Fantastisk orkidé WandaSlottet av vakre blomstrende planter fra India, andre regioner i Sør-Asia og Nord-Australia forener mer enn femti arter. Wanda var kjent for sin orkide i århundret før sist, da de første eksemplene dukket opp i europeiske drivhuse.

I dag er orkideer av denne slekten – en av de mest populære blant elskere av innendørs avlinger. Forklar Vandaens popularitet er enkel. Fremtredende, opptil en meter høye planter med langstrakte lineære blader og racemose blomstrer er ganske upretensiøse og kan blomstre flere ganger i året. I blomsterstanden, som beholder den dekorative effekten av opptil 50 dager, er det 10 til 20 blomster. Orkidékrone, avhengig av arten og sorten, kan males i en rekke farger, men den mest verdifulle er den blå Wanda. Det er ekstremt sjeldent at orkidéfargeplantene skal overføre og krysse, som aktivt brukes i avlsarbeid.

Så vokser orkidéen WandaEn annen funksjon av Wanda orkideen er dens kraftige røtter, noen ganger vokser til 1,5-2 meter. Det er ved hjelp av det grå, dekket av et voksagtigt lag, rhizomer, epifytiske arter får næringen nødvendig for vekst og blomstring.

Orchid Care Wanda

Som alle orkideer som kommer fra tropiske områder, føler Wanda ikke seg komfortabelt i rommet og krever opprettelse av forhold som er så nær naturlige som mulig. Les også om orkidé Phalaenopsis!

Hvordan vokse en orkide i et rom? Hva bør vurderes når du drar og holder en gjest fra de fjerne indiske tropene?

Det beste stedet for en slik plante er et drivhus, men ikke alle blomsterhandlere har muligheten til å så glede seg over den sørlige skjønnheten.

Dyrking av orkideer Wanda i et drivhusDerfor, når du tar vare på en orkidé, tar Wanda hjemme i betraktning at planten:

  • har ikke en lang hvileperiode
  • mottar mesteparten av maten ikke fra jorden, men fra atmosfæren;
  • trenger å opprettholde temperaturen innen 20-25 ° C med en reduksjon i bakgrunnen om natten;
  • vokser godt og blomstrer med høy luftfuktighet
  • liker ikke stagnasjonen av luften, men samtidig er han redd for utkast;
  • elsker 12-14 timer om dagen for å være under solens diffus stråler.

Related  Nyttige tips for omsorg for bregner – Venus hår

Hvis Wanda ikke overholder temperaturregimet, eller hvis blomsten holdes i tørr luft, svinger anlegget uunngåelig, skuddene blir tynnere, bladene blir gule og blomstrer, hvis det gjør, ikke vær så snill.

Det er spesielt viktig å opprettholde en fuktighet på 60-80% og den nødvendige varigheten av en lys dag om vinteren. For å gjøre dette, bruk husholdningsfuktere, vanlig vanning av grønt og rotsystem, samt kunstig belysning av planter.

Orchid Wanda hjemmePå grunn av de ramifierte, kraftige røttene, er denne rekke orkideer hjemme oftest dyrket uten en krukke, men i en kurv eller i en blokk er vanning en viktig del av omsorgen for Wanda orkideer. Vanntemperaturen for slik sprøyting og vanning, hvis blomsten er plassert i et glassbeholder, skal være flere grader varmere enn omgivende luft.

Tilfeller som er i gjennomsiktige høyvaser, blir regelmessig vannet. For dette, renset fra salter og andre skadelige blomsterforbindelser, blir vann hellet i en beholder med en orkide for å fukte røttene. Etter 20 minutter må overflødig vann dreneres.

Vann i potter er igjen i 20 minutter, og deretter strømmetDenne gangen er det nok å:

  • anlegget har fått tilstrekkelig fuktighet;
  • lokalt øke luftfuktigheten
  • Beskytt røttene mot forfall med langvarig kontakt med vann.

I perioden med aktiv vekst i omsorgen for Wanda orkidéen inkluderer varme sjeler som tilbringer om morgenen, slik at etter prosedyren kan bladene og overflaten av røttene tørke ut.

Om vinteren trenger anlegget mindre fuktighet, og i perioden med dannelse av knastene og åpning av knopper, tvert imot øker behovet for fuktighet kraftig.

Transplantasjon og omsorg for orkideer Wanda

Spesielle beholdere for orkideer WandaSiden dette mangfoldet ikke føler behovet for et substrat, er det ikke nødvendig å transplantere en orkide, men det kan ikke unngås å ta vare på rotsystemet til en floriculturalist.

Røtter bør undersøkes jevnlig, fjern tørkede eller skadede områder, sørg for at foci for rot eller spredning av soppinfeksjoner ikke vises.

Hjemme er Wannas orkidé plantet i kurver, trelliserte beholdere eller brukt til å feste blomsten til store bark og mos. For ytterligere å styrke anlegget i den valgte beholderen og komprimere hulrommene, bruk ledning, dampet bark, trekull og godtørket sphagnum.

Related  Nyttige egenskaper av brombær bær og kontraindikasjoner til forbruk

I spesiell omsorg trenger plantens røtterVed å bære anlegget fra en beholder til en annen, er det viktig å behandle rotsystemet med stor forsiktighet. Etter transplantasjon av orkideer i omsorg for det, er det nyttig å inkludere bladdressing med en kompleks spesialisert sammensetning. Vanligvis utføres slike prosedyrer for Wanda orkideer hver uke, ved hjelp av en svak gjødsløsning.

Reproduksjon av orkideer og omsorg for unge planter

Du kan skaffe nye orkide planter ved å løsne fra foreldreprøven, datterselskapene dannes ved foten av den voksne blomsten.

Denne planten kan sitteSeparat fra en stor busk bør unge planter bare være når dannelsen av sine egne røtter. Alle skiver under vegetativ forplantning av orkideer og omsorg for dem, blir nødvendigvis behandlet med kanelpulver eller knust aktivert karbon. Først plantes rosettene i grunne kurver med en blanding av kull, barkstykker og sphagnum og legger beholderne i et drivhus. Der vokser den unge Wanda og danner aktivt røtter til stammehøyden når 15-18 cm. Nå er planten klar til å dekorere rommet med flotte blomsterblomster.

Video om uvanligheten av Wanda orkideer