AnthuriumblomningarNär anthuriet är friskt, har dess löv en jämn yta, en färgkarakteristik av sorten, utan spår av yellowness eller torra fläckar. Bladen uppdateras snabbt, och nyutvecklas utan svårighet och skador utvecklas. Detta kan uppnås genom att skapa förutsättningar som är nödvändiga för tillväxten av anthurium och ge den kompetenta regelbundna vård.

Möjliga orsaker till torkning och färgning på blad av anthurium

Blomsterhandlare, som känner till blommans särdrag, anser att anthuriet är en mycket anspråkslös och tacksam hemmaplant. Ännu, älskare av denna kultur måste ibland möta några problem, oftast relaterade:

  • med misstag i organisationen av bevattning;
  • med överträdelse av schemat för ytterligare förband
  • med mycket torr luft;
  • med felaktig växtbelysning.

Lite mindre ofta lider anthuriums blad och han själv plötsligt förändrar temperaturen och blommans innehåll i ett kallrum.

Anthuriumblad reagerar snabbt till en låg temperaturTill följd av en långvarig kränkning av underhålls- och vårdsförhållandena utsätts växterna för risken för skador på råtta och svampsjukdomar, vilket hotar, om inte att vidta brådskande åtgärder, krukkulturens död.

Anthurier kan attackeras av skadliga insekter, som skadar både kultursystemet och dess överjordiska del.

Varför blir bladen gula? Och av vilken anledning syns bruna fläckar på bladen?

Åldrande blad

Anthurium löv ålder med ålderLiksom andra växter kan bladen av anthuriumer bli gula av en ganska naturlig anledning, på grund av ålderdom. I sådana fall påverkar oundvikliga processer i första hand det löv som ligger närmare marken.

Yellowness, som sprider sig från bladplattans kanter, täcker det helt och hållet, det förlorar sin elasticitet och juiciness och blir sedan brun. Om det inte tas bort, torkar ett sådant anthuriumblad och faller av sig själv. Om växten hålls under korrekta förhållanden, leder inte fallet av de gamla bladen till skada på anthuriumet, för samtidigt uppträder ett nytt friskt löv aktivt på stamens topp.

Eftersom processen är naturlig och oundviklig är det inte värt att oroa sig för. Blomodlarna har emellertid ofta en fråga: “Behöver jag ta bort de gulnade eller torra bladen av anthurium?”

Självklart är deras lövfunktion inte längre utförd av dess huvudfunktion, men växten spenderar vissa krafter på att upprätthålla den. Därför är det bättre att skära av de föråldrade bladen, vilket gör livet enklare för hela växten och gör det mer attraktivt.

Med felaktig vård, droppar anthuriumbladet torrt, Skärning verktyg, oavsett om det är en sax eller en kniv för att skära inte blir en plats för infektion, är det användbart att behandla alkohol och skadad vävnad på Anthurium strö med krossad träkol.

Om bladet fortfarande är saftigt, riva inte av det med hand, för att du kan allvarligt skada stammen.

Förutom naturliga orsaker, varför fläckar färgas eller bladen av anthurium är torra, måste blommodlarna möta konsekvenserna av misstag som görs av dem när de bryr sig om inomhusverket.

Fläckar på blad av anthurium på grund av överskott eller brist på ljus

Från överflödigt ljus bränns bladen av anthuriumenVäxtens tillstånd påverkas starkt av dess läge. Trots att i naturen, där naturen är van att bo i anthuriums, finns det ingen brist på solljus, plantorna är bekvämare att vara i penumbra.

Utseendet på fläckar på bladen av anthurium, kan blomsterhandlaren vara skyldig att rikta solljus, bränna bladplattorna. Undvik inte försämringen av det gröna djurets utseende, om anthurium ligger på ett ganska mörkt ställe och lider av otillräcklig belysning.

Om växten har slutat växa, blommar det lite och motvilligt, har det förmodligen inte tillräckligt med ljus. Speciellt starkt från detta lider anthuriums med täta mörkgröna bladblad. Inom ramen för de korta dagsljustimmar, eller, att ständigt i skuggan av sticklingar från blad anthurium långsträckt, plåt krymper märkbart blek. Ordna anläggningen i en väl upplyst fönsterbräda, kan du se hur det förvärvar sin forna skönhet, gulnar och utveckling av fläckar på bladen anthurium stannar.

Det viktigaste, försök att ge växten den nödvändiga belysningen, överdriver inte det och förhindrar solbränna.

När potten är under solens direkta strålar är blommodlarna intresserade av vad man ska göra, eftersom bladen av anturiumgula eller får en brons “solbränna”.

En bra effekt är glasets färgning med en speciell film som återspeglar en del av solens strålning. Om det inte finns någon möjlighet att utrusta ett sådant fönster, kan växten överföras från glaset, eller i timmarna är solens största aktivitet att placera runt anthuriet vilken improviserad skärm som helst.

Om inte brådskande åtgärder vidtas, förefaller överskotts solen inte bara på lakans färgning utan också på dess hälsa. Det här är de bruna fläckarna som visas på spetsarna av anturiumbladet och förlusten av det drabbade bladet.

Överdriven lufttorkning – orsaken till torrblad av anthurium

Inomhus för torr luftLiknande symtom kan ses i anthurium, som ligger i ett rum med torr luft. Oftast orsakar denna orsak sig i början av uppvärmningssäsongen, när de vanliga förhållandena för växten ändras, och luftrötterna och lövverket kan inte längre få den nödvändiga mängden fukt från luften.

Varför har anthuriet gula löv i det här fallet? De har bara inte tillräckligt med mat. Yellowness sträcker sig från bladbladets kanter till mitten, sedan torkar tyget på spetsarna och kanterna på bladet i anthuriet. Unga löv som utvecklas i torr luft kan ofta inte rotera ordentligt, deformeras eller skadas.

