Pumpa fröoljaEn anspråkslös pumpa, till hösten frosts dekorera trädgårdssängar, är känd för sin mångsidighet och användbara egenskaper hos massa. Fläktar av läckra, hjärtliga mellanmål förbi inte fröet från denna växt. Men huvudskatten – denna pumpaolja, erhållen från mogna frön och anses vara en av de mest användbara vegetabiliska fetterna.

Om pumpapulpan i århundraden hade rykte om mat för de fattiga, värdeses oljan, som först mottogs i medeltida Österrike, nästan lika med guld. Inte överraskande, var den mörka, med en grönaktig skiftning tjock vätska vid tidpunkten får endast användas som en medicin, och vem skulle våga lägga i gröt eller deg så värdefull produkt.

Fröer väljs bland mogna pumporSamtidigt, även idag kan priset på pumpaolja i apoteket sträcka sig från några tiotals rubel till några hundra. Kostnaden för en produkt beror inte bara på bubbelvolymen utan också på kvaliteten på råvarorna, den resulterande oljan och produktionstekniken. I genomsnitt, fröna innehålla upp till 40% av värdefulla substanser, är så lätt att räkna ut att för att fylla en liten 200-grams flaska behöver ett pund av torra rengöras frön av sex fullängds pumpor.

Så vad är värdet av denna naturprodukt? Vad är fördelen och skadan av pumpaolja, och hur man tar en läkningsmedel?

Ingredienser av pumpaolja

För att producera pumpaolja behövs många frukterOm du överväger kompositionen av pumpafröoljan blir det klart varför substansen var så uppskattad av våra förfäder. Varje droppe mörk vätska innehåller sådana viktiga element för människokroppen och föreningar som vitaminer A och askorbinsyra, E och F, P och en grupp av vitaminer B.

Olja är rik på essentiella syror, inklusive linolsyra, stearinsyra, palmitinsyra och linolensyra.

Dessa föreningar är aktivt kämpar med överskott insättningar och kolesterol, och finns i oljan och fytosterolema fosfolepidy inte ge kolesterol absorberas i vävnaden i tarmen, förhindrar bildandet av tumörer och stimulerar kolhydrater och fett metabolism, har en positiv effekt på kvaliteten av huden och deras regenerering.

Flavonoider i kompositionen av pumpaolja är naturliga antioxidanter, som också har en antimikrobiell effekt.

Dess bidrag till människors hälsa görs av tokoferoler och karotenoider, liksom många mikro- och makroelement. Bland de viktigaste mineralerna är magnesium, järn, selen, kalcium och fosfor, liksom zink, som stöder metabolismen och immunsystemet, vilket bidrar till produktionen av insulin.

Men när du använder pumpa olja, glöm inte att detta är en extremt näringsrik produkt vars kalorivärde når 899 kcal per 100 gram.

Vid vilka sjukdomar är det naturliga botemedlet mest användbart, och hur man tar pumpaolja?

Related  Hur man bestämmer varför påskliljor inte blommar och uppnår blomningen

Användningen av pumpaolja vid behandling av sjukdomar i matsmältningskanalen

Pumpa olja är känd för sin rika läkande kompositionFör några århundraden sedan rekommenderade läkare patienter med klagomål om vissa inre organers arbete för att dricka olja från pumpafrön. Studien av kompositionen av denna lösning resulterade i överraskande resultat. Det visar sig att medaljer från medeltiden inte bara överdriver fördelarna med produkten, utan också genom okunnighet spelade den ner. Pumpa olja, rik på fosfolipider, värdefulla fettsyror och vitaminer, bland annat ganska sällsynt K-vitamin, är ett utmärkt folkmedel för sjukdomar i bukspottkörteln och leveren.

Att komma in i kroppen hjälper olja till att återställa leverceller och normaliserar gallutsöndring. Detta är ett effektivt naturligt skydd mot utvecklingen av inflammatoriska processer i lever och gallvägar, bildandet av fettvävnad i den.

Pumpaolja används som ett hepatoprotektivt medel om en person lider av leverskador orsakad av:

 • onkologiska sjukdomar;
 • exponering för kemikalier
 • alkohol.

Lika aktiv handling av oljan från pumpafrön har på magen och tarmarna. Det finns ofta i efterfrågan inflammatoriska och sårläkande egenskaperna hos produkten, som ger linolsyra och linolensyra otelnye vitaminer, klorofyll, förlänar olja ovanligt grönaktig färgton och fytosteroler och flavonoider. Ovärderlig hjälp pumpa olja gör behandling av vanliga sjukdomar, såsom magsår och gastrit varierande svårighetsgrad, enterokolit och kolit, gastroduodenit och flatulens.

Pumpaolja är tillämpbar för förstoppning och hävdas också som en beredning av en antiparasitisk natur.

Tillämpning av pumpaolja för hjärt- och kärlsjukdom

Pumpa fröolja är en utmärkt assistent vid behandling av hjärtatStudien av den biokemiska kompositionen av pumpaolja bekräftade att produkten är mättad med substanser som kan

 • att ha en gynnsam effekt på blodkärlens väggar
 • stärka vävnaderna i cirkulationssystemet;
 • skydda hjärtat och blodkärlen från de negativa effekterna av olika natur och inflammation.

Komponenterna i olja från frön av pumpa – det är en bra assistent i kampen mot kolesterol, vilket är särskilt i medelålders och äldre människor ofta bildar sklerotisk plack, vilket bidrar till en ökning av trycket och utvecklingen av ateroskleros.

