Nyttig for menneskelig fennikelDill hage, kjent for folk i mer enn tusen år, finner søknad i kjøkken av forskjellige land og regioner. Anlegget i form av ekstrakter, buljonger og dufter finner anvendelse i kosmetikk, men ikke mindre etterspør greenene av dillbruk og medisin. Likevel brukte innbyggerne i Hellas og Antikkens Roma dill som en naturlig bedøvelse. I dag, takket være en detaljert studie av sammensetningen av urter, kan applikasjonen være mye bredere.

Så hva er de nyttige egenskapene til dill, og er det noen kontraindikasjon når du bruker krydrede grønnsaker til mat? I løpet av hele sommeren kommer grønnsaker med dill fra sengene på bordet, frisk løvverk høstes til vinteren. Kan alle legge knuste dråper av dill til supper og salater? Og hvordan er dillen nyttig for kroppen?

Sammensetning og kaloriinnhold av dill

Fremstilling av en dillDen grønne kulturen har en velfortjent popularitet blant kokker og gourmeter takket være frisk smak og en lys lukt som er spesiell bare for denne planten.

Duften av dill skyldes overflod av essensielle oljer, men dette er ikke den eneste fordelen av planten.

For 100 gram grønt, som bare inneholder 38 kcal, er det nødvendig:

 • 0,5 gram fett;
 • 2,5 gram protein;
 • 6,3 gram karbohydrater.

Hvorfor er dild nyttig for kroppen, og hvilke sykdommer kan det lindre? Den første i en rekke vitaminer, tilgjengelig i dill, er ascorbinsyre. Når 100 gram frisk grønnsaker forbrukes per dag, mottar en person mer enn 110% av den nødvendige mengden vitamin C.

Mikronæringsrike grønnsakerI tillegg har fennikel beta-karoten, tokoferol og vitaminer fra gruppe B. In macroelement dill sammensetning som inneholder kobber, kalium, natrium, magnesium, sink og andre nødvendige substanser for mennesket. Dill i en salat eller stuing fylle opp kroppen jern og fosfor, og det aktive stoff dill desinfeksjonsmiddel, sedative og smertestillende virkning.

Related  Funksjoner av omsorg for spotted diffenbachia

Hvorfor er dillen nyttig for kroppen?

Paraplyblomstrer av dillHva er bruk og skade på dill for kroppen? Ved hvilke sykdommer vil bruk av urter og retter fra det være gunstig, og når det er bedre å nekte spriget av dill?

Eteriske oljer i sammensetningen av dillgrønne er ikke bare ansvarlige for sin aroma, men bidrar også til aktivering av fordøyelsesprosesser.

På grunn av dette blir så tung mat til magen, som fett kjøtt, i nærvær av dill fordøyd og absorbert av kroppen mye lettere og raskere. Hva er bruken av dill for kroppen? Desinfeksjonsvirkningen av phytoncides i kombinasjon med askorbinsyre og andre aktive stoffer tjener:

 • Suppression av patogen flora i kroppen;
 • økt motstand mot tarminfeksjoner;
 • Vedlikehold av immunitet før sesongmessige katarralsykdommer.

Dill bouillon brukes til dyspepsi og selv, ifølge noen eksperter, hindrer det utviklingen av kreftceller.

Den lette anti-spasmodiske effekten av dill for kroppen er nyttig i sykdommer i luftveiene, for eksempel kald og allergisk hoste og nysing. I tillegg har den essensielle oljen av denne planten en antihistaminegenskaper og kan lindre allergiets lidelse. For kvinner er dill nyttig i smertefull menstruasjon. Rettene krydret med urter og infusjonen tatt for medisinske formål vil hjelpe:

 • å berolige smerten
 • redusere spasmer.

Dill-rik greener av dillI grønt av nyttig dill for organismen, foruten andre vitaminer og mikroelementer, er kalsium tilstrekkelig, noe som er uunnværlig for bonesystemet. Derfor kan folk i modne og eldre krydrede grønnsaker tjene som et godt forebyggende mot osteoporose. I alle aldre bidrar dill til å helbrede brudd, blåmerker og sprekker.

