DruebladMed framveksten av nye og tidlig vinter-hardføre druetyper planting av denne avlingen er gjennomført, ikke bare i de tradisjonelle vin voksende sørlige delene av landet, men også i det sentrale beltet, selv i Ural og Sibir. I dette tilfellet er den første masse for å gi bær, dyrkere oppdage og bruk av drue blader, deres smak og fremgangsmåter for anvendelse i mat.

Uten vinbladene kan du ikke forestille seg armensk, gresk, bulgarsk, moldovisk, vietnamesisk og mange andre nasjonale retter. Samtidig er den mest berømte tallerken fra druebladene fylt med hakket kjøtt blitt virkelig internasjonalt. I tillegg brukes unge druer av druer til slukking og marinader, de er saltet, tilsatt supper og kjøttgryte.

Gir en karakteristisk aroma og piquancy til smaken av retter, bladene selv er mettede med aromaer av kjøtt, vilt og grønnsaker.

Kål ruller fra drue bladerImidlertid er bruk i matlaging ikke den eneste fordelen med produktet. Druebladene er veldig nyttige. For eksempel har amerikanske leger, etter å ha studert de nyttige egenskapene og kontraindikasjonene av druene, inkludert dette produktet i den nasjonale listen over verdifulle diettprodukter.

Sammensetning av drueblad

Til konsum blir det hentet unike drueblader, som ennå ikke har hatt tid til å rote, for mat, hvis fordeler er maksimale, bladplaten er elastisk, venene er fortsatt saftige.

Syltede druebladEnergiverdien 100 g av dette produkt er 93 kcal bestemt innhold 2,1 gram fett, 5,6 gram protein, og 6,3 gram karbohydrater. Bladene samlet fra vintreet er rike på fiber, vitamin A, K og PP, askorbinsyre og en rekke forbindelser som tilhører vitamin B-vitaminene.

En 100 grams del av druebladene kan gi menneskekroppen halvparten av det daglige inntaket av natrium, mangan og kobber.

Også i det grønne er det elementer som kalsium, jern, fosfor og sink. Og det er denne rike biokjemiske sammensetningen som bestemmer fordelene og skadene til druebladene.

Nyttige egenskaper av drueblad

Blader av druer brukes til kvinnelige sykdommerI Europa og en rekke asiatiske land har decoctions og infusjoner på grønne blad av druer lenge blitt anerkjent som et middel for smerte, styrke og toning. Inntil forrige århundre før tinkturen på bladene ble anbefalt for sykdommer i det kvinnelige kjønnsområdet og blødning. Fordelen med drueblad av lokale druesorter ble lagt merke til av indianere. Nordamerikanske indianere brukte te på grunnlag av slike urteråvarer som en bedøvelsesmiddel og antipyretisk. Drikken ble gitt for mageforstyrrelser, og lotioner ble brukt til manifestasjoner av revmatisme.

Moderne studier av sammensetningen og mulige fordeler med druebladene tillot oss å snakke om troen på mange gjetninger av folkeklinikker.

Druebladene er en naturlig oksidantÅ være en kilde til vitamin A, er druebladene en kraftig naturlig antioksidant som hjelper:

  • opprettholde og styrke menneskelig immunitet;
  • beskytte kroppens celler fra negative faktorer og stoffer fra det ytre miljøet;
  • Beskytt folk mot aldring.

Takket være nærværet av dette vitaminet, er druebladene nyttige i sykdommer i sykeorganene, høsten av skarpheten, kronisk øyetørthet. Regelmessig inkludering i menyen av retter fra blad av druer fremmer forbedring av kvaliteten på hud og hår. Og sammen med kalsium har karoten en gunstig effekt på nervesystemet og tilstanden til musklene.

Dolma fra druebladDet er en oppfatning at bare ett blad av druer kan reddes fra karies. Hva er fordel og skade på druebladene i dette området? Faktisk, hvis du tygger på et ark daglig, kan du dermed bekjempe den patogene flora, plakettavsetninger og de første tegnene på periodontal sykdom. Det er imidlertid viktig å ikke overdrive det slik at syrene i bladene ikke forårsaker effekten motsatt den terapeutiske effekten.

Omega-3 fettsyrer er også en del av fordelene med drue blader.

Disse virkestoffene har vist seg å være et effektivt forebyggende verktøy i kampen mot kreft, arytmi og leddsykdommer.

Blader av druer egnet til hestingVinbladene er nyttige i ulike inflammatoriske prosesser i mage-tarmkanalen, huden og slimhinnene. Med hensyn til fordøyelsesprosesser forklares fordelene med druebladene av det høyeste fiberinnholdet. Kostfiber, fylling magen, fremme utseende av metthet og frigjøre akkumulert toksiner fra tarmen, slik at bladene kan tilbakeføres til produktene for vekttap og rensing av kroppen. I tillegg forlenger fiberen utløpet av sukker i blodet.

Det er studier som viser fordelene med Amur-druebladene i behandling og forebygging av en så kompleks og formidabel sykdom som Alzheimers.

Og ekstraktet av blader og skudd bidrar til å redusere puffiness som følger med kronisk venøs insuffisiens og utøver en ekstra byrde på hjertet.

Kontraindikasjoner for bruk av drueblad

Drue blader i marinadeMed et stort antall nyttige egenskaper, kontraindikasjoner drue blader er like viktige og bør tas i betraktning når produktet er slått på i den daglige menyen. Personer som lider av alvorlige former av gastrointestinale sykdommer, slik som gastritt eller sår, så vel som i nærvær av overskytende vekt forbruker drue bladene etter varmebehandling eller, spesielt, i sammensetningen av hermetikk, kan være bare etter tillatelse fra den behandlende lege.

Det ble beiset eller saltede vine blader fortjener forsiktig håndtering særlig siden slike produkter, andre enn planteråstoffer inneholder store mengder natrium og syrer. Og her råder skaden av druebladene over fordel klart. Ikke bli båret med retter med blader av druer for de som har diabetes, så vel som kvinner i lange perioder med graviditet og ammende mødre.

Video om druer