Dieffenbachia i interiøretTakket være stor løvverk, dekorert med et kontrastfarge mønster, har diffenbachia blitt en av de vanligste innendørsplanter. Hvis kulturen skaper passende forhold, vokser den raskt, så transfusjonen av diffenbahia er et viktig stadie av omsorg. Prosedyren vil ikke bare gi anlegget ny styrke, men vil også forynge prøven som har mistet sin dekorative effekt.

Den staude gresskledde diffenbachia er fra det amerikanske kontinentet. Å dyrke i et varmt klima, blir kulturer ofte lett preget av store bladplater, kraftige stengler og høye vekstnivåer. Dieffenbachia er intet unntak.

Blomstrodusentene, den lurte muligheten til å dekorere sitt hjem med en effektiv plante, trenger å vite at deres grønne kjæledyr ikke er for ivrige etter å bli bitt, og den voksende stammen er uunngåelig utsatt.

For å opprettholde bladets prakt og kronens kompaktitet, kan du bruke kompetent omsorg, der kulturen blir utsatt for både beskjæring og transplantasjon.

Når og hvordan transplantere en diffenbachia? Har denne prosedyren begrensninger, og hvordan å legge til rette for akklimatisering av planter i en ny pott?

Diffenbachia transplantasjon hjemme

Anlegget krever akutt transplantasjonOm hans behov for transplantasjon diffenbachia signaler:

 • reduserer vekstraten
 • reduksjon i størrelsen på de dannede plater;
 • rask tørking av jorden koma etter vanlig vanning.

Hvis du fjerner denne planten fra potten, vil det bli funnet at røttene har fullstendig opptatt hele volumet, og underlaget er praktisk talt usynlig på grunn av sammenblanding. I dette tilfellet trenger du:

 • velg en krukke med en diameter på 1-3 cm mer enn den forrige;
 • Forbered fersk jord og materiale for å erstatte dreneringslaget.

Før du flytter anlegget til en ny beholder, er det nyttig å inspisere rotsystemet.

Med overbelastning eller vanning av uregelmessigheter skjer det ofte at noen av røttene dør eller røtter. Når de fjernes i tide, kan man ikke være redd for at transplantasjonen etter transplantasjonen vil lide ikke bare av akklimatisering, men også fra infeksjoner som utvikler seg i bakken.

Mørket fra rot, våt eller omvendt, tørre røtter fjernes forsiktig, og kuttene behandles med et soppdrepende og pulverisert trekull. Nå kan det grønne kjæledyret overføres til et nytt næringsstoffsubstrat. Du må gjøre dette på en slik måte at du beholder integriteten til koma dannet fra røttene og jorden. I dette tilfellet vil perioden for vant til de nye forholdene være så kort som mulig, og blomsterhandleren vil ikke møte fallende blader eller andre forstyrrende symptomer på plantens unhealthiness.

Dieffenbachia etter transplantasjonDiffenbachia transplantasjon hjemme utføres på slutten av vinteren eller tidlig på våren, når planten ikke har kommet inn i tiden for aktiv vegetasjon. Fristen, når kulturen kan bli fullstendig og smertefritt transplantert, er begynnelsen av mai. Hvis forholdene tvinger anlegget til å flytte til en ny beholder i den varme sesongen, gjør det uten å forstyrre røttene. Drenering med hver diffhenbachia transplantasjon er bedre å bruke en ny. En jord før fylling i potten må steriliseres.

Related  Foto og navn på arter av eksotiske orkideer

Unge prøver blir transplantert årlig. Slike planter vokser raskt, men de er kompakte, trenger ikke trimning, og overføres uten problemer til en større beholder.

Men hvordan transplanterer du en diffenbahia med en lang stamme, når løvet forblir bare på toppen, og et høyt forgrenet skudd ødelegger arten av planten?

Trimming av en diffenbahia med en lang koffert

Dieffenbachia må nippet til å vekke sovende knopperI denne situasjonen utføres transplantasjonen sammen med trimingen. Noen ganger er det eneste poenget med vekst av diffenbachia på selve spissen av stammen. Å vokse gammelt, blader blader og faller av, og stammen forlenger ubemerket. Slike planter:

 • de mister attraktivitet
 • trenger ekstra støtte;
 • krever mer tidkrevende omsorg og oppmerksomhet.

Men samtidig forblir soveknutene på bagasjerommet på knutepunktene. Hvis anlegget er fratatt et vekstpunkt, vil de ikke ha noe annet å gjøre, men våkne opp og gi liv til nye kraftige skudd som spiser på det allerede eksisterende rotsystemet. Derfor, kutte spissen i voksenplanter, du kan raskt oppdatere det eksisterende prøven av diffenbachia, noe som gjør den mer busk og frodig.

Den apikale stammen og den nakne delen av stammen er et godt materiale for reproduksjon av et husplante. Du kan få stikker allerede tre eller fire år gamle diffenbachia.

Hvordan oppdatere og transplantere en diffenbachia?

Nye skudd etter trimning av dienbachiaKlipp stammen skal være 1,5-2 cm over knuten, slik at opptil jordens nivå er det flere levedyktige nyrer. Snittstedet tørkes med et serviett og behandles med pulver fra aktivert eller kull.

I denne formen kan planten overføres til et nytt substrat. Før du transplanterer en diffenbachia, bland:

 • to deler av hagen jord;
 • del av knust moss sphagnum;
 • en del av torv;
 • del av vasket sand.

Related  Kalatea hjemme trenger spesiell omsorg

I bakken kan tilsettes hakket trekull, og om ønskelig blir torv erstattet av jord fra under nåletrær.

Fra kutte toppen og stammen av diffenbachia, kan nye planter dyrkesDet resulterende substratet må være løs og ikke for vannaktig. Hvis røtter av diffenbachia etter transplantasjon eller i prosessen med videre vekst viser seg å være i et konstant fuktig, tett miljø, truer dette deres henfall og uunngåelige sykdommer.

Den nakne stilken og toppen med løv igjen etter trimning kan vellykkes rotfestet i en lett sandaktig blanding. Over tid vil de resulterende steggene bli til den samme vakre diffenbachia som deres morfabrik.

Video om diffenbahia transplantasjonen vil bidra til å forstå finessene av denne fasen av omsorg for en tropisk plante, fastgjort på romvinduet. Etter at anlegget har kommet inn i den nye jorden, trenger det tid for akklimatisering. Derfor. Inntil den fulle veksten av nye blader begynner, blir diffenbachia nøye vannet og beskyttet av direkte sollys. I topp dressing trenger kulturen ikke først overføres til næringsstoffet.

Video om transplantasjon av stiklinger av diffenbachia