Violette blomster hjemmeIkke å stoppe interessen til blomsteroppdretterne til byene, forklares av enkel pleie av planter, i bytte for hvilke de sjenerøst behager folk med flotte blomster. Rosetter vokser raskt, fioler er lette å formere seg, og det er ikke nødvendig å kreve at knopper kommer over løvverket.

Men noen ganger er elskere av krukplanter ansiktet når violet stubbende nekter å blomstre, uten å danne en måned eller en måned, ingen blomsterstamme, eller danner enkle små kroker. Hva er årsaken til denne oppførselen til stikkontakten, og hvordan å gjøre den violette blomsten?

Det viktigste som må leveres til planter, er å gjøre dem rikelige og langvarige, dette er en kompetent og omfattende omsorg. Voksen, utviklet og sunt rosetter, som mottar alt som er nødvendig for vekst, nødvendigvis i bladets axler, danner peduncles. Hvis dette ikke skjer, blir anlegget hindret av noe, eller noe mangler.

Grunnen til at fiolen ikke blomstrer er mangel på lys

Utilstrekkelig belysning - en av grunnene til ikke blomstrende fiolerFor blomstrende violer trenger et ganske lyst, men ikke direkte lys. Og under naturlige forhold er utseendet på knopper i denne kulturen på en tid da lysdagen varer ikke mindre enn 12 timer.

I hjemmet blomstrer ikke rombrettene godt, når de dirigerer dem, eierne setter pottene på vinduene på vinduene mot nordsiden. I dette tilfellet kan du legge merke til ikke bare fravær av knopper, men også bremsing av vekst, strekk og dårlig turgor av stiklinger.

På sørsiden av fiolene blomstre godt om våren, men med adventen av varme dager blir de ofte utsatt for faren for forbrenning og rask tørking av jorda, så her er senpolia ikke så behagelig.

I vinduskarmen, der de fleste nybegynnere vokse fioler i blomst dyrkere, vent forming peduncle er rimelig i perioden fra mars til september, når varigheten av dagslys er maksimal i resten av tiden kan ikke gjøre uten reoler eller hyller bakbelyst hvor Violet er behagelig året rundt.

Hyller med belysning for fioler

Spesielle hyller med belysningUnder slike forhold blomstrer planter ikke bare godt, men vokser også raskere. Belysning er organisert ved hjelp av spesialiserte lamper for anleggsbelysning, som gir nødvendig stråling og lysstrømmer for planting.

For å tvinge den violette til å blomstre, for standard størrelse uttak, er lampene suspendert i en høyde på 20 cm fra potten, og hvis samlingen inneholder miniatyr varianter, lamper lamper til 15 cm.

Slik belysning fremkaller planter for å danne knopper av peduncles. Når de ser ut, løftes lampene, ellers, bortsett fra knoppene, vil hele den grønne delen bli intensivt utviklet, forstyrre gaflene fra blomstene.

For god utvikling av fioler er det nødvendig å bygge hyller med belysningSamtidig påminner erfarne blomsteravlere oss om at ulike typer behov for belysning er forskjellige. Hvis samlingen har stikkontakter med lys eller flislagt løvverk, for slike planter er lysstrømmen kreves mindre enn for fioler med mettede grønne blader.

Related  Et uoppdaget mirakel er blomsten til en aspidistra

Derfor er det beste alternativet, hvis blomsterhandleren har spesialiserte hyller, hvor på hyllen med opplyst fiolett kan bli funnet et verdig sted, i henhold til hans behov og krav.

Størrelsen på potten for å plante fioler

For blomstring trenger vi en pott av liten størrelseEn annen vanlig grunn til at fioletter ikke blomstrer er feil potten plukket ut for rosettet. For å danne en frodig grønn løvverk trenger St. Petersburg ikke et stort volum av jord. Hvis dyrker, “sparsom” blomst utløp transplantasjon i en pott med en diameter mer enn 10-12 cm, bør det forventes at “givende” anlegget vil begynne å vokse, vokse fett, og noen ganger helt forlate blomstring.

