stjerne av klovnefamilienSjøstjerner tilhører en gruppe blomstrende planter av klovnefamilien. Blomstene er hvite. Frukt er en boks i form av et egg eller en sfære. Frøene til planten er runde, brune. Alle er godt oppmerksomme på en av representanter for denne typen plante – et gress som kalles en møllestivelse, et bilde som gjenkjenner synet av alt kjent gres.

Typer Starlets

Slekten inneholder rundt 200 arter, vokser praktisk talt på alle kontinenter og i alle klimasone, inkludert høylandet og tropene. Individuelle varianter dyrkes som dyrkede planter som brukes til dekorative formål. I vårt land er de mest kjente flere plantearter.

Starry gjennomsnitt

vassarveStjerne gjennomsnitt, også kalt en fuger, er en årlig eller toårig plante med en tynn stengel, ca 0,3 meter høy. Har ovoide blader med spisse tips. Blomstene er små i skogen, kronbladene er hvite, bifid. Knoppene til stjernelyset av skogsløven dør ikke med utbruddet av kaldt vær.

Blomstrer stivelsen av gjennomsnittlig mocrica gjennom sommeren, begynner modningen av frukt i juli og slutter i september. Urteplanter kan brukes til medisinske formål. Broths og infusjoner basert på starlets av midten har en rekke bemerkelsesverdige egenskaper og har slike tiltak:

 • beroligende;
 • hemostatiske;
 • anti-inflammatorisk;
 • sårheling;
 • tonic;
 • choleretic;
 • utfordrende.

vassarve Skrukketroll

Tradisjonelle healere bruker lus til behandling av sykdommer som lever og nyresykdom, kardiovaskulær system. Denne urt er et fantastisk antihistamin. Den avførende effekten av stjernemedianen brukes også av mange healere og de som foretrekker å takle problemer ved bruk av tradisjonelle medisinske metoder.

Mokritsa – en fantastisk assistent i kampen mot radikulitt, forankring, samt revmatisme. Åpne sår, utslett på huden, sår og betennelse kan også herdes med starworms.

gresstjerneblom

stjerne selleriHøyden på stammen av denne arten er ikke mer enn 40 centimeter. Skarpe motsatte blader når 40 mm i lengde og 4 mm i bredde. Overflaten er litt grov. Planter Blomstene er små, hvite, danner en spredning blomsterstanden.

Related  Vi velger sted og tid for clematis planting i forstadsområdet

Blossom stellate gress i perioden fra midten av mai til slutten av august. Du kan se denne planten i Kaukasus, i Sibir, i den europeiske delen av Russland og i Sentral-Asia. Territorier som den vokser på er store: disse er enger, glader, bredder av innsjøer og elver. Anlegget foretrekker fuktig jord.

Ikke-tradisjonell medisin bruker både stilker, blader og planteblomster. Samles under blomstringen, gresset skal være godt tørket i et rom som regelmessig ventileres.

Planten anses å være giftig, derfor er det svært forsiktig å bruke stjerne selleri inni.

Sjøfisk frokostblanding er en utmerket restaurering, som anbefales for personer over 60 år, så vel som for personer med hjerte og skjoldbrusk sykdom. Tinktur av urter kan utarbeides på vodka, ved bruk av stoffet som anestetisk og antitussiv.

Starfire grouse

stellate eik groveDenne typen stjerne er en flerårig plante med dype, men veldig tynne rhizomer. Stenglene til planten er oppreist, deres høyde kan nå 60 centimeter.

Planten er pubescent, dens ensomme blomster er hvite, og bladene har en hjerteformet spissform. Blomstrer stjernetreet fra oktober til begynnelsen av september. Du kan se anlegget i Lilleasia, Europa, Kaukasus. Steder med vekst preget av rike og løse jordarter: for det meste torvmarker, elvebredder, nåle eller brede skoger.

Den nyttige effekten av starlet på eikegruven er ganske tydelig:

 • behandling av soppsykdommer;
 • hjelp med terapi under utvikling av kreft;
 • antiseptisk behandling av smittsomme hudsykdommer.

Planten er giftig, så dosering bør velges med stor forsiktighet.

Starry zhestkolistnye

vassarve zhestkolistnyeDet andre navnet på denne planten er stjernelansen. Dette er en lav plante med et tynt krypende rhizom. Broken stamme kan enten være oppad eller oppreist. De spisse bladene har en størrelse på 70 mm og har høy stivhet: de er veldig sterke.

Foto av en stjerne lansett er veldig vakker. Blommens diameter er opptil 3 mm, fargen er hvit. Corolla er nesten dobbelt så stor som kalyxen. Blomstrende planter kan observeres fra april til juni. Steder der sjøstjernen vokser er den vestlige delen av Sibirien, Asia Minor, Kaukasus, Iran, og til og med Afrika (den nordlige delen).

