kaktus på vinduskarmenAntagelsen om at kaktusene ikke trenger omsorg er mer en stereotype enn virkeligheten. Til tross for sin relative upretensiøsitet, krever disse tornede plantene fortsatt minimal oppmerksomhet fra eierne. Dette er spesielt viktig hvis du vil at kaktusen skal blomstre. Hvis dette ikke skjedde over en lengre periode, betyr det at anlegget ikke ble tatt vare på. Så, hvordan å ta vare på kaktus riktig? Vi vil prøve å svare på dette spørsmålet mer detaljert.

Interessante fakta om kaktus

unike kaktuseneKaktus tilhører familien av flerårige blomstrende planter. Det antas at de dukket opp som et resultat av evolusjonen for 30-35 millioner år siden. Det er imidlertid ingen nøyaktig informasjon om dette, fordi forskere ikke har kunnet finne de fossile restene av denne planten. Kaktusene ble til enhver tid brukt i hjemmet. Oftest fungerte de som husvakter. Det er interessant at mange raser av hunder ikke tolererer nabolaget med denne planten.

Hvordan overfører du?

transplanter kaktusene i en romslig gryteMange mennesker er interessert i spørsmålet om hvordan å ta vare på kaktus etter transplantasjon. Først og fremst bør det tas hensyn til at det er ønskelig å gjøre dette hvert år, men bare mens planten forblir ung. I fremtiden kan en transplantasjon skade ham, så det utføres bare når det er nødvendig. Transplanter kaktusen fortrinnsvis på våren, bruk en pott av større størrelse hver gang.liten kaktustransplantasjon

Kaktus: hjemmepleie, bilder og tips

blomstrer kaktusFor denne anlegget er det best å velge det mest opplyste stedet i huset. Denne regelen er spesielt relevant om vinteren når det ikke er nok naturlig lys. Det er imidlertid nødvendig å unngå direkte sollys i de varmeste månedene.

Related  En interessant historie om det unike anlegget til de fuktige tropene i Alocasia

Hovedbetingelsen som må gis for normal overvintring av alle slags kaktus er en ganske lav temperatur. Termometerets kolonner skal variere i området mellom +5 og +13 ° C. Med en så tørr og kald atmosfære vokser veksten, som er garantien for blomstring i fremtiden.

Jorda koma må bestå av en blanding som inkluderer:

  • blad humus;
  • sod land;
  • vasket sand (helst med store korn).

kaktus pott dekorasjonAlle disse komponentene legges i like store mengder. Det anbefales ofte å bruke torv eller knust murstein. Hvis du ikke vil blande alle ingrediensene i landblandingen selv, så kan du kjøpe en spesiell jord for kaktus. Som avløp kan du bruke små steiner eller skum.

Ikke spray kaktusen, selv om sommeren. Den eneste typen som til en viss grad tolererer denne prosessen er vanlig, er Cleistocactus. Det er bedre å begrense deg til frisk luft – dette er det gunstigste miljøet for denne anlegget.

Hvordan bryr seg om en kaktus hjemme

forskjellige kaktus i en krukkeKaktus i dag er blant de mest populære innendørsanleggene som blomstrer. Dette er ikke gjettet av mange, siden de under sjeldne forhold ser sjelden ut blomster. Men hvis du omgir deres oppmerksomhet og omsorg, så vil kaktusene gjerne takke med knopper. Hvis du har lurt på hvordan du skal ta vare på kaktus, slik at de blomstrer, bør du være oppmerksom på følgende anbefalinger.

De fleste arter av denne planten er i stand til å blomstre allerede i en tidlig alder, men det er også de som forbereder seg på denne prosessen lenge nok, for eksempel stikkpærer og tsereus. Det viktigste som kreves for dette er å skape forhold som er så nært som mulig for sitt naturlige miljø.

Kaktusene er oftest dekket med knopper i en alder av tre eller fire år. Dette fenomenet gjentas hvert år, spesielt i vårperioden. På grunn av denne plantens kompaktitet på en vindusvindu kan du samle en hel samling av forskjellige varianter, som blomstrer på ulike tider av året. Slike genera inkluderer:

  1. Gymnocalycium.kaktus gimnokalitsium
  2. Mammillaria.kaktus mammilia
  3. Rebutia.kaktus Rebutia
  4. Echinopsis.kaktus echinopsis
  5. Notocactus.Notocactus

Related  Solens blomst i din blomsterbed – helianthus

Egenheten ved deres blomstring ligger i det faktum at nesten alle kaktusblomster bare ser ut på en ny vekst. For å provosere denne prosessen, krever omhyggelig vare på anlegget om sommeren. Om vinteren er det tilrådelig å forlate ham alene. Hemmeligheten ligger også i det faktum at en liten stram kapasitet bedre “forklarer” anlegget, at det er på tide å blomstre.

Hvordan vanne en kaktus?

kaktus omsorgErfarne produsenter er enige om at riktig omsorg for kaktus er i moderat vanning. Det er bedre å fylle dem enn å helle. For å gjøre dette er det ønskelig å bruke mykt, stillestående vann, hvis temperatur ikke er mindre enn 30 ° C. Vanning bør bare økes i vårperioden til slutten av sommeren.

I rikelig vanning trenger alle kaktusene bare en periode med aktiv vekst. På dette tidspunktet skal jordene fuktes grundig. På høsten er vannet redusert, og om vinteren trenger ikke denne planten fuktighet i det hele tatt.

Hvor ofte skal jeg vann kaktus resten av tiden? I hvileperioden er det ønskelig å vanne en plante sjelden, bare når jorda tørker i en gryte.

Video om omsorg for kaktus hjemme