inomhus blommor i interiörenFör första gången att växa i krukor eller växthus, blev ovanliga och vackra blommande växter i tiden för de stora geografiska upptäckterna. Inomhusblommor, en katalog med foton och namn i pappersform kan idag placeras i flera skåp, en passionerad passion för miljontals människor runt om i världen.

Foto och namn på dekorativa hemfärger

Prydnadsväxter värderas för sina blommor i alla former och färger, ovanliga lövverk, olika former, inklusive upprätt, liggande och hang-Downing, örtartade och träd. Inomhusblommor kan ha ett lokalt ursprung och komma från världens mest avlägsna hörn. Sådana växter skiljer sig inte bara i utseende, men också i vanor, kräver olika underhålls- och vårdförhållanden.

Någon är angelägen om succulenter, någon är mer intresserad av att titta på tillväxten av epifytter. Även om det är nästan omöjligt att bekanta sig med alla slags husfärger, deras foton och namn, kommer en kort katalog att vara en utmärkt hjälp vid valet av ett “grönt husdjur” efter eget tycke.

abutilon

mild abutiloneVintergrön buske, lätt bär bildandet av en krona, blommande från slutet av våren till mitten av hösten. Många sorter och hybrider av inomhus blomma Abutilon föredrar halvskugga, som svarar på den vård som ger dess ägare en hel del vitt, gult, rosa, crimson, “klockor” med en diameter på 10-12 cm.

För att återställa styrkan hos växten krävs en sval vinning vid 12-15 grader.

Aglaonema

AglaonemaFotoet och namnet på detta hus blommar i potten blev känd tack vare den berömda filmen “Leon”. Idag är den örtartade fleråriga populär på grund av det varierade läderliknande lövverket av den bredformade formen och opretentiösheten när den hålls i rumsförhållanden.Aglaonama Siam Aurora

Vid färgning av löv av olika arter och sorter finns det inte bara gröna, vita och silverfärgade toner utan även ljusa rosa och lila färgämnen.

 mossa

fantastiska adianumBland inhemska växter är ormbunkar inte ovanliga. Gräsiga vintergröna grödor lockar uppmärksamhet med huggna fruar och uthållighet. En av de mest populära ormbunkarna är adianum, vars unga vayor är graciöst krullade och har en rosa färgfärg. I huset kräver blomman delvis skugga och en cool innehåll på vintern.

azalea

babe azaleaDessa krukväxter med blommor av vit, rosa, lila färg underordnas inte alla odlare. Men med skapandet av de rätta förutsättningarna och ständig uppmärksamhet, snälla små buskar, relaterade till rododendroner, snälla med generös blomning och ett långt liv hemma.

Alokaziya

AlokaziyaBland de många typerna av inomhusblommor finns många grödor som tillhör Aroids familj. Människor från troperna på södra halvklotet drabbas alltid av grönska och olika former.

Evenemang Bilder från dekorativa färger med namnet “Alokaziya” är lätt att se hur dessa växter skiljer sig externt. Detta är inte förvånande, eftersom några tiotal medlemmar av släktet, såsom Alocasia cucullata, illaluktande, koppar-röd, är det mindre krävande prydnads lövfällande kultur, uppskattad av amatör odlare.

aloe

aloeI motsats till alocasia, som älskar fukt, är alla typer av aloe succulenter som kan överleva torkan på grund av det ackumulerade vattnet i de saftiga bladen. Som hemblommor odlas ofta aloe träd eller agave. Växten är 1,5 meter hög och är dekorerad med långa löv med längd på upp till 30 cm vid bladets kanter.

Värdet av en växt i ett litet humör och läkningssaft, som har en mjukgörande, antiinflammatorisk och fuktgivande effekt.

anthurium

anthurium

Anthurium är en annan representant för den omfattande familjen Aroids, som blivit en populär inomhusblomma. Utmärkande för anläggningen – en underjordisk stam, spetsiga, hjärtformade bladen är täta, hålla på hög upprätt bladskaft och blom-majskolvar, dekorerad med färgglada överkast upp till 15 centimeter. Det modifierade bladet är målat i ljusa vitrosa, skarvta, grönlila toner.

sparris

sparris

Asparges, som liknar den asparges kulinariska delikatessen, som ett hushåll, kännetecknas av dess opretentiösa humör, aktiv tillväxt och lång livslängd i en kruka. Flera arter av denna kultur, tack vare nålbladen, den rikliga eller buskliknande formen, har länge förtjänat respekten och kärleken till floristerna. Plantens dekorativa effekt kompletteras av en sällsynt men minnesvärd blomning. De vita blommorna som samlas i borsten är små, men doftande. Efter deras förångning bildas röda rundade bär.