Faktisk, som rosetten vokser, blir polsken transplantert i store retter, men den enkle regelen blir observert.

Diameteren av rosettet skal være to eller tre ganger størrelsen på potten. Dette volumet av jord er tilstrekkelig til å støtte blomstens utvikling, og for sin frodige blomstring.

Til reflektoren, hvorfor violet blomstrer ikke, og hva skal man gjøre i dette tilfellet, bør blomsterhandleren legge merke til hvor mye plass i potten planten opptar. Tross alt fremkaller overflødig jord ikke bare veksten av grønt, men også slik jord kan akkumulere salter, bli sur, bli et avlsmiljø for sopp, skadedyr og bakterier.

Temperaturmodus for å gjøre den violette blomsten

Du kan gjøre fioletter blomstre og justere temperaturen i rommet hvor denne dekorative kulturen er vokst. Optimal for senpolium regnes som en temperatur innen 20-25 ° C.

For en rikelig blomstring fiolett trenger en viss temperaturHvis temperaturen i rommet er høyere, reduseres intensiteten av blomstringen, og blomstene vises raskt, noen ganger uten jevne åpning, visner. I tillegg svekker den riklige dannelsen av blomstermestelen i varmen kraftig fiolettene, som da krever langvarig opphopning av krefter.

Hvordan bryr seg om den violette å blomstre? Når det ikke er mulig å overføre anlegget til et kjøligere sted, er det bedre å kutte av de få knoppene som har dannet seg. Dette vil spare kraften til anlegget på en tid da varmen vil avta. I tillegg til dette tiltaket, ved siden av plantene kan du sette en vifte, slik at ikke kald luft kan komme inn i stikkontaktene, og beskytte dem mot brennende solstråler.

På høyre hånd vil violet reagere med rikelig blomstringHvis temperaturforholdene er oppfylt, viser fiolettene alle deres dekorative egenskaper. spesielt godt å redusere temperaturen, reagerer fantasierettene, den viktigste sjarmen som er i den lyse fryns, frynsene på kronbladene og den uvanlige fargingen av bladverket.

Related  Hva vet du om planting og grooming ute for saxifrage?

Fuktighet er en nødvendig tilstand for blomstring

For å blomstre fioler, bør fuktigheten være minst 50%Som høy temperatur og overdreven tørrhet i luften – dette er en tung grunn til at fioletter ikke blomstrer. For komfortabel utvikling og blomstring trenger senpoliene luftfuktighet på ca 50%.

I en leilighet, spesielt i perioden fra høst til vår, når varmeapparater virker, er luften til tider mye tørrere, som hemmer veksten av rosettet og settet med knopper. Spesielt sterkt fra en slik mangel på omsorg for romvioler, hvorfor de blomstrer dårlig, unge rosetter og planter er allerede “alderen”, som i nær fremtid trenger foryngelse og transplantasjon.

Gi planter som er behagelige for dannelsen av blomsterstengler, kan gjøres ved å bruke husholdningsfukteringsmidler, samt å plassere paller med vann på reoler av blomster. I spesielle tilfeller, når plantens utseende lider, blir rosettet, uten å berøre blomstene, strøket med varmt vann. Prosedyren gjentas om nødvendig om to eller tre dager.

Vanning, som et mål for omsorg for fioler

Vannvioletter utføres gjennom en palleNår det gjelder sprøyting, brukes bare vodka med en temperatur på 2-3 ° C til å vanne fiolettene, i stedet for luften i rommet. Foreløpig må vannet stå stående og forlate i en åpen beholder i 24-48 timer. I løpet av denne tiden forlater flyktige klorforbindelser væsken, og også salter som ikke påvirker jordkvalitet og plantetilstand utsettes.

Varmt vann til vanning er ekstremt viktig i den kalde årstiden. Og faren ligger i mulig rotting av røttene, noe som truer planter og på hyllene og på vinduskarmer.