Flavonoider i sammensetningen av dill og mange vitaminer i gruppe B perfekt tone opp, normalisere mental og nervøs aktivitet.

Sprig av dill:

 • umerkelig fjerner følelsen av angst;
 • vil bidra til å overvinne tretthet etter en dags arbeid;
 • vil bidra til å gjenopprette fra sykdommen.

Related  Den guddommelige dronningen av blomster – Venus tøffelen

Urtevernet normaliserer trykket trygt og forsiktig. Dill er i stand til både å berolige og heie på riktig tidspunkt. Handling avkok av dill og fersk på trær strekker seg til seksuell funksjon enn nyttig dill for menn hvis hormon fond redusert på grunn av aldersrelaterte forandringer og sykdommer. En lignende effekt av gresset har på kvinner.

Måter å bruke dill for helse

Dill høstet for høsting for vinterenAromatisk fersk fennikel – et uunnværlig krydder for salater, marinader og varme retter. Kokker foretrekker å håndtere grøntområder, og elegante paraplyer med frø finner søknad bare i forberedelsene til huset. Men det er nyttige stoffer i alle deler av planten, derfor er grønne blader, stengler og plantefrø egnet til fremstilling av medisinske infusjoner, buljonger, oljer og ekstrakter. På slike måter fra dillen en vekt av nyttige egenskaper og nesten er det ingen kontraindikasjoner.

Med antall essensielle oljer i ledningen er frøene som er i form av tinkturer og avkok har lenge vært ansett som et effektivt middel for gassdannelse, hodepine og betennelse av det urogenitale sfære.

Hjemme er det lettest å forberede en infusjon av frø og skudd av dill, og også forberede en helbredende avkok fra denne planten:

 • Å blande en teskje tørket frø og hell et glass kokende vann.
 • Etter 30 minutter kan et mykt analgetisk og beroligende middel tas to ganger daglig for 100-120 ml.

Styrke tonic avkok av dill nyttige for legemet er laget av to spiseskjeer av tørre frø eller strimlet plantemateriale, skrelle epler og appelsiner, en liten mengde av blader av bringebær eller rips:

 • Den tørre blandingen brygges med en liter kokende vann og holdes på brannen i ca. 10 minutter.
 • Når produktet avkjøles, filtreres væsken og tas om morgenen og kvelden for 150-200 ml.

Related  Hva vet du om kalori, fordel og skade på vannmelon?

Bruk av dill i marinaderSiden alle aktive egenskaper av planter overføres til slike infusjoner, er det bedre å konsultere en spesialist før de tar midler. Men det ytre middel av dill har nyttige egenskaper, og har nesten ingen kontraindikasjoner, derfor vil de ikke forårsake skade akkurat. Men våpen fra de knuste greensene vil bidra til å fjerne en svulst og en kløe etter en bit av insekter. Komprimere med en så enkel sammensetning trekker pus fra løpende sår og lindrer betennelse.

Kosmetologer dill er kjent som en fuktighetsgivende, lindrende tretthet og betennelse i huden.

Masker og komprimerer, som inkluderer hakkede grønnsaker, lette pigmentflekker, og stramme ansiktshuden er mettet med vitaminer, hals og hender. Spesielt nyttig er slike prosedyrer om vinteren, når kroppen opplever en naturlig vitaminmangel. Og her kommer til unnsetning isbiter dill, nyttig for kroppen, og fra denne siden.

Kontraindikasjoner ved bruk av dill

Overdreven bruk av dill kan skade kroppenTil tross for det gode settet med nyttige kvaliteter og vitaminsammensetningen av dill for å bruke denne planten tankeløst og ukontrollert, er det i alle fall umulig. Fordelene med dill og helse skade, som er mulig med entusiasme for selvmedisinering av denne planten, avhenger av dosene og metodene som brukes.

Under redusert trykk forverrer for store mengder dill i menyen situasjonen og kan føre til besvimelse.

Det er også en individuell intoleranse mot essensielle oljer av dill. Hvis dill er en ny, krydret plante i kostholdet, er det bedre å begynne å bruke det med en liten del, og ved de første tegnene på en allergisk reaksjon fra greenene må man forlate.

Video: leve sunt – om fordelene med dill