Den uvanlige blomsten av hymenocallus tiltrekker øyetPlante av slekten Hymenocallis eller lilje-edderkopper kom til Europa så tidlig som i Age of Discovery, men ikke bli like populær som Hippeastrum eller sørafrikanske amaryllis. Faktisk, hvis en gimenokallis dukket opp på vinduet, er omsorg hjemme forskjellig lite fra omsorg for andre bulbous seg, men en ganske sjelden plante blir en original dekorasjon av vinduskarmen.

Egenskaper av hjemmet blomst hymenocallis

Bulbous plant hymenocallisKravene til vilkårene for dyrking og pleie av ulike typer hymenokallis kan være svært forskjellige. Dette skyldes det faktum at noen av plantene er innbyggere i foten, og den andre hymenocalli vokser i en subtropisk, ganske fuktig sone. Derfor, i det første tilfellet trenger pæreplanter en kort hvileperiode, og subtropiens innbyggere, der det ikke er noen årstidsendringer, forblir stadigegrønne gjennom året

Hjemme er det vanligste hymenocallis av Karibia eller Hymenocallis caribaea, som tilhører de eviggrønne artene.

Denne innendørs blomst hymenocallis:

  • stor, pæreformet pære, opp til 10 cm i diameter;
  • spisse, lanserte, opp til en meter lang og opptil 7 cm bred, blader av mørkegrønn eller flettet farge;
  • vertikalt, hult inne i blomsterstammen med en blomstrende blomstring på toppen.

Blomstring skjer i vintermånedene og kan vare opptil 100-120 dager. På peduncle åpnes konsekvent fra 3 til 7 store hvite blomster med en karakteristisk “arachnid” form.

Ta vare på hymenocallis hjemme

Bare med riktig pleie hymenocallis vil du snakke med blomstreMed eksotisk utseende har blomsten av hymenocallis ikke en lunefull karakter, så de grunnleggende kravene til omsorg er svært nær den omsorg som andre pynteplanter får hjemme.

For at hymenocallis skal trives, utvikle, blomstre og bygge opp pæren, må den skape de rette forholdene.

Belysning skal være lyst og varig. Selv om vinteren trenger stadiggrønne arter mye sol, så er det bedre å skape ytterligere belysning for dem i 10-12 timer om dagen. Den optimale plasseringen av potten med blomsten av hymenocallis er det sørlige vinduet.

Under veksten av løvverk, det vil si på vår og sommer, føler plantene seg godt til vanlig romtemperatur. Som en del av omsorg for hymenocallis kan potter tas ut i luften og dekker planter fra den kalde vinden.

Related  Aloe-ekstrakt i henhold til Fedorov – panacea eller markedsføring

Om vinteren, spesielt når det er mangel på lys, senkes temperaturen til 12-18 ° C, avhengig av arten. Hvis phytolamps er installert, kan den evergreen, for eksempel den karibiske hymenocallis, forbli ved romtemperatur.

For løvfisk er disse forholdene ikke egnede. Deres tørkepærer overføres til et kjølig sted der de lagres til bakteriene starter ved en temperatur på 10-12 ° C.

Hymenocallis blomstVanning av planten er et av de viktigste stadiene i omsorg for hymenocallis hjemme. På den ene siden tåler kulturen ikke jordens store tørrhet, som den reagerer på ved å miste bladene og det raske tapet av blomster. På den annen side truer rikelig vanning å overmøte og forfalle rotsystemet og selve pæren. For å hindre at dette skjer, må du være følsom overfor tilstanden til jorda og blomsten av hymenocallis.

Når plantene fades, og bare løvet ligger over overflaten av jorden, er vannet litt forkortet, men stopper ikke. Hvis huset vokser løvfisk arter, for en kort hvile, blir vanning stoppet.

Med jordens fuktighet kan du kombinere en slik prosedyre for å ta vare på hymenocallis, som å tørke bladene med en fuktig klut. Dette vil forbedre blomstens utseende og trivsel på varme dager og med for tørr luft.

For topp dressing planter bruker flytende blandingerGjennom hele aktivitetsperioden blir planter matet, ved hjelp av ferdige, flytende blandinger for prydplanteblomster eller pære. Intervallet mellom topp dressing er 2-3 uker.

Ved gjødsling av hymenocallis bør det foretas forsiktig bruk av topp-dressing med høyt nitrogeninnhold. På den ene side slike forbindelser stimulere utviklingen og veksten av bladverk pærer, men på den andre, overskudd av dette element påvirker kvaliteten og varigheten av blomstring, og uforberedt til overvintring noen ganger pære råte.

For hele vintertiden stopper innendørsblomsten av hymenocallis, spesielt løvfiskene, å gjødsle.

Related  Hvilken omhu trenger du i ditt hjem?

Plante og pleie av hymenocallis

Om nødvendig kan planten enkelt overføres til en ny pott. Hymenocallis for planting og pleie, som følger dette, er relativt rolig. Men omlasting kaster ofte ned rytmen som er vanlig for kultur, blomstringen blir utsatt, så de prøver å transplantere det ikke oftere enn i 3 eller 4 år.

Og likevel, hvis røttene er helt dekket med alle substratklemmene, eller babyene vises på pæren, kan transplantasjoner ikke unngås. Blomsten av hymenocallis trenger store beholdere, der det kreves et ganske tykt dreneringslag i bunnen.

Ved planting er løk bare begravet to tredjedeler av høydenDa er beholderen fylt med et substrat og sentrert på den halv eller to tredjedeler dypt inn i en pære. Jorden komprimeres og fuktes rikelig.

Den beste jordblandingen for hymenocallis er en der planten vil bli forsynt med næringsstoffer, luft og fuktighet. Derfor er substratet blandet fra hagen jord, humus, grov sand og torv, slik at den resulterende jorda er løs og godt strukturert. Den fremstilte blanding blir dampet eller sterilisert på en annen måte. For å redusere risikoen for utvikling av rot i underlaget, legg til knust trekull eller finhakket sphagnummos.

Video om hymenocallis eller lily-spider