nyttige egenskaper av corneliasStore frodige Dogwood busker kan nå bli funnet ikke bare i naturen: landskapsarkitekter har lenge satt pris på kvaliteten på bush og funnet en bruk for det, ved hjelp av å skape hekker. Imidlertid er det en cornel og andre nyttige egenskaper med lite kontraindikasjoner for menneskers helse. Hva er den helbredende kraften til små bær, og med hvilke sykdommer vil de bidra til å takle? La oss diskutere dette problemet i dag mer detaljert, samt lære om hvem som ikke skal bli involvert i hundsårige midler.

Er det dogwood nyttig?

mikronæringsstoff innskuddRøde lange bær er et ekte lagerhus med mikroelementer og næringsstoffer. De inneholder så viktig for menneskelig kalsium, magnesium, kalium, pektin, tanniner og andre komponenter, avgjørende for helse. På grunn av den verdifulle sammensetningen har dogwoodbærene en rekke nyttige egenskaper, nemlig:

 • styrke fartøyene;
 • normaliserer stoffskiftet;
 • Fremmer utskillelsen av galle;
 • fungere som et lett vanndrivende middel;
 • øke immunitet mot forkjølelse og akselerere utvinning;
 • fjern giftstoffer fra kroppen;
 • fungere som en lett avføringsmiddel og rense tarmene;
 • bidrar til å senke blodtrykket
 • bidra til å fjerne betennelse i sykdommer i huden, leddene og indre organer;
 • tone opp kroppen, øke tonen og lade den opp med energi.

kanel drikkHva annet er nyttig for kroppens kropp? Det er verdt å nevne den lave glykemiske indeksen og lavt kaloriinnholdet i dogwood, som gjør det mulig å inkludere det i kostholdet til personer som lider av diabetes mellitus.

Sukkerarter, som bidrar til en rask økning i blodsukker, er få i hundeved, dessuten er ikke mer enn 40,5 kCal inneholdt i 100 g modne bær.

Dette gjør dogwood det ønskede og nødvendige produktet på diabetesbordet – det er ingen skade fra det, men fordelene er enorme.

I østlige land blir spesiell oppmerksomhet til de fordelaktige egenskapene og kontraindikasjoner til dogwood for menn. Drikke fra sure bær kan styrke potens – i det minste, så sikre lokale healere. I tillegg vil dogwood hjelpe en sterk halvdel i behandlingen av prostatitt og beskytte menn som arbeider i skadelig produksjon. Medikamentdekk vil fjerne akkumulerte toksiner og bidra til å gjenopprette etter en hard arbeidsdag.

Related  Kislitsa triangulær: hjemmebehandling, foto og beskrivelse

Hvilke sykdommer vil hjelpe cornel?

knogler av en dogwoodEt bredt spekter av nyttige egenskaper av dogwood dikterer sin anvendelse, hvorav området har store grenser. Legemidler som er tilberedt på grunnlag av medisinske bær, blader eller røtter, vil bidra til behandling av slike sykdommer:

 • Dekoksjoner av friske eller tørke frukter, samt fra tørre blader vil stifte avføringen for diaré;
 • Berry Kissel vil svekke symptomene på manifestasjon av gastroenterocolitt og helbrede diaré hos småbarn;
 • Tampongen, fuktet med infusjon av frø, vil stoppe blødning under hemorroider og fremme helbredelse;
 • infusjon av friske eller tørkede bær vil raskt lede kroppen til tone og øke livskraften;
 • bruk av friske og tørkede bær vil fungere som forebygging av leversykdommer.

Ernæringseksperter anbefaler å inkludere cornelian i kostholdet til de som er overvektige. Også bare noen få bær vil gi kroppen en daglig dose av vitamin C.

Dogwood og eldre mennesker

Dessverre har vi i løpet av årene ikke blitt yngre og bare kommet sammen med ulike sår. Nyttige egenskaper av cornel bær vil bidra til å forbedre trivsel i alderen, lette løpet av kroniske sykdommer og til og med forhindre noen av dem. En positiv effekt er observert i en rekke tilfeller, spesielt:

 • Kizilovye tinkturer reduserer trykket hos hypertensive pasienter;
 • Frisk bær hjelper til forebygging av aldersrelatert sklerose;
 • buljonger fra røttene av dogwood tjener som antirheumatisk middel.