Profylaktisk applicering av pumpaolja är en garanti för ett långt produktivt arbete i kärlsystemet och hjärtat.

För medicinska ändamål används läkemedlet för högt blodtryck och ateroskleros, arytmi och ischemi, liksom för anemi.

Related  Växande bonsai från ett fikon i hemmet

Pumpa fröolja för manlig hälsa och urinvägar

Pumpaolja har länge använts av folkmedicin som ett bevisat och extremt effektivt verktyg för människors hälsa och livslängd.

Pumpaolja är bra för människors hälsaEn produkt med en unik komposition uppvisar faktiskt alla tecken:

 • ett diuretikum;
 • baktericid;
 • ett antiinflammatoriskt;
 • ett antitumörmedel.

På grund av närvaron av karoten, vitamin E, zink, askorbinsyra, magnesium, pumpa fröoljan kan användas lika med medicinering terapi för att bibehålla hälsan hos prostata, normalisering potens och spermatogenes. Användningen av små doser av olja hjälper till att avsevärt risken för inflammation minskar i urin- och främjar regeneration av skadad slemhinnevävnad.

Pumpa fröolja för kvinnors hälsa

Pumpaolja har visat sig i förebyggande och behandling av sjukdomar hos kvinnliga reproduktiva och sexuella fält som är inflammatoriska eller bakteriella i naturen.

Frön och olja från dem är användbara under graviditetAnvändningen av pumpa olja kan positivt påverka hormon kvinna bakgrund, nervsystemet, samt lindra smärttillstånd när de åtföljs av spasmer i menstruation. Ibland läkare rekommenderar olja för att minska intensiteten av klimakteriebesvär. Dessutom ett komplex av vitaminer och mineraler, syror och naturliga antioxidanter har en positiv effekt på utvecklingen av fostret, vilket är mycket viktigt när man använder olja från pumpa gravid kvinna.

Användningen av pumpaolja för behandling av olika sjukdomar

Pumpaolja används för att lösa dermatologiska problemIdag aktivt studerat och använt lugnande egenskaper hos oljan från pumpafrön, som krävs för sömnlöshet, orsakslös ångest, ofta huvudvärk och andra sjukdomar. Introduktion till den dagliga kosten av små portioner av pumpa olja eller använda den för att fylla kulinariska rätter och hjälpa unga människor och den äldre generationen att känna sig gladare, stärka immunförsvaret i kroppen, minska risken för cancer, inflammatoriska, infektiösa och allergiska sjukdomar.

Anti-inflammatoriska, antibakteriella och antiallergiska egenskaperna hos pumpa olja är mycket uppskattat av allmänpraktiserande läkare, så att produkten används ofta i inflammatoriska sjukdomar i luftvägarna och munnen, hudskador och vissa dermatologiska sjukdomar.

Det senare inkluderar sådana problem med dermatologisk och kosmetologisk plan som:

 • akne;
 • allergiska utslag, diates och urtikaria
 • brännskador och andra traumatiska skador på huden;
 • seborré och dermatomykos;
 • psoriasis och eksem
 • herpes;
 • trofasår och bäddar.

Related  Hitta dina begonier bland hundratals sorter och arter efter foto och beskrivning

Utvändig och intern applicering av pumpaolja ger bra resultat om det används för att förbättra nagelförbrukningen, huden och håret.

Hur applicerar pumpaolja?

Pumpaolja läggs till salladerInnan du använder pumpaolja inuti måste du definitivt få en rekommendation från en specialist. I närvaro av sjukdomar i inre organ, såväl som vid anemi, metaboliska och hormonella störningar rekommenderas pumpaolja att tas en timme före måltid, tre gånger om dagen med en tesked.

Drick inte olja med vatten, om det finns obehagliga känslor efter att ha slukat, är det bättre att ta en slak fruktjuice eller äta en liten veteskall.

Mottagning utförs av kurser, varaktighet och lämplighet som det är mer korrekt att specificera hos behandlingsexperten. Och för att upprätthålla ton och välbefinnande kan pumpaolja konsumeras tillsammans med grönsaksallad, porridge och andra rätter, där produkten läggs till som en kryddig användbar krydda. Den enda begränsningen – en värdefull produkt kan inte värmas, annars förlorar inte bara lejonens andel av bra, men ändras också dess egenskaper.

Utvändig användning av kompressor, lotioner och bevattningsolja från pumpa frön.

Kontraindikationer mot användningen av pumpaolja

Pumpa olja i ett apotekMed stor nytta av användningen av pumpaolja är det också möjligt att skada från missbruk av denna produkt. Under alla omständigheter är det nödvändigt att överge användningen av olja med utgått förvaring eller under lång tid i olämpliga förhållanden, till exempel i ljuset eller i ett varmt rum.

Dessutom bör personer med diagnostiserad diabetes få tillstånd från behandlingsläkaren innan de tar pumpaolja. Samma krav gäller för personer som är benägen för matallergier eller som lider av förvärmning av gastrointestinala sjukdomar. Som en bieffekt av att ta olja, kan det finnas en fast lös avföring, vilket inte är användbart om du är benägen att diarré. Med cholecystit, tillsammans med stenbildning, kräver pumpaolja extremt noggrann applikation, annars kan man inte undvika smärtsam rörelse av stenar och förvärra sjukdomen.

Video om pumpaolja