Bruna fläckar på löv - brott mot ljus och temperaturförhållandenUtan ytterligare luftfuktning kan inte göra och uppnå den erforderliga fuktigheten på ca 70-85% av anthuriumburken, med hjälp av en hushållsbefuktare, såväl som improviserade medel. Växten reagerar bra om paletten är fylld med fin claydite och fylld med vatten. Potten placeras på fyllmedlet så att rötterna inte har kontakt med fukt.

Glöm inte att förändring av temperatur och ljusstyrka nödvändigtvis leder till att jorden torkar upp snabbare eller långsammare, och regimen med fuktförbrukning förändras vid anläggningen.

Så måste vi byta vattenplanering. Det är felaktig fuktning av marken under innergården som oftast provar bildandet av bruna fläckar, torra fläckar och gulfärgning på bladet av anthurium.

Anthurium fläckar lämnar torr – orsak i vattning

Resultatet av felaktig vattningFör ett anthurium är både otillräcklig vattning och överdriven fukt skadlig. Speciellt känsligt för överskott av vatten är växtens tjocka rötter, som lätt ruttnar. Våt, långtorkande jord är en attraktiv miljö för putrefaktiva bakterier, mögel och parasiter på svampväxter.

Den första som bryter mot vattning och de därmed följande problemen är bladen. Om vid Anthurium på löv bruna fläckar, detta kan orsakas av fukt på bladplattorna. I solen verkar sådana droppar som linser och brännskickar levande vävnad.

Smärtsam löv måste avlägsnasÄnnu värre, om växten länge har upplevt att vara i en fuktig miljö. I detta fall utvecklas vävnadsnekros inte av fläckar på antiriumbladets blad, men utgår från kanterna, sträcker sig till hela bladplattan. Jord i en kruka med ett sådant anturium bör försökas torka, och med sin ökade densitet, som provar fuktens ackumulering, byter hela jorden.

Under transplantationen måste växtens rotsystem undersökas och alla rötter utsätts för ruttning avlägsnas.

För en växt som lever i ett kallt rum hotar en kränkning av bevattningssystemet och svampsjukdomar.

Torra fläckar på bladet av anthurium är resultatet av svamparnas aktivitet

Växten behöver hjälpLiksom rotrot, leder spridningen av skadliga svampar oundvikligen till det faktum att bladen av anthuriet torkar av fläckar. I början av sjukdomen på bladplattorna kan du märka små gula fläckar av rund eller oregelbunden form, som gradvis expanderar, blir bruna i mitten och börjar torka. Vävnaden i stället för fläcken är nekrotisk och kan färgas och koncentriska mörka cirklar blir märkbara runt den.

Bruna fläckar på blad av anthurium är inte det enda symptomet på sjukdomen. Huvudskadorna på svampar och putrefaktiva mikroorganismer appliceras på rotsystemet.

Därför, när liknande fläckar dyker upp, måste Anthurium försiktigt avlägsnas från potten och undersöka rötterna. Om växtens rötter ändrade den vita eller ljusa krämfärgen till en brun eller svart nyans, blev deras vävnader mjuka och slimiga – det här är ett ljust tecken på rotrot. En sådan anläggning behöver:

  • avlägsna substratrester
  • att skära skadade och torra blad av anthurium;
  • Skär av alla skadade rötter till frisk vit vävnad;
  • att bearbeta skivor med pounded kol;
  • och hela växtfungiciden.

Därefter transplanteras anthurium till en ny mark i förväg, liksom en pott som har desinficerats.

För att förhindra att löven skadas, hälls anthuriet med varmt vattenDet nya substratet måste vara lös så att allt överskott av vatten lätt lämnar jorden och skadar inte rötterna. Efter att ha fuktat jorden måste vätskan avlägsnas från pallen och tills nästa vattning väntas tills markytan under växten är torr.

Det är viktigt att komma ihåg att för varmt bevattning av anthurium endast varmt vatten med rumstemperatur tas.

Brist och överskott av anthuriummat

Sunt blad av anthuriumOm växten har bromsat tillväxten, och dess unga blad är mindre än vad som tidigare nämnts, är det troligt att anthuriet lider av näringsbrister. Bristen på grundämnen, till exempel kväve, fosfor eller kalium, orsakar att anturiumbladens blad blir bruna. En liknande effekt kan förväntas om substratet saknar kalcium eller magnesium.

För dressing av anthurier används flytande färdiga produkter som används veckovis för att återställa den skadade växten och applicerar en 25 procent koncentration från det som rekommenderas av tillverkaren. När husdjuret får styrka, befrukta det varannan vecka.

Ibland orsakar inte bara en brist, men också ett överskott av gödselmedel utvecklingen av gula och bruna fläckar på bladet av anthurium. När överdosering är överdosering är det bäst att transplantera växten i en ny jord, försköljning av rotsystemet.

Skadedjur på blad av anthurium

Sköld, alla typer av kvalster, bladlöss och mjölkfiskar är de insekter som oftast orsakar skador på inomhusanthurier.

Bladen av anthurium var bebodda av skadedjurOch frågar varför bladen blir gula, blommodlare bör noggrant inspektera växternas stam, uppmärksamma området nära marken, bladens bladblad, bladplattor och bihålor.

Vid de första tecknen på insekter behandlas anthuriet med färdiga komplexa insekticider eller en tvållösning, i vilken 1 gram nikotinsulfat tillsätts per liter vatten. Eftersom bekämpningsmedel är giftiga, tvättar de en dag efter behandling de med rent vatten och skyddar jorden från överdriven fukt.

Hur man bryr sig om en anturium – video