Stiv sjøstjerne er en plante som anses å være honning og fôr samtidig, mens misbruk kan være årsaken til forgiftning av dyr, for eksempel hester.

Nyttige egenskaper og bruk

nyttige egenskaper av stivelseNesten alle typer starlets har en rekke nyttige egenskaper for en person:

 • anti-inflammatorisk;
 • choleretic;
 • avføringsmiddel;
 • antimikrobielle;
 • vanndrivende (vanndrivende);
 • hemostatiske;
 • hypotensiv.

Related  Pleie og transplantasjon hjemme

God stjerne i kombinasjon med andre urter. Et fint par treverk kan gjøre en plantain og horsetail. Du kan bruke urtedekk med følgende helseproblemer:

 • alvorlig hoste;
 • hemorroider;
 • blærebetennelse;
 • skade på huden (eksternt);
 • utslett (eksternt);
 • betennelse i øynene;
 • hevelse;
 • brokk;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • sc alene;
 • hepatitt.

Stellat brukes også som et middel for å forhindre utvikling og progressjon av aterosklerose, samt bidra til raskere helbredelse av trofasår.

Stivelsammensetning

nyttige ingredienser av stivelseSammensetningen av urt er rik på forskjellige nyttige stoffer:

 1. Vitaminer. Vitamin C er involvert i normaliseringen av metabolske prosesser, vitamin E er viktig for å forebygge kreft og styrke immuniteten, vitamin K bidrar til å styrke veggene i kapillærene og regulerer blodproppene.
 2. Sporelementer. Karoten styrker kardiovaskulærsystemet, beskytter kroppen mot utvikling av ondartede svulster. Magnesium gjør muskelsystemet mer rolig, og bidrar også til å normalisere aktiviteten til nerveceller. Kobber kan gi høy kvalitet på regenerering og vekst av kroppsvev. Det gir også (kobber) jern til forskjellige vev i kroppen. Jern er involvert i prosesser av respirasjon av vev og deltar i syntese av hemoglobin.
 3. Tanniner. De har en antiinflammatorisk effekt, og er også i stand til å desinfisere kroppen, binde og fjerne salter av tungmetaller. Også denne gruppen av stoffer er en garanti for rask stopp av blod i tilfelle skade og motvirke giftet som bier produserer i øyeblikket av bit.
 4. Alkaloider. Deres biologiske effekt er veldig sterk. I stjernestrukturen kan disse stoffene påvirke eksitering av nervesystemet, bedøves og har en mild ekspektorant og vanndrivende effekt.
 5. Eteriske oljer. Deres innhold i stellatet er ganske stort. De kalles for å ha en antimikrobiell effekt, for å tone opp kroppen, for å forynge den, for å fremme fjerning av overflødig væske og for å holde varmen.

Related  Velg for huset ditt og hagen planten adiantum

Også i stivelsen inkluderer flavonoider, som er involvert i reguleringen av permeabiliteten til veggene i blodårene og bidrar til å redusere deres skjøthet. Nyttige egenskaper av stivelse av middels kropp vil bidra til å støtte kroppen og bidra til å styrke immuniteten.

Innsamling og innkjøp

chickweed blankMange sjøstjerner anses å være giftige. Derfor bør gummihansker brukes under fremstillingen. Dette er en god måte å beskytte hendene på. Også viktige verktøy er hagesaks, hvor det er nødvendig å kutte råvarer i ønsket volum.

Klipp gresset skal være i tide, når blomstringen nå sin apogee. Etter utarbeidelsen av materialet er det nødvendig å fortsette med bearbeiding av materialet, som består i behandling av bladene, sortering, fjerning av forfall som begynte og de mørkede bladene og stilkene.

for høsting av stivelse, bruk en elektrisk tørketrommelNår anlegget er kuttet i små blader, må du sette det hele i tørketrommelen. Temperaturen, som anses som optimal, er 50 OhC. Dette vil være nok til at råmaterialet tørker ut ikke veldig raskt og beholder alle de nyttige egenskapene. Etter tørking fjernes gresset fra tørkekammeret og legges ut i klutposer.

Tørk den tørre stjernen i pakker, ikke, fordi fuktighet ikke vil kunne fordampe, og materialet vil fuktes.

Hold sekker med gress på et varmt, tørt sted i ikke mer enn to år. Ved slutten av denne perioden mister anlegget alle sine nyttige egenskaper, og prepareringen av medisinske buljonger blir meningsløs.

Kjenne til stellat midtvideo