forskjellige typer peperomy hjemmePeperomas, som påvirker dekorative løvverk av ulike former og farger, er svært populære blant blomsterbutikker. For å samle all slags pereromi er det lite sannsynlig at de bredeste vinduskarmer i en romslig leilighet vil være tilstrekkelig. Botanikere identifiserte og beskrev omtrent 1200 arter, hvorav de fleste lever i tropene i Sør-Amerika.

Ikke overraskende, blant slike mangfold er det rikelig og oppreist plante, arter som leder livet til denne saftige, og pepermia med lange krypende skudd. Med et slikt annerledes utseende bærer alle representanter for slekten et navn, avledet av ordene peperi og omos, som oversettes som “pepperliknende”.

Blomstringen av kulturen faller på vårsommerperioden. Til forskjell fra løvverk spiser inflorescences-Peperomy-lys påvirker ikke lysstyrken på fargen, men gir blomsten et originalt minneverdig utseende.

Peperomy fløyelsaktig (P. velutina)

fløyelsaktig fløyelsaktigBlant de dyrkede romtyper av peperomies har denne planten en enestående størrelse. Høyden på blomsten med oppreist, lilla stilker når 40 cm. Skuddene dekkes skiftevis med skarpe ovater eller brede lentatblader. Mørkegrønn med lårbladplater på baksiden er malt i grønn-lilla fargetone. Under blomstringen dannes en spottende blomsterstand på omtrent 7 cm i lengden av stengene eller i bunnene i fløyelsagtige krefter.

Peperomy silvery (P. argyreia)

sølvpeperiumEn av de lyseste varianter av blomsten er den silvery pyperomien. Planten med korte, rikelig forgrenende skudd tiltrekker seg oppmerksomhet med blanke røde petioler opp til 10 cm lange og lyse sølvgrønne blader. Bladplaten av den spisse ovoidformen av denne arten er ikke monofoniske, men utsmykket med en rekke lys og mørke striper. I naturen vokser plantene av sølvfarget peperomy på bakken, og som epifytter arrangeres i trærne i den tropiske skogen.

Hoved dekorasjon av blomsten – glatte blader, men ikke mindre dekorative peperomiya ser på en blomstring, da over grønne rosetten på lange peduncles stige grønnlig eller svakt gule maiskolber på 4-6 cm.

Peperomy grå-silvery (P. griseo-argentea)

grå-sølv peperomyRosettens form, bladets form og struktur, denne typen peperomy ligner en silvery variasjon, men fargen på bladplater er forskjellig. Det finnes ingen klart definerte band her. Hele bakgrunnen på det glatte arket har en rik, silvery fargerik, som den slående lettelsen som er skapt av vener, er veldig tydelig synlig.

Related  Foto med beskrivelse av arter og varianter av innendørs blomst kalatei

Peperomy av clastic (P. clusiifolia)

piecemeal pearomiaDenne romslige utsikten over peperomy preges av store, stive blader, sitter fast på oppreist eller hengende skudd. Lengden på den ovale lengden på bladerbunnen når en lengde på 15 cm. De voksende stilkene legger gradvis inn og roter i kontaktpunkter med bakken.

Blant blomsterhandlere er den mest varierte formen av en blomst mest verdsatt. Ansiktet på blomstene av peperomyen av ciliate er farget i fantasifulle grønne, hvite og rosa-lilla toner. Midt på bladplaten er grønn, og det lilla lerretet langs kanten fra det grønne er skilt av lyse hvite eller gulaktige streker.

Peperomy spotted (P. maculosa)

peperomiya oppdagetNavnet ble gitt til peperomy på grunn av brunbrune flekker som dekker tykke skudd, som kan være enten oppreist eller halvt overlappende. Denne arten kalles også pyperomia, multistep eller dverg pepper. Stengler og stiklinger av blader kan være glatte eller dekket med en kort knapt merkbar haug. Pinnehårde blader er malt i lyse grønn farge. På denne bakgrunn er fine lysårer som passerer gjennom platen, helt synlige.Peperomia maculosa Smaragd

Undersiden av bladet av maculosperum har en lysere farge. I blomstringsperioden over frodige løvverk, vises brunlilla, grønne eller brune blomstrer. Høyden til slike cobs kan nå 40-50 cm.

