callas utendørsHvis du bestemmer deg for å dekorere hagen din med blomster som callas, utmerker du planting og omsorg i det åpne bakken med et lite antall regler. Generelt er denne anlegget ganske upretensiøs og krever ikke nøye gjennomtenkt omsorg. Men noen triks som vil bidra til å gjøre calla enda mer elegant og vakker, men likevel verdt en nærmere titt.

Callouses hage: planting og omsorg

callas hageCalla – en av de mest attraktive plantene for gartnere, som er preget av tilstedeværelsen av langstrakte, litt bølgete blomster. Hans hjemland – Afrika, men i lang tid gir denne blomst hageplottene i alle verdenshjørner. I Russland kalles det ofte et bryllupsverk. Med hjelpesenter er dekorert, blir buketter til bruder opprettet og mange andre ting.

For nybegynnere dyrker av Calla liljer i hagen omsorg kan virke veldig komplisert prosess, men med erfaring blir det klart at dette nekapriznoe anlegget. Det første trinnet er å velge den jord. Det bør være ganske surt. Optimal variant består av følgende komponenter:

  • sod land;
  • torv;
  • bladjord;
  • litt sand.

Callas blomster: vokser i hagen

vokser calla i hagenSå, hvis du skal vokse en calla, vil planting og omsorg i det åpne bakken bli vellykket når du velger bestemte varianter. Det mest egnede for det russiske klimaet er slike arter som:

  1. Rehman.
  2. Etiopiske.

Siden disse fortsatt er eksotiske varianter av blomster, vil de kreve overholdelse av visse regler når de vokser. Hvis du gjør dette på riktig måte, kan du få blomstrende store blomsterblomster kopier opp til 1 meter høy.

Når du kjøper knoll bør du bare foretrekke den største. De skal ikke ha feil eller for mye “rynker”. De kan kjøpes fra slutten av februar. Lettere og raskere å tilpasse seg tilpasset lokale forhold til blomster.

Ervervede knoller må legges ut på brettet, og deretter etterlate seg en stund på et spesielt sted. Den optimale lufttemperaturen er fra +5 til + 7 ° C. Mange dyrkere anbefaler å lagre plantemateriale i kjøleskapet, uten å glemme å skru det regelmessig.

spiring av hage callaI april skal de ferdige knollene plasseres i en beholder, og sprinkles deretter med en viss mengde jord (ikke mer enn 3 cm tykk). På dette stadiet bør lufttemperaturen være minst + 20 ° C.

Vær oppmerksom på at på hver landing knollene har en pukkel, som er toppen, der det er tilgjengelig, blomsten stilkene piler. Så knoller trenger nok plass. Det er ikke nødvendig å vanne dem umiddelbart, la dem legge seg ned og bare noen få dager kan fukte jorda.

planting knollere av hagen calla i det åpne bakkenHvis du vil vokse en sunn og vakker calla, landing og omsorg i det åpne bakken, må du starte så tidlig som på begynnelsen av sommeren. Den optimale dybden på hullene er ca 10 cm. For dette anbefales det å velge utelukkende solrike steder i hagen. Mørkede områder vil ikke fungere, da dette vil få en dårlig effekt på blomstens veksthastighet. Skvoznyakov bør også ikke være.

Hvis du oppdager at bladene av Calla liljer ikke tåler brennende strålene fra solen, og de ble brent, i middag timer pritenyat prøve dem.

Hvordan ta vare på kallet?

omsorg for hagen callaI de fleste tilfeller callas selvstendig takle skadedyr og ikke avviker i tilbøyelighet til å bli syk. I resten trenger de vanlig omsorg. På en tid da knollene fortsatt begynner å danne sitt rotsystem, bør vanning bli forlatt. Det kan fornyes bare etter at de første spirene har kommet fram. Pass på at vannet ikke faller på knollene selv. Vanlig vanning begynner med dannelsen av fulle brosjyrer. Frekvensen av vanning er avhengig av forekomst av nedbør, samt lufttemperatur. I gjennomsnitt vil det være nok å vanne callas ikke oftere enn en gang i 4-7 dager.

Related  Hvordan organisere kompetent omsorg for et palme washingtonia i husforhold