Olika typer av sansevieria i en krukaEn anspråkslös sansevieriaomsorg hemma kräver minimal, och fördelarna medför mycket. Lång, vacker blomma lämnar ren luft, mätta den med syre. Blommans energi absorberar aggression och mobiliserar mentala förmågor. Därför har kontor och kontor ofta blomkrukor med “modersmål”, ett av de många namnen på sansevieri. Dess lanserade, upprättstående löv kan nå två meter. En annan typ av växt ger en rosett av löv som sitter på en kort bagage.

Sansevieria hemvård med fotodemonstration

Växla sansevieriyu bättre i en stabil keramisk krukaPotten för sansevierii måste ta keramik tjockväggig, eftersom de kraftfulla rötterna av blomman kan bryta väggarna, ockupera utrymme. Transplanteringen av unga växter äger rum en halv och därefter på tre år. I stora badkar och lådor ändras endast jordens övre lager. Ofta transplanteras Sansevieria på våren av att busken separeras.

Jordens sammansättning är inte komplicerad, det samlas oberoende av volymfraktionerna:

  • bladjord;
  • torv;
  • sand;
  • humus.

Ingredienser tar i lika delar och lägger till två delar av gräsmattan. Avrinningsskikt kan tillverkas av expanderade lerbollar eller bitar av skum.

Om Sansevieria blommar i huset är det dags att uppfylla det långsiktiga företaget. Blommande växt välsignar på ett nytt företag, det kommer att bli framgångsrikt. Vinterblomman i Sansevieria är inte en succé.

Vattning i vården av sansevieria utförs av regn eller mjukt vatten. Växten kräver inte frekvent och riklig fuktgivande. Vattnas som jorden torkar, på vintern är det sällsynt. Foder Sansevieria två gånger under sommaren med övervägande av kalium-fosforgödselmedel. Överskott av kväve kan provocera ruttna rötter, förlust av dekorativitet.

Belysning i vården av sanseveria hemma påverkar kontrasten av de mönstrade remsorna på bladen. Med brist på ljus blir löven tråkiga, med överskott – gul. Vinterbelysning, för att behålla modersmålets skönhet, är obligatorisk.

Related  Ett urval av bilder av de vackraste och ovanliga inomhusplantorna

På vård av ägaren svarar växten med blommandeBlomman känns bra vid temperaturer över 14 grader. Han, liksom alla infödda i tropikerna, är skadliga utkast, en kraftig temperaturförändring. Om innehållet är nära naturligt, kan du vänta på blomman, åtföljd av en delikat arom av vanilj.

Problem i hemvård för sansevieria härrör från brott mot villkorsvillkor:

  1. Om bladen har ljusa områden måste du minska belysningen och omgivningsluftens temperatur.
  2. Utseende delar av ruttande löv signalerar jordens vattendragning. Skär ut skadade områden, behandla sår, förkorta bevattning.
  3. Lämnar sträckor och vallar – det finns inte tillräckligt med ljus.
  4. Spetsarna blir gula och torrkylda, överflödig vattning, det finns inte tillräckligt med ljus.
  5. En bebodd spindelmyt är svår att upptäcka först. Men bladet pales, växten är deprimerad. Torka av arken med en fuktig trasa är användbar, kvalster börjar inte.
  6. Befödda thrips kan avlägsnas med insektsmedel, mjölkfisk – karbofos.

Reproduktion av sansevierium

Vid transplantation kan en vuxenväxt delas upp i flera delarReproduktion av svärmorets språk sker genom frömetoden, uppdelningen av rhizomerna och knivbladets utklipp.

Efter blommande är pjäserna fastsatta i vilka fröna på en ärta hälls och mogna. De lagras tills de är sådda i en sluten pod, varje frö placeras i ett separat glas. Sprängning utförs i värmen.

Rhizomerna avmonteras under transplantationen och en del av busken eller hästen separeras från roten med en vass kniv. Samtidigt måste öppna sektioner desinficeras för att inte orsaka rot i framtiden. Vid plantering är det nödvändigt att räkna, kraftfulla rötter, växande, kan bryta eller deformera potten.

Reproduktion av delar av en plåtplåtOfta används för avel är sanseveri bladet. En vuxen hälsosam “tunga” väljs, vanligtvis den nedre, och skärs till marken. Reproduktion med ett blad av Sansevierium medger att man får flera nya kopior.

Related  Vilka är de terapeutiska egenskaperna hos röda viburnum?

Bladet skärs i fragment på 5-10 cm torkas i två dagar. Det är nödvändigt att i början notera det avsnitt som kommer att ta rot i marken. Det är viktigt att beakta rörelsens riktning.

Sansevieria, som växer spiralt, kan bildas. Om odlingsarket sitter fast och ges ett horisontellt läge under en längre period, kommer den att förbli i den positionen.

När du multiplicerar Sansevieria-bladet, fördjupa plattorna i marken för 2 cm från ovan, organisera minitepliku, vilken en gång dagligen ventileras. Behållaren måste hållas varm och utsättas för ljus.

Bladets delar blev förankrade och tillväxten av nya växter börjadeStiklingar kommer att ta rot i 2-3 veckor. Inom två månader kommer spädbarn att dyka upp, och om 2-3 månader kommer det att vara möjligt att ordna stamspån, helt dekorerad, som en ung planta.

Det är nödvändigt att veta att variegation endast överförs genom att dividera busken, sticklingar ger ett grönt blad.

Användbara egenskaper hos sansevieri är effektiv rengöring av luften i bostaden och mättnad med syre. Som ett förstahjälpmedel för öronvärk används juice. I medicin används snörexen för att förbereda extrakt. För att läka sår, är solens hudens hud effektiv.

Erfarenheten av att odla sansevierii – video