Begrensninger på bruk av dogwood

dogwood under graviditetRøde bær kan gjøre en god jobb for fremtidige mødre som er i en interessant posisjon, fordi de bidrar til å overleve første trimester av graviditet, ofte ledsaget av giftose.

Enn hundetreet for gravide er nyttig? Han fjerner eller reduserer manifestasjon av tegn på toksisitet, det hjelper rense kroppen for overflødig vann kvinner, hindrer dannelsen av ødem, øker hemoglobin og beskytter gravide kvinner fra forkjølelse.

Du må imidlertid bruke sunne bær uten fanatisme og helst på dagtid.

Ikke bli involvert kornell og under amming at barnet ikke vises allergi eller problemer med magen, fordi barnets fordøyelsessystem er fortsatt veldig svak. Den maksimale daglige dosen av bær til en ammende mor er 10 stk.

Related  Vi velger en rhododendron for hagen vår, vi utfører sin planting og vi lærer å ta vare på anlegget

Ikke glem at i tillegg til nyttige egenskaper har dogwood noen kontraindikasjoner, noe som er spesielt viktig å vurdere i barns ernæring. Etter innføringen av bryst-mate en baby kosthold kan prøve å gi ham litt frynsete bær Dogwood – de vil øke appetitten, normalisere tarmfloraen og sporstoffer nærer aktivt voksende og skjema benvev. Men igjen bør antallet bær være begrenset:

 • ikke mer enn 30 g – for ettårige barn;
 • 100 g – for barn under 3 år;
 • ikke mer enn 200 g – for barn fra 4 til 6 år.

Etter første bruk av cornel må du sørge for at barnet ikke har en allergisk reaksjon.

Hvem kan ikke bli “behandlet” dogwood?

friske corneliasTil tross for en stor liste over nyttige egenskaper av dogwood, er det også kontraindikasjoner for å ta medisiner på grunnlag av dette. Disse inkluderer:

 • trussel om abort og økt uterintone hos gravide kvinner;
 • Tilstedeværelsen av kronisk søvnløshet, som buljonger og drinker har en toning effekt og vil bare ytterligere øke søvnforstyrrelsen;
 • forstoppelser som er kroniske (en “engangsmessig” manifestasjon av en stivnet stol etter særegenheten av diettregimet er kontraindisert);
 • nyresykdom (økt innhold av “surt” vitamin C i bær og kornbladene vil bare forverre sykdomsforløpet);
 • økt mavesyre (alt det samme vitamin C kan også forårsake forverring).

Ikke glem den individuelle intoleransen av korn og allergier – i dette tilfellet, fra bruken av bær og midler på grunnlag av dette, bør også bli forlatt.

Hvordan lager du nyttige aksjer?

tørket dogwoodFor helsen fra dogwood er det mer fordel enn skade, mens maksimal konsentrasjon av næringsstoffer og medisinske egenskaper er bare modne kornbær. Som du vet er de modne ujevnt, derfor på slutten av sommeren – i begynnelsen av høsten er det nødvendig å jevne på jakt etter medisinske råvarer. Friske høstede bær er gode for å lage kissler og kompoter, men for å lagre dem til fremtidig bruk, kan hundevedet tørkes, for selv i denne form beholder det alle sine egenskaper.

Tørket hundeved er mer søtt til smaken, og den kan lagres i mer enn tre år – med lengre oppbevaring med hvert år, blir den terapeutiske effekten svekket.

Høste bladene er nødvendig etter en busk bud – på den tiden de mest helbredende, men bark for decoctions bedre å fjerne våren før blomstringen blader. På samme tid kan du grave opp røtter for tinkturer eller vente til høsten.

Tørket blader, bark og røtter skal lagres i veskeposer ikke mer enn 2 år.

Til slutt vil jeg si at det er mye mer nyttige egenskaper i dogwood enn kontraindikasjoner. Dyr i dette området, denne fantastiske, vakre og helbredende busk – det vil ikke bare dekorere gårdsplassen eller hagen, men også ta vare på helsen til eiere.

Related  Honningaroma Allisum i forstadsområdet

Video om de nyttige egenskapene til dogwood