Clerodendrum skinerI trädgårdsodling kan örtets träd se ut som en buske, en liana eller ett litet träd, som på bilden. Clerodendrumomsorg hemma kräver komplicerat, men tackar för att du bryr dig om skönhet och doft. Varje avvikelse från det tropiska klimatet i lägenheten skapar problem vid odlingen av blomman. I hemmafonden finns det ofta glänsande sorter och Thorpsons klorodendrum.

Hur man tar hand om en clerodendrum hemma

I blommens agrotechnic finns det inga små saker. Överensstämmelse med villkoren för underhåll för vacker blomning är obligatorisk. Men alla är genomförbara och den omsorgsfulla ägaren väntar på tacksamheten för clerodendrum för vård, njut av fotot!

Thompson ClerodendrumFör att öka sådan skönhet måste du skapa förutsättningar:

 1. Placera växten i öst- eller västfönstret så att det finns tillräckligt med ljus, men de direkta strålarna brinner inte öde trädet.
 2. Att vattna ofta, men så att jorden på toppen var fuktig, fanns ingen stagnation. På vintern minskar vattningen.
 3. Temperaturen på sommaren ska vara 18-25 grader, och på vintern 13-15, och det är mycket viktigt för riklig blomning.
 4. Skapa en våt zon i blomområdet med hjälp av en droppbricka med dräneringsmaterial i vattnet under krukans nivå. Frekvent sprutning av växten på arken bidrar till att närma det med fukt.
 5. Att mata en gång i veckan på sommaren och en gång i månaden på vintern med en speciell flytande komposition för blommande inomhusplantor.
 6. Beskärning är en av metoderna för att ta hand om clerodendrumet för att bevara buskens form och dess dekorativa egenskaper, kvistar är materialet för reproduktion.
 7. Regelbundet transplantera blomman, det är bättre sätt att omlasta.

Vid varje steg märkte blommodlarna de särdrag i vården och utvecklade tekniker hur man skapar troperna i lägenheten på vindrutan.

Related  Förtrollande blommande och orolig karaktär av azalea

Omsorg hemma för clerodendrum bestäms av formuläret, som på bilden.Blomstring av klarodendrum hemma

Du kan skapa bildandet av en busk, som är lätt att ta hand om. Lianoliknande växt, där de tunna grenarna avviker i olika riktningar, efter blomsterhandlarens vilja, är inte mindre pittoreska. Formen skapas genom beskärning.

När och hur man trimmer

Under gynnsamma förhållanden och med god omsorg för clerodendrum hemma kan lianen växa till fyra meters längd. Därför utförs beskärning i flera steg.

På vintern, när växten har kastat av bladen, avlägsnas skotten med en tredjedel, vilket stimulerar efterföljande förgrening och blomning. För att skapa en buske, i början av en uppsättning grön massa förkortas unga kvistar lite mer. För att få en bagage måste du lämna en skott, ständigt städa den från de växande grenarna. Rotskytten plockas också.

Växten själv kan reglera sin tillväxt. På vintern torkar några kvistar, och det är normalt. Om sommaren, om blommorna blöts, ska grenen avskuras och nya skott växer på vilka knopparna kommer att utvecklas.

För sommarblommande är det viktigt att säkerställa vinterkylning. I så fall kan bladen bli gula och smula, och detta är inte hemskt, växtens fysiologi. På våren på bilden av clerodendrum när man tittar hemma ser det ut så här.Clerodendrum i en hängande kruka

Transplantation och reproduktion

Växten är tid att replantera i en annan behållareViktiga operationer i vård av blomkloderodendrum är transplantation och reproduktion. Efter fem år minskar buskens blomning och det är viktigt att växa ett skifte. För att göra detta kan du använda steklingar erhållna genom skärning.

Blommans rotsystem tycker inte om att vara störd. Därför bör transplantationsmetoden vara omlastning i en stor skål med ett förberedt dräneringslager. Substratet framställs i lika delar:

 • gräsmatta
 • bladjord;
 • torv;
 • sand.

Related  Vi kommer att veta: Pepparmint medicinska egenskaper och kontraindikationer

Transplantera växten i början av våren före början av sapflödet. Innan detta är beskärning gjord. Transplanterad clerodendrum vattnas med gödningsmedel och sätts på en varm plats, vilket ger en signal om att det är dags att vakna.

Skurna kvistar kan sättas i vatten, senare rotad i marken. Om stekarna rotas i en torv-sandblandning, så sänks värme och ett växthus krävs. Rotta stekarna efter ett år. Du kan odla en ny växt från de skörda frön.

Om husblomman inte hade några villkor för viloperioden, kan det inte blomma. Det blommar inte om landet är gammalt, utfodringen är oregelbunden. Överträdelser av underhållsförhållandena på sommaren kommer att leda till en gulning och fallande av löv.

Sjukdomar och skadedjur av clerodendrum

Med otillräcklig vård på en försvagad växt kan vanliga husinsekter och skadedjur av växter lösa sig. Dessa inkluderar:

 • en spindelmyt
 • whitefly;
 • bladlöss.

Endast brådskande åtgärder kan rädda whiteflyen från att bosätta hela busken. Det tjänar bladen under det övre lagret och larverna är svåra att infoga.

Spider mite på clerodendrumSpindelmider upptäcks av punkteringar på löv och gulning. När det finns många av dem är nätet synligt för det osynade ögat.

Om hemmetoder i kampen mot insekter inte hjälper, ska du använda Actellik, Fufan eller Phytoverm. Upprepa behandlingen flera gånger med mellanrum på 3 dagar.

Om blommans löv börjar bli gula på sommaren, är det nödvändigt att utföra bladplätering Ferrovitom och sedan leta efter orsaken till kloros. Det ligger i den obesvarade agrotekniken i blomman.

Skapa förutsättningarna för en rumblomma hos cellodendum är inte så svårt, det kräver bara konstant uppmärksamhet, och blomman kommer att förnya den med en vacker blomning och arom.

Related  Fördelar och skador från att äta pumpa frön för kvinnor

Villkor för vård av clerodendron – video