tusenfryd stauderBlant alle varianter av blomster for arrangering av blomsterbed og blomsterhager, velger moderne gartnere ofte tusenfryd. Tiny, delikat og utrolig vakre tusenfryd, planting og omsorg i det åpne feltet som ikke krever mye arbeid, perfekt kombinert i et blomsterbed med tulipaner, påskeliljer og fioler og glede sin frodige blomstring fra tidlig vår til midten av høsten.

rød tusenfrydDaisies tilhører familien av Compositae planter. De er preget av en rekke dekorative former og farger, og er kjent for sin høye frostmotstand. De kan dyrkes i blomsterpotter på balkongen, pleide å lage alpintegler og plantet i det åpne bakken.

Hvordan og når kan du plante tusenfryd?

tusenfryd i hagenMange gartnere lurer på hvordan man bryr seg, og når man kan plante tusenfryd i det åpne bakken, slik at de er fornøyd med sin ville blomstring. Svaret på dette spørsmålet er i stor grad avhengig av den valgte metoden for planteforplantning.

skudd av tusenfryd i det åpne bakkenDet er flere måter å formere tusenfryd, spesielt:

  • deling av busken;
  • borekaks;
  • vokser ut av frø.

Den første metoden for å avle tusenfryd ved å dele en busk er bare tillatt for voksne planter. Vanligvis er bushen delt inn i det tredje året med utvikling av flerårige tusenfryd. Det antas at planten allerede vokser tilstrekkelig og krever foryngelse. Deling av busk og planting av tusenfryd i det åpne bakken skjer i midten av sommeren, når blomstring av planter er suspendert. Fra en busk kan få opptil 10-12 nye planter.

Dilapidation raser tusenfryd i mai-juni. For å gjøre dette, kutte i voksenplanter av sidearkene og plant dem i det åpne bakken. Som regel vises røtter etter 14 dager, men unge planter begynner å blomstre bare etter et år.

Related  Hvorfor har diffenbachia dine gule blader?

spire daisyPlantering av tusenfryd på friland med frø utføres i slutten av juni. I en godt sådd jord blir frøene sådd, hvoretter de er sprinklet med en liten bit jord. De første skuddene vises etter 10 dager. Frøplanter utvikler seg raskt og krever plukker.

Planteplanter på sengen kan allerede være i august, men plantene vil blomstre bare neste år.

Planting tusenfryd

tusenfryd på blomsterbedTil tusenfryd blomster i år, bør frø plantes i februar i individuelle beholdere, og plantet frøplanter skal plantes om våren våren. Plantering av tusenfryd i jorden på våren utføres sammen med en jordklump i små hull i en avstand på 20 cm fra hverandre.

Frø for planting kan høstes gjennom hele perioden av blomstrende tusenfryd, men de skal samles bare med falming og godt av tørkede blomster i solen.

samler tusenfryd frø

Egenskaper av omsorg

Daisies er høyt verdsatt av landskapsdesignere, ikke bare for deres ekstraordinære skjønnhet, men også for deres utholdenhet og enkel omhu. Disse små blomster anses lite krevende plante, så spesielt planting og stell av tusenfryd i det åpne feltet vil være den kraften selv en nybegynner gartner.

vanning

lyse blomster av tusenfrydDaisies krever regelmessig rikelig vanning. Hvis jorda vanning er uregelmessig, spesielt i den varme årstid, tusenfryd blomster blir mindre og mister sin prakt og fløyelsaktig. Etter hver vanning løsner du jorda.

Ekstra befruktning

Delikate blomster av tusenfrydTil tusenfryd fornøyd med sin fantastiske blomstring, må de mates to ganger i sesongen. For gjødsel av en kompleks gjødsel egnet for blomstrende planter.

Sykdommer og skadedyrsbekjempelse

tusenfryd på en mini-blomst sengDaisies er ekstremt sjeldne syk og utsatt for skadedyr. Imidlertid er det noen ganger tilfeller av blomstersykdommer med pulverformig mugg eller skade av larver og kvaler.

Related  Nyttige tips for omsorg for bregner – Venus hår

Årsaker til plantesykdommer kan være følgende faktorer:

  • utilstrekkelig eller overdreven vanning av tusenfryd;
  • innføring av overdreven gjødsel;
  • en kraftig nedgang i dagtid og natt temperaturer.

I tilfelle sykdom blir de syke eksemplene fjernet, og sunne planter behandles med spesielle løsninger.

Forbereder tusenfryd for vinteren

komposisjoner med tusenfrydPlantering og omsorg for tusenfryd i det åpne bakken om høsten sørger for forberedelse av planter for den kalde vinteren. Tross alt er vinter en seriøs test for alle farger. Derfor, for å beskytte blomster mot frost, er mulching jorda oftest gjort. Nødvendigheten av denne prosedyren øker hvis plantene har et rotsystem eksponert. Vanligvis blir skjermet for vinterdrøsser i det åpne bakken utført ved hjelp av sagflis, torv eller humus.

Tykkelsen på laget av mulchingjord for tusenfryd skal ikke overstige 7 cm.

Unobtrusive i omsorg og voksende tusenfryd kan bli en unik dekorasjon av selv den mest utsøkte landskapsdesignen. Frostsikker og utrolig vakker, de er egnet til dekorasjon av blomsterbed og reservoarer. En respekt for de grunnleggende reglene for tusenfryd landing i den åpne bakken, og ta vare på dem, selv for uerfarne gartnere tillater å vokse vakre blomster på blomsterbedet og nyte sine flotte blomstrer gjennom hele sesongen.

Den mest interessante om daisy – video