aspidistra

aspidistra

Aspidistra ursprungligen från Sydostasien – är dekorativa-lövträd växter, den främsta attraktionen är -. De största och väl lansettlika blad upp till 80 cm onsdag Foto krukväxter som heter “aspidistra” kan hittas prover med brokiga blad, dekorerad med vit eller gulaktig ränder. Blommorna av denna art är vanliga och till och med osynliga. Corollas av en rödbrun eller lila färg visas nära marken.

balsam

balsamHemlagade blommor i krukor, på bilden, kallas vanligen “Vanya Wet” eller “Impatiens”. Balsamin, bosatte sig jämnt på våra mormöders fönsterhyllor, älskar fukt, ljus och värme. Extremt opretentiös växt på grund av närvaron av många sorter, är redo att tacka blommodlaren med blommande av enkla och dubbla blommor av olika nyanser.

begonia

fantastisk begoniaBegonia är en sällsynt växt med dekorativa löv och blommor. I världen finns det mer än 1000 kulturella varianter och hybridformer av begonia, som aktivt används för trädgårdsarbete i huset och ute. Inhemska blommor kan variera beroende på hur de odlas, grupperas eller ampeleras, säsongsmässigt eller permanent.

dekorativa blad av begoniaSammankopplare av lövträd och lövgrödor uppskattar de ljusa, okarakteristiska grönområdena av dessa opretentiösa, snabbväxande blommor.

Geraniumrummet (pelargonium)

rumsberaniumUpretensiös, riklig och lång blomstrande pelargonium är en idealisk inomhusblomma för nybörjare. Växten anpassar sig lätt till livet i lägenheten, kan bildas, om nödvändigt förnyas och sprids utan problem med vegetativa medel. Ett hav av sorter av olika former och blommor hjälper till att skapa en unik atmosfär i huset och dekorera inredningen.

hibiskus

hibiskusLångvarig hibiskus, relaterad till trädgårdsmallow och toalett, i ryska förhållanden, tog rot som en planta. En stor blommande kultur odlas som en buske eller en skam. Med omsorg och gott om mat är en avundsvärd livslängd, växer till en höjd av 2-2,5 meter och trivs regelbundet utseendet på spektakulära röda, rosa, korallblommor.

Hippeastrum

HippeastrumGlödlampa är populär på grund av enkel vård och otroligt ljus blomning. Den åtföljs av kraftfullt, upp till 70 cm högt, peduncles med några enkla eller dubbla blommor. Färgning av corollas beror på sorten och kan vara varierad, vit, rosa, scarlet eller tätt crimson. Hippeastrums löv bildar en pälslik radikal rosett, har en jämn yta och en punktlinjär form. På hösten kommer denna typ av inomhusblommor till vila, varar flera månader och kräver torr, kall lagring av lökar.

gloxinia

charmiga gloxiniaFlätig stora klockor och samma utsökta “mjuka” ovala löv är karakteristiska drag hos en hemodlad gloxiniablomma. En knölväxt med vinterstöd för blomning kräver en lång ljus dag, näringsjord och en stor kruka.

Över en enda rosett av löv kan flera dussin spektakulära blommor samtidigt visas i alla nyanser från vitt till tätt lila.

Guzman

GuzmanGusmania lockar sig på grund av det ljust löv som inte gränsar till en sådan märkbar och magnifik blomställning. Blommande börjar 3 år senare, planteringsområdet och varar upp till 3 månader, innebär en nära död hos moderplantan, som bör ersätta de radikala dotterutloppen.

dieffenbachia

dieffenbachiaEn löv och lövväxt med stora löv av olika färger är relativt opretentiös, kännetecknas av hög tillväxt och många naturliga och varianter. Som i naturen ska huset som avbildas i fotoet i blomkruven med namnet diffenbachia få tillräckligt med fukt, värme, näring och mycket ljus men diffust ljus.

Dracaena

DracaenaVanan till en “spartansk” miljö är Drazen-lägenheten inte nyckfull. Flera av dess sorter odlas som husblommor, så småningom bildar ett “träd” med en karm och en keps av styvt grönt eller fläckigt löv på toppen.

Zamioculcas

ZamioculcasZamiokulkas – en knölväxt från Aroids familj återfinns ofta i blomodlingarnas samlingar, intresserade av vintergröna dekorativa och lövgrödor. En anspråkslös inomhusblomma i höjd från 50 till 150 cm bildar flera kraftfulla täta stammar, täckta med blanka ovalt spetsiga löv. Vuxna växter med korrekt vård bild mjölkvita blomställningar-cobs.

Kalanchoe

KalanchoeEncyklopedi och kataloger av inomhusblommor med fotografier och plantnamn innehåller ofta referenser till Kalanchoe. Och växter med detta namn ingår ofta i listan över dekorativa och medicinska grödor. Det handlar om olika släktingar, intressanta och underbara på egen väg.