Når fiolene ikke blomstrer på våren, ligger grunnen noen ganger nettopp i det faktum at rotrot har begynt i jordens koma. Derfor, mellom vannet, hvis vannet kommer under plantens røtter ovenfra, skal det øverste laget av jord tørke opp. Hvis Senpolia er vannet gjennom en pall, må overskytende vann fjernes etter 20-30 minutter etter vanning.

Hvordan mate viler slik at de blomstrer?

Kalium-fosfor gjødsling er en av garanti for blomstringSpør hva å gjøre hvis fiolene ikke blomstre, elskere av innendørs planter ofte selv tvinge anlegget til slik oppførsel. Det handler om analfabeter eller unødvendig fôring, noe som alvorlig ødelegger rosettens helse og evne til å gi blomster.

Den vanligste feilen er en overflod i kvælens jord, noe som gjør at violet ikke blomstrer, men å gi alle de nye bladene og danne trinnvis, som utvikler, tar bort styrken fra foreldreuttaket. Den fiolette planten, som er dømt til for mye nitrogenforbruk, er mindre resistent mot sykdommene som spres av soppene.

Related  Hva er fordel og skade på hvetekli?

Du kan kun lage en violet blomst med svært moderat og kompetent bruk av gjødsel. Det største behovet for gjødsling oppleves av planter som nettopp har gjennomgått en lang og rikelig blomstring. I dette tilfellet brukes komplekse komposisjoner til blomstrende avlinger, og innholdet av fosfor og kalium i dem skal være dobbelt så høyt som nitrogeninnholdet.

Fra gartnere kan høre spørsmålet: “Hvordan å mate fioler, slik at de blomstrer etter transplantasjon?” Men i dette tilfellet er det bedre å ikke hastverk med gjødsel, fordi det krever akklimatisering planter vil ikke være i stand til å korrekt oppfatter fanget i jord mineraler, og i tillegg er frisk Jorden inneholder nødvendigvis alt som er nødvendig for vekst.

Med hjelp av en liten økning av surheten i jordsmonnet på et stadium hvor fioler lå blomsterknopper, kan vi oppnå en lys blomstrende kultivarer, på hvis kronbladene kombinere kontrasterende farger, har kantet kanter og innskudd av ikke-jernholdige spray.

Utvalg av jord for frodige blomstrende fioler

Violetter trenger en lett og løs bakkeÅrsaken til at en fiolett ikke blomstrer kan føre til en tidlig plantetransplantasjon eller et feil utvalg av jordblandingen. Vanligvis blir rosettes av senpolis overført til annen jord etter omtrent to blomstringer, det er to ganger i 1-1,5 år. Hvis dette ikke er gjort, har anlegget ikke nok næring, den svekker og til slutt nekter å blomstre.

Men hvordan skal man være i en situasjon der blomsterhandleren gjør sitt ytterste for å ta vare på fiolen, slik at den blomstrer, men små knopper? Feilen kan ligge i feil markert jord. Violett reagerer ekstremt dårlig til tett jord, noe som samler mye fuktighet. I en slik blanding danner anlegget knapt et rotsystem, og de eksisterende rotene råtner.

Til første holdt letthet og slark, men har ikke mistet evnen til å holde på fuktighet, legger det vermikulitt og perlitt, og bruker naturlige antiseptiske – Sphagnum mose og pulverisert kull.

Sphagnum i form av grunnmasse legges til jorden, og hele plantestammer, sammen med utvidet leire og skumplast, brukes som drenering, obligatorisk for fioler.

Ved planting av fioler i den ferdige eller uavhengig utvalgte jord, er det nødvendig å sjekke surheten. For senpolia er jorda med svak syre reaksjon mest egnet. Det tillatte nivået kan variere fra 5,5 til 6,5 enheter. Dra nytte av alle anbefalinger for omsorg for romvioletter, og blomsterhandleren vil nødvendigvis motta den luksuriøse blomstringen av sin favoritt senpolia.

Hvordan lage fioler blomstre – video