Peperomy rødlig (P. rubella)

peperomiya rødligElegant flerårig plante med hengende lange skudd av en rosa-lilla fargetone. I motsetning til andre arter sitter små, ovale blad av rødlig peperomy på stengelen ikke vekselvis, men heller motsatt. Deres øvre side har en rik grønn farge, undersiden av tallerkenen er rødlig. Og på stammen, og på løvet, er det en kort hvitaktig haug.

Related  Måter å plante og hemmeligheter i omsorg for raffinert grus

Peperomy av marmor (P. marmorata)

marmorsteinBred-ovale, kjøttfulle blader av marmorpeperomy er preget av en silverygrønn bakgrunnsfarge. På det er tydelig merkbar vag, konsentrering rundt årene av lyse, sølvfarlige flekker. Rettstamme av urteaktig plante er malt i lyse lilla toner, noe som forbedrer den dekorative effekten.

Peperomy krypende (P. serpens)

pyperomy krypendeElegant, som minner om miniatyr i eføy med innkvartering eller dangling i prosessen med voksende skudd, vil dekorere enhver samling av blomsterhandler. I naturen vokser den krypende peperomyen som en epifyt, og stengene som strekker seg med spisse hjerteformede blader, henger fritt langs trebukser. Den mest dekorative er den varierte variasjonen av peperomy.

Peperomy hyggelig (P. blanda)

hyggelig peperomyPerennial permeabilitet behagelig i høyde når ikke mer enn 20-30 cm og danner en kompakt tett krone. Anlegget har oppreiste forgreningsskudd med ovale blader tett plassert på dem. Den lyse grønnen på oversiden av bladplaten ser flott ut mot bakgrunnen av lilla stengler. Under er modne blader lilla, på ung er denne skyggen svakere og kan se ut som en frynse eller flekker langs venene. Små grønnblomstrende lengder ikke overstige ett og en halv centimeter.

Peperomy shriveled (P. caperata)

Peperomia Caperata AbricosDen mest populære typen pepermia i innendørs blomsterbruk er slående med en tekstur av bladets overflate og en overflod av ekstraordinært vakre varianter. Anlegget er kompakt og veldig lite. Rosette fra ovoide blader, sitter på lange petioles, i høyde ikke overstiger 10-15 cm.

Peperomia caperata Emerald RippleAvhengig av mangfoldet av stengler og stikker kan det være både en tett crimson nyanse og helt grønn eller spottete. Blader av peperomy rynket også seriøst forskjellig. Deres farge varierer fra rik grønn til lilla. Det finnes originale variegated varianter med fantasi løvverk.

Related  Hvordan bestemme hvorfor påskeliljer ikke blomstrer og oppnå deres blomstring

Peperomia caperata RossoAvlastningen oppnås på grunn av platen oppsamlet fra blodårene. Denne typen plante vakker blomstrer, som viser over rosettet hvite, brune eller rosa blomstrende-cobs.

Peperomy grå (P. incana)

grått hårNavnet gråhåret peperoma er bundet til en gråaktig eller sølvaktig nyanse av brede, ovale, nesten avrundede blader. Den opprinnelige nyansen er gitt av den hvite haugen som dekker både det unge bladverket og skuddene. En blomst opp til 50 cm i høyden villig busk og danner en kompakt krone av tett kjøttfull løvverk.

Peperomy er corpulent (P. obtusifolia)

peperomiya tupolistnayaI naturen er pyperoplasty en tusk – en innbygger i den øvre og nedre delen av den tropiske skogen. Planter er like gode både som en epifyt og som en jordbasert art. Blad på korte petioles har en oval form med en base som avtar til stammen. Lengden på platen er 5-8 cm, fargen kan være forskjellig. I høyeste grad i blomsterbutikker er varierte varianter.Peperomia obtusifolia

Men det er også veldig lyse varianter med tett grønt løvverk, hvor fargen blir mørkere og mer mettet etter hvert som den vokser opp.

blader av ulike typer pepermiaSlekten pyperium er ikke begrenset til de beskrevne prøver. Til rådighet for blomsteravlere er det flere hundre arter og enda flere varianter av denne planten.

Lag en levende vegg av peperomy – video