Kalanchoe växer för reproduktionVanliga särdrag hos alla sorter är anspråkslöshet, snabb tillväxt, enkel reproduktion av alla tillgängliga vegetativa metoder och omsorgsfullhet.

Dekorativa sorter är fantastiskt blommande, och de viviparous arterna i Kalanchoe kommer att hjälpa till att hantera hud och kalla sjukdomar.

clivia

cliviaClivia – ett vintergröna rhizom med en kraftfull rotrosa av långa läderiga blad. Under blomman producerar växten en kraftig blomspik med orangegula ljusa kroppar som samlas på toppen av paraplyet. Hemma håller blommor mer än 3 veckor.

arrowrot

arrowrotMarantha – låg, ofta krypande eller ampelny flerårig med prydnadsblad, på en bladplatta som kombinerar nyanser av ljus och mörkgrön, lila och rosa, vita och bruna toner.

Milch Milla

Spurge MileMjölk Mile i Ryssland är bättre känd som “tornkronan”. Denna opretentiösa växt i naturen når en höjd av 2 meter. I potten är en succulent med en stiv, spikad stjälk och en massa blad på toppen mycket mindre. Planternas ovanliga utseende kompletteras med små blomställningar, gränsar till ljusa skarvar, i skarlet, rosa, gult och vitt toner.

sansevieriya

sansevieriyaSansevieria eller “modersmål” har varit en habitat av fönsterbrädor i många år. Obehaglig hemblomma är populär på grund av hårt lövverk, med ett fläckigt mönster eller en ljusgräns.cylindrisk form av sansevierium

Sansevieria är en av de vanligaste inomhusblommorna, men en cylindrisk art med spetsiga, upprepa, ursprungliga blad förvärvar endast anhängare.

Crassula

CrassulaNamnet på de dekorativa hemblommorna i fotoet krävs köttigt, som påminner om myntblad. Tolstyanka eller “Money Tree” är en utmärkt hemmaplan, vård som även nybörjare kan göra. Uthålligheten och den enkla reproduktionen av blomman kommer endast att jämföras med Kalanchoe. Även ett fallet blad tar snart rot och ger upphov till en ny växt.

tradescantia

tradescantiaTradescantia är en utmärkt ampelblomma för hemodling. Anläggningen präglas av snabb tillväxt, hög dekorativ, opretentiös och enkel agrotechnics. Närvaron av sorter med varierat lövverk av olika nyanser möjliggör användning av unik kultur för att skapa unika kompositioner. Tradescantia är fuktkärlande, ansvarig för kronbildning och lätt rotad, i vatten eller på marken.

Phalaenopsis

phalaenopsisPhalaenopsis eller “fjärilliknande” blomma. Detta är den mest populära orkidéen i naturen är epifyt. Hemma är blomman nöjd med en speciell kruka och substrat, till skillnad från vanlig jord. Relativ enkel behandling för phalaenopsis möjliggör att en förälskelse som är förälskad kommer att behärska alla funktioner hos dessa prydnadsväxter.

Uzambaraens violett (Saintpaulia)

uzumbara violettVid första anblicken fångar Uzambara violetten utseendet på en fleecy som samlas in i frodiga rosettor av löv över vilka enkla, halv- eller dubbla blommor av de mest bisarra formerna och färgerna härskar över en ljus hatt. Moderna sorter av saintpolis räknas i tusentalsna och representerar växter av jättar och dvärgar, monofoniska och motleyblommor, gröna blad och grönska med vit eller rosa kanter.

pipal

pipalKatalog över inomhusplantor med bilder och namn på olika arter och sorter av ficuses kan publiceras som en separat bok. Idag finns det nästan tusen sorter av denna växt, ett fåtal dussintalsodlingar odlas i form av buske, träd, markskydd och till och med rikliga exemplar. Den vanligaste var Benjamins ficus och gummit.

Chlorophytum

ChlorophytumKlorofytum (foto) – ledaren bland växter för förmågan att rena luften. Men det här är inte den enda anledningen till den inomhusblommans popularitet. Unkaracteristic och lätt propagated i huset, den herbaceous stauden bildar frodiga rosettes av spets-lanceolate löv av grön eller variegated färg. Ett särdrag i kulturen – blommor och dotterplattformar bildade på långa hängande skott.

Hoya

HoyaBland de inhemska lianerna upptar hoya en av de första platserna i skönhet och popularitet. Evergreen fleråriga med långa stjälkar, täckta med täta “vaxartade” löv och paraplyblomställningar av doftande stellatblommor, lämnar ingen likgiltiga. När du växer på en lämplig yta behöver inte murgröna specialvård och är utmärkt för underhåll i hemmet.