Patissons - en pumpa av ovanlig formPoplarpumpor eller squash är närmaste släktingar till courgetter och vanliga grönsakspumpor. Och även om den här vegetabiliska kulturen på ett år inte kan hittas i naturen, har en ovanlig sort pumpa odlats i Sydamerika sedan urminnes tider. Botanister är säkra på att det var på den amerikanska kontinenten och det fanns en spontan mutation som initierade bildandet av kulturen. Vad är fördelen och skadan hos squashen?

Moderna trädgårdsmästare i många delar av världen växer vita, gula, gröna och fläckiga patissonger på sängarna.

Dessa vackra frukter, fäst på kraftfulla växter, dekorerar inte bara den personliga tomten utan även matbordet. Patissons är en värdefull dietgrönsak som är marinerad, stekt, bakad och fylld med kött, svamp, ost, fjäderfä och grönsaker.

Det största värdet för kockar representeras av unga patissons, med en diameter av 5 till 10 cm och en ålder av upp till 7 dagar.

De mest utsökta är kammusslorna med en diameter på upp till 10 cmVid denna tid har squashen ett saftigt elastiskt kött och innehåller den största mängden värdefull för människokroppsämnena. Som frukterna kan nå en vikt på 800-1000 g och en diameter av 30 cm, men i sådana jättar massan förlorar saftighet och blir lös, och ytskiktet tjocknar och förgrovar. Övervuxna patissons är inte längre lämpliga att äta och är värdelösa för hälsan. Vad är användbara patissons, och vilka ämnen i deras sammansättning är värda största uppmärksamheten?

Sammansättning av frukten av en tallrikspumpa

Fiberrikt kött av patissonDet viktigaste kännetecknet för denna representant för familjen kalebasspumpor är lågt kaloriinnehåll. I 100 gram unga patisson innehåller endast 19 kalorier. I denna mängd massa är endast 0,6 gram protein, 0,1 gram fett och 4,1 gram kolhydrater. Trots juiciness och ömhet i patronens massa ingår mycket fiber. Det finns pektiner i figurer vallmo pumpor,

Related  Fördelar och skador på kroppen från att äta en valnöt

Av mineralelementen, som utgör en betydande del av patisons fördelaktiga egenskaper, finns det natrium- och kalium-, kalcium-, magnesium-, fosfor- och järn i pumpan. Värdig uppmärksamhet ägnas åt innehållet i vitamin A, B1, B2, PP, askorbinsyra och karoten, vilket är särskilt rikligt i frukter av apelsin och gul färg.

Om köttet av frukten är en kalorifattig dietprodukt, innehåller patissonfrön, i form av squash, mycket olja, fet omättade syror, hartser och glykosider. Och i 100 gram torkade korn innehåller 603 kcal.

Användbara egenskaper hos patissons och befintliga kontraindikationer

Bakat kött och grönsakerBaserat på sammansättningen av skivformade melon, kan vi tryggt påstå att lågt kaloriinnehåll hälsosam squash – en underbar dietary grönsak som inte bara kan bli en del av kosten för viktminskning, men innebär också ett tungt nytta för människors hälsa. På grund av den höga koncentrationen av kalium är patissonerna användbara för alla som har hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar. Läckra kalorierätter baserade på denna typ av pumpa hjälper till att sänka kolesterol, skydda blodkärl och förbättra väggarnas elasticitet. Regelbunden inkludering i patissons meny i en eller annan form kommer att bli effektiv förebyggande av ateroskleros och hypertension. Vallmapumpan hjälper till att motstå anemi.

Sallader från färskt squash är användbara som källa till mineralsalter, fukt, vitaminer, fruktos och glukos.

Patissons - ett medel för att förebygga högt blodtryck och aterosklerosDet märks att patissons förbättrar separation av gallan, normaliserar organismens hematopoietiska kapacitet. Fiberrika rätter från kammusslorna avlägsnas från tarmkanalen och överflödigt fett. Pektin, som har en omslagsverkande effekt, binder kolesterol, hjälper till att naturligt ta bort det från kroppen. Det är dessa användbara egenskaper hos patissons som används i grönsaker för behandling av njursjukdomar, matsmältningsorgan, inklusive magsår och dysbakterier, hjärta och blodkärl.

Related  Foto med namn och beskrivningar av gladiolusvarianter

Patissons för njurarna, magen och matsmältningsorganenEn av de mest uttalade egenskaperna hos patissonen är en diuretisk åtgärd som uppskattas av officiell medicin, inklusive rätter från denna typ av pumpa vid behandling av njursjukdomar. Dessutom har pumpens massa en laxerande effekt som bestämmer både fördelarna och skadan hos patissonen, eftersom överdriven entrainment med en saftig grönsak inte kan leda till de mest förväntade konsekvenserna.

Vid beredning av rätter från konditorier är det värt att överväga att de absorberas bäst i närheten av proteinprodukter, det vill säga kött, fjäderfä, mjukost eller svamp.

Fyllda PatissonsOm sängar odlas sorter som ger lust gul eller orange squash att lägga välgörande egenskaper lutein innehåll, förespråkar en slutsats av toxiner, har en antioxidant effekt och stärker immunförsvaret på ett effektivt sätt. Regelbundet intag av detta ämne hjälper kroppen att behålla synskärpa och motverka ackumulering av kolesterol.

Frön av patisson är en utmärkt proteinprodukt, rekommenderad för intensiv fysisk ansträngning.

Från unga patissons förbereder många olika rätterOch enligt innehållet i lecitin, som främjar aktiv mental aktivitet, konkurrerar patissens frön framgångsrikt med kycklingägg. Fröer kan normalisera det endokrina systemet och aktivera kroppens försvar. Juice från unga pumpor har en rengörande effekt, lugnar och lindrar nervspänningen under stress.

Som förekommer en dietprodukt, med en massa till nytta för skada, kan patissons inte praktiskt taget medföra.

För medicinska ändamål använd patissons av olika färgerMassan, som är så sparsam, verkar på matsmältningssystemet, den rena från denna grönsaker och bakad pumpa kan ges till barn. Undantaget är personer som lider av akuta matsmältningssjukdomar, tillsammans med dyspepsi och diarré.

Video om patissons