Dekorere trappene med bougainvilleaI naturen er spektakulære bougainvilleas store planter som føler seg komfortable i det varme klimaet i Sør-Amerika. Suksess i å dyrke denne kulturen hjemme er avhengig av kunnskap om plantens egenskaper og preferanser.

Hovedinteressen i bougainville skyldes blomstringen. Men ikke alle vet at hvite, lilla, gule og rosa bunter i enden av skuddene ikke er blomster, men modifiserte blader eller bracts som omgir veldig beskjedne, nesten unnoticeable sanne planteblomster. I nærheten av hver gulaktig-hvitt corolla er det tre hjerteformede bladskiver opptil 6 cm lange.

Hvis en dyrker merknader at hans hjemmefavoritten bougainvillea hjem mister blader eller planter med fargerike bracts falle av, ofte årsaken til problemet er å endre vilkårene for forvaring.

Å provosere en endring i staten kan:

  • Overføringen av anlegget fra friluft, hvor det var i den varme årstid, inn i leiligheten;
  • flytter blomsten fra butikken til huset;
  • sesongmessige endringer i temperatur og fuktighetsforhold i leiligheten.

Bougainvillea på rommetVanligvis akklimatiserer Bougainvillea under andre dyrkningsforhold, og blir igjen dekket med løvverk, gir nye flerfarvede børster.

Men i noen tilfeller er problemet ikke løst av seg selv, og bougainville krever økt oppmerksomhet fra blomsterhandleren.

Hvorfor kaster bougainville bort løvverk?

Danner bougainvillea i en gryteI tillegg til å endre beliggenheten er årsaken til forverring av romkulturens velvære utkast. Bougainvillea reagerer skarpt på bevegelsen av kalde luftstråler. Dette gjelder:

  • en vind blåser en blomst i hagen, på en balkong eller på en loggia om sommeren;
  • Situasjonen når bougainvilla hjemme er på det åpne vinduet eller under spissen.

Pushing til dropping av blader er også i stand til å overføre potten til et annet vindu, samt å vende beholderen med en plante forbereder for blomstring.

Ikke mindre farlig for Bougainville-brudd på vanningsregimet.

Det er viktig å huske at varmt vær og aktiv vegetasjon krever konstant jordfuktighet. Like farlig er tørkingen av rotsystemet og dens bukt når fuktigheten stagnerer i pannen og bakken inne i potten.

Siden bougainvilleas på denne tiden trenger mindre fuktighet, så vanning om vinteren trenger mer gjerrig og sjeldne. Hvis planten jevnlig helles, svar på spørsmålet: “Hvor mye?”ved bugerrville kaster bort løvet? “er veldig enkelt. Rotsystemet har ikke tid til å absorbere innkommende fuktighet, metabolske prosesser brytes. Som et resultat – guling og fading løvverk på en nylig grønn plante.

Lignende prosesser produserer dersom kulturen mottar mindre vann. Med begrenset ernæring går blader fra bougainvillea grønt. Den samme skjebne venter på endene av grenene som dekker endene.

Related  Nyttige egenskaper av fantastiske melonfrø

Som med kaldt utkast er tørr varm luft som kommer fra varmeapparater farlig for bougainvillea hjemme. Ekstremt negativ lufttørrhet påvirker de ømeskuddene som er dannet tidlig på våren. Selv på de resterende grenene dannes deformerte defekte skovler og blader.

Overholdelse av landbruksteknologi vil tillate å vokse en frodig blomstrende planteSom andre innendørs planter, er bougainville påvirket av sugende insekt skadedyr som svekker anlegget. Spesielt farlig er edderkoppmider, med lav fuktighet, og angriper blomsten i rommet. Ved hagevedlikehold for en plante er farlig shchitovki, bladlus, å spise greens av en larve og en whitefly.

EHvis anlegget utføres om sommeren på loggia eller i hagen, må du nøye overvåke svingningene i nattetemperaturene. I august og september, når luften avkjøles til +5 ° C, kan bougainvillea fryse og miste ikke bare løvet, men også en del av de unge skyene.

Hvorfor er Bougainville hjemme ikke blomstrende?

Transplanterer bougainvillea i en romslig gryteEn grønn prøve av bougainvillea kan også forårsake alarmen til blomsterhandleren på grunn av mangel på blomstring eller knapphet. Innholdet av plantene i potten liten presser ham til utseendet på knopper, og volumet “for vekst” innpakning gjør en sunn blomst “fetende” og nekter å blomstre.

Grunnen til at bougainville ikke blomstrer i et romslig miljø kan være en feilaktig organisert hvileperiode eller fullstendig fravær. Å være i et rom der det er varmere enn 10-12 ° C, pokker bougainvillea motvillig knoppene knopper, så det er ikke verdt å vente på en vakker blomst i neste sesong.

Tilsvarende påvirker det kule regnværet om sommeren dårlig kvaliteten på blomstringen. Og selv bracts som form er mer bleknet enn vanlig.

I tillegg til barking av bracts, forårsaker mangel på lys strekking av skuddene, tap av planteformen, som omhyggelig støttes av beskjæring. Spesielt ubehagelig blir denne omstendigheten for eiere av bonsai vokst på grunnlag av bougainvillea.

Bougainvilleia droppet blader og blomsterNoen ganger grunnen til at bougainville ikke blomstre hjemme er fortsatt ukjent. Men du kan aktivere knoppformasjonen hvis du arrangerer et lite “diett” for blomsten. Avhengig av tilstanden til planten og dens størrelse i 2-4 uker, slutte å mate og begrense vanning. En del av vann blir gitt til planten først etter at jordens øverste lag har tørket. Signal at bougainville er klar til å blomstre er dannelsen av unge skudd med blomsterknopper i enden. Etter dette gjenopptas topp dressing og vanning som før.

Related  En plante med flerfarget løvverk – blomsten av Aglaonema

Trimming bougainvillea hjemme

På våren blir rom bougainvilleas utsatt for beskjæring, hvor alle svekkede eller tørkede skudd fjernes, og hele årlige grener blir kuttet i halv lengde.

Planten reagerer godt på beskjæringOm sommeren, for å opprettholde dekorativitet og forenkle omsorg for bougainvillea, blir de falmede skuddene forkortet, og etterlater 4-6 knopper på dem. Dette tiltaket bidrar til å aktivere veksten av unge skudd, som allerede denne sesongen kan avsløre nye blomster.

Luktige skudd som er eldre enn 3-4 år, bør ikke kuttes, siden knopper på voksengrener heller ikke vekker i det hele tatt, eller gjør det veldig motvillig.

På grunn av den enkle som bougainvillea i hjemmet bærer beskjæring, på grunnlag av denne kulturen ved hjelp av tiltak for å dyrke ikke bare danner kompakte busker, men også grasiøs Stam trær og spektakulære bonsai. Ikke mindre interessant er komposisjonene, hvor bougainvilleas ser krøllete skjeletter, dekorative griller eller trellises.

Bougainvillea hjemme – video