Vokser fantastisk gloxinia fra frø – video