Hvis babyens organisme reagerer rolig, kan mamma vannmelonDe fleste av oss, både barn og voksne, elsker en deilig, søt, saftig vannmelon, hvis smak er vanskelig å motstå. Videre selges varianter av denne varianten ved hvert trinn på sensommeren. Derfor, nylig født, lurer kvinner ofte på om en vannmelon kan mates til en ammende mor. Det er ingen regler om dette. Legene sier at du kan spise vannmelon, som er moden i sesongen, fordi de tidlige fruktene inneholder mye nitrater.

Nyttige egenskaper av vannmelon til amming

I massen av vannmelon er mange nyttige stofferFaktisk er vannmelon under amming veldig nyttig. Den inneholder mange vitaminer, som har en gunstig effekt på en ung mor og baby:

 1. Antioksidanter, ligner karoten, forbedrer syn.
 2. Vitaminer B1, B2, C, som har en gunstig effekt på kroppen, regulerer funksjonene i det nervøse og kardiovaskulære systemet.
 3. Jern, som bidrar til å øke senket hemoglobin under amming.
 4. Kalsium, mangelen av som forårsaker amming i ammende mødre, sprø negler og problemer med tennene.
 5. Mikroelementer som reduserer aldring og utvikling av kreft.
 6. Panthenolsyre, som forbedrer tarmmotilitet, aktiverer metabolske prosesser, bidrar til å normalisere søvn og fjerner giftstoffer fra kroppen.
 7. Folsyre, som foreskrives av leger under graviditet til fremtidige mødre. Det fremmer normalisering av fordøyelsesprosesser, produksjon av brystmelk, utvikling av immun- og sirkulasjonssystemet til barnet, samt regenerering av huden.

På grunn av vanndrivende virkningen bidrar vannmelonene til fjerning av overskytende salter og toksiner fra kroppen.

For morens helse er vannmelon nødvendigI tillegg har vannmelon et lavt kaloriinnhold. I 100 gram frukt inneholder bare 25 kalorier, noe som tilsvarer bjørk eller gulrotjuice. Derfor vil bruken av dette produktet hjelpe lakterende mødre bli kvitt ekstra pounds.

Fare for vannmelon under amming

I små mengder er vannmelon nyttig for alleMen bruken av vannmelon i amming kan også ha noen problemer:

 • Det kan forårsake allergier, selv om dette ikke skjer for alle.
 • Det anbefales ikke å kombinere vannmelon med andre matvarer, da det kan føre til økt gassdannelse i mor og baby.
 • For å akselerere modningen av vannmeloner, brukes ofte nitrater, så det anbefales ikke å risikere å kjøpe tidlige varianter. Bruk vannmelonene best på høyden av sesongen, når sannsynligheten for forgiftning med nitrater er betydelig redusert.
 • Utilstrekkelig transport og lagring av vannmelon kan forårsake infeksjon på skorpen, som lett trengs innvendig hvis den er skadet.

Hvordan velge vannmelon?

Kultivert vannmelon er nyttig for unge mødreLegene sier at i de første 2 månedene etter fødselen, ikke spis vannmeloner, og i fremtiden med dem må du være mer forsiktig. Det er mulighet for forgiftning og allergiske reaksjoner. Spesielt er dette farlig for barn i det første år av livet. For å unngå dette må du nøye velge produktet, og kjøpe det anbefales i slutten av august. En ung mor trenger en moden vannmelon, så du må sjekke det godt.

Å kjøpe en vannmelon (bare under massemodning), må du være oppmerksom på følgende nyanser:

 • halen av vannmelon bør være tørr;
 • På siden bør det være en gulhvit eller gul flekk som viser at den har modnet på bakken;
 • Når man klemmer vannmelon, bør det utstedes en liten karakteristisk sprengning, noe som også indikerer dens modenhet.

Daglig bruk av vannmelon vil bare være til nytteDisse parametrene indikerer modenhet av vannmelon. Dette garanterer imidlertid ikke kvaliteten på kjøpet. Derfor anbefales det å utføre en vannmelon test for nitratinnholdet. For testing er et lite stykke masse plassert i en gjennomsiktig beholder med vann og observert for fargen. Hvis vannet blir overskyet, blir rosa, eller blir til en væske som ligner melk, må en slik vannmelon kasseres.

Det anbefales ikke å kjøpe vannmelon som selges i nærheten av motorveier, sprukket eller kuttet i halvdeler og kvartaler i butikkene. Det samme gjelder for myke vannmeloner som ikke ser brukbare ut.

Hvordan spise en vannmelon?

Fjern frø før du spiser vannmelonFørst og fremst bør vannmelon vaskes grundig før bruk. Kvaliteten på produktet kan først kontrolleres på pappa, og hvis alt er bra, så kan du spise og mamma. Hvordan spise en vannmelon? Først må du spise et lite stykke, og se hvordan det vil påvirke babyen. Hvis barnet føler seg bra i løpet av dagen, kan du øke størrelsen på brikken.

Hvis en baby har utslett, diaré eller smerte i magen, bør du slutte å bruke vannmelon. Allergi oppstår vanligvis som utslett og forsvinner raskt hvis irritasjonen elimineres. Det kan manifestere seg i tre dager, så i denne perioden må du overvåke babyen og ikke inkludere i maten nye produkter.

Anbefalinger!

 1. Det anbefales ikke å spise gårsdagens vannmelon, selv om det var i kjøleskapet.
 2. Det er ikke tilrådelig å introdusere 2 nye produkter i kostholdet samtidig, først må du håndtere en.
 3. Hvis du vil spise en vannmelon med brød, er det verdt å velge hvetesorter, de representerer en mindre sannsynlighet for magesår i et barn.

Bruk vannmelon når du ammer forsiktigHvis du ammer, er dette ikke grunnen til å nekte de fleste matvarer, spesielt frukt og grønnsaker. I vannmelon er det mange vitaminer, så det anbefales å spise både voksne og barn, både gravide og ammende. Du kan diversifisere kostholdet ditt på landsbygda med grønnsaker, bær og frukt. Bruk rødbeter, gulrøtter, epler, bringebær, jordbær, men i små mengder.

Har du fortsatt et spørsmål, er det mulig å spise vannmelon under amming? Selvfølgelig er det mulig, det er viktig bare å observere tiltaket, overvåke babyens reaksjon og velg riktig vannmelon, slik at det bare er til nytte.

Video om maternær ernæring under amming av et barn