Vannmelon - et nyttig kostholdsproduktVannmelon er et nyttig diettprodukt. Tilstedeværelsen av sukker oppstår imidlertid tvil om fordelene med søte bær for personer med insulinavhengighet. Om det er mulig å spise vannmeloner på en diabetes, og i hvilken mengde, vil vi finne ut, som følge av spesifisitet av sykdom.

Diabetes mellitus og diett

Bruk av vannmelon i diabetes krever forsiktighetKroppen vår er et presis innstilt system. For splittelse av produkter er det nødvendig med enzymer som produserer bukspyttkjertelen. Men laget gir det endokrine systemet. Insulin er nødvendig for nedbrytning av sukker. Hvis det ikke er produsert i kroppen, dør en person fra overflødigheten i sukkerets blod. Derfor blir insulin gitt etter en bestemt periode ved injeksjoner.

Kontroll av sukkerinnhold i blodetDet er en type 1 diabetes mellitus, hvor insulin ikke produseres i det hele tatt. En slik person lever bare på ekstern fôring ved hjelp av injeksjoner av insulin. Mot kvelden i livet på grunn av mange faktorer, inkludert fedme, kroppens celler nekte å bryte ned karbohydrater, til tross for det faktum at insulin er produsert i kroppen og som finnes i blodet ved den ønskede konsentrasjon. Det er type 2 diabetes eller insulin-uavhengig.

Cure diabetes kan ikke være, men det er mulig ved hjelp av vekttap og en streng diett for å lette pasientens tilstand og antall medikamenter tatt. For å forstå, om det er mulig for diabetikere en vannmelon, er det nødvendig å assimilere kriterier for et utvalg av produkter til en diett. Diett for diabetikere utnevnes på grunnlag av to indikatorer:

 • glykemisk indeks (GI);
 • brødindeks (ХЕ).

Den glykemiske indeksen er en relativ enhet. Det gir deg mulighet til å bedømme hvor raskt næringsstoffer frigjøres i form av karbohydrater, så snart de kommer inn i blodet. I dette tilfellet er det ikke kaloriinnholdet i produktet som er viktig, men det er raskt eller gradvis inntak i blodet. For 100 enheter, er aktiviteten av glukose, et rent karbohydrat, akseptert. Derfor øker nivået av sukker i blodet fra bruk av glukose med 100%. Imidlertid er det matvarer som øker sukkerinntaket enda mer, for eksempel tørkede aprikoser.

Related  Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av røde rødbeter

Det antas at indeksen betyr kroppens respons på mat, uavhengig av mengden. Men mengden påvirker varigheten av blodsukker og mengden insulin som trengs for å blokkere. Derfor, for diabetikere, kan overflødig vannmelon gi stor skade med visse symptomer.

Telling av kornindeksenBrød indeksen viser hvor mye sukker går inn i blodet etter å ha spist, mat som inneholder karbohydrater. Referanse er et stykke brød i en 1 cm kutt fra en standard rulle og en vekt på 20 For at slike mat resirkulert i kroppen uten å øke den nødvendige sukker 2 enheter av insulin.

Den daglige normen for XE for folk:

 • Arbeid er knyttet til fysisk aktivitet – 25;
 • stillesittende arbeid – 20;
 • diabetikere – 15;
 • med fedme – 10.

Fordeler og skader ved bruk av vannmelon diabetikere

Insulin er nødvendig for diabetes mellitus type 1Vannmelon er et diettprodukt, hvor opptil 10% sukker. Imidlertid er sammensetningen av sukker representert i hovedsak av fruktose, men den deler seg uten insulin. Begrenset inkludering av søte bær nyttig meny, som kroppen får næring mineraler, folsyre og andre viktige elementer. Samtidig bruk av en stor del av vannmelon kan føre til en økning i blodsukkeret. Og en overdreven mengde fruktose vil bli lagret i reserve som fett.

For å inkludere vannmelon i dietten, bør du konsultere lege. For å balansere XE og GI for en tid, er kostholdet revidert, andre produkter er ekskludert.

Det forutsettes 135 gram vannmelon er en HE, 40 kalorier og har en GI 75. Dette betyr at å spise vannmelon hever blod sukker med 75%, og den bør ha små porsjoner, 200 g, og opptil 4 ganger i løpet av dagen. Dette gjelder bare for type 1 diabetikere.

Related  Planter og pleie på det åpne bakken etter tidlig oppstart av langvarig primula

I begrensede mengder kan du spise all frukt og bærFor insulin-uavhengige pasienter kan du ikke konsumere mer enn 200 gram vannmelon om dagen, mens det er bedre å spise det med brød. En viktig indikator for de som ser på vekten er den høye GI-vannmelonen. Dette indikerer rask absorpsjon av produktet og følelsen av sult som kommer etter dette. Pasienten kan utvikle stress fra begrensningen i å spise. Derfor er vannmelon med type 2 diabetes et produkt som forårsaker frykt. Bekjempelse av overflødig vekt, inkludert i vannmelon dietten, diabetikere av 2 type kan ikke.

Studier har vist at fruktose ikke er ufarlig. Forbruk av mer enn 90 gram per dag forårsaker fedme, og en konstant tilstedeværelse i dietten kan utløse type 2 diabetes. Disse menneskene har mer appetitt, noe som fører til overvekt.

Du har råd til en liten bit vannmelon hverInnholdt i et daglig inntak på 800 gram fruktose krever ikke spaltning. Derfor krever 40 g fruktose ikke 8 enheter insulin, basert på XE. I dette tilfellet mottar kroppen nyttige stoffer fra massen og er det mest nyttige produktet fra sommergrønne og frukt. Men en stor mengde fruktose truer med å reversere fenomenet – fedme, problemer med hjerteaktivitet. Dette er bevist av den nyeste forskningen av forskere.

Nyttige egenskaper av vannmelonmasse er:

 • diuretika;
 • Viser kolesterol;
 • styrker hjertet og leveren
 • forbedrer hemopoiesis og sirkulasjon av væske gjennom systemet av arterier og årer;
 • renser leveren av fedme;
 • renser innskudd på ledd og med aterosklerose.

Metningen av massen med 14 elementer som er nødvendige for driften av alle kroppssystemer, gjør det mulig å bruke mindre substituttmedisiner. Det er viktig for pasienten å ha magnesium i bærets sammensetning. Det beroliger den stressende tilstanden, forbedrer hjertearbeidet, stopper avsetning av salter i form av steiner. Det fremmer også utskillelsen av kolesterol.

Related  De beste oppskrifter for hårmasker med sennep

Ved diabetes er det bare mulig med en ferskvannsmelonKan jeg bruke diabetiske produkter til behandling av vannmelon? Det er umulig å drikke juice på grunn av den konsentrerte sammensetningen av sukker. Kontraindikert bruk nardeka eller vannmelon honning. Dette produktet inneholder 90% sukker. Vannmelonolje i diett av pasienter er velkommen. I dette tilfellet må produktet være unrefined, den første kaldpressingen.

En uhelbredelig alvorlig sykdom dikterer ernæringsprogrammet, men kroppen må motta de nødvendige stoffene. Du kan endre menyen, men ta hensyn til råd fra en ernæringsfysiolog.

Vannmelon med diabetes – video