Som ett botemedel att använda alla delar av potatisInget av odlad växt i världen inte orsaka så mycket debatt och kontroverser som potatis, eftersom fördelarna och nackdelarna med dess användning började diskutera de allra första dagarna av uppkomsten av knölar i Europa.

Potatis planterade och tvärtom förbjöds. På grund av den giftiga frukten, som otrevligt etsade bönder och adelsmän, kallades kulturen en “djävulens äpple”. Med spridningen av vegetabiliskt kopplat den berömda “potatis upplopp”, men lite senare, en dålig skörd av billiga och nyttiga knölar i Irland gav upphov till den största utflyttningen av befolkningen från sina hem och förlusten av hundratusentals människor.

När dammet runt grönsaksodlingar och knölar har blivit en nödvändighet i nästan alla världsdelar och kontinenter, var det dags att uppmärksamma den helande egenskaper av potatis, blommor, växter, och även hans bakterier.

Användbara egenskaper och sammansättning av potatis

Potatisen är rik på proteiner och omättade fettsyrorIdag, den biokemiska sammansättningen av växtdelar och produkter tillverkade av det har väl studerat, så att vi kan säga med säkerhet att fördelarna och nackdelarna med en potatis, potatis juice och stärkelse bestäms av innehållet i vissa ämnen.
I potatisknölar, som anses de flesta av befolkningen i den gamla världen och USA: s “andra bröd”, närvaron av proteiner som behövs för att bygga en människokropp cell, omättade fettsyror och kostfiber, mono- och di-sackarider, organiska syror, fukt och andra komponenter.

Cirka 40% av polysackariderna i potatisammansättningen används ofta för kulinariska och medicinska ändamål, stärkelse.

Även i potatis finns fruktos och glukos, pektiner, mineraler och många vitaminer. Det grundläggande värdet av mineralsammansättning av potatis – en hög kaliumkoncentration, utöver vilken i knölarna och andra växtdelar upptäckte kalcium och magnesium, fosfor, klor, natrium och järn. Rika potatis och vitaminer, bland vilka vitamin A och B1, B2, B3, B6 och B9, C, E, H och PP.

Vilka är fördelarna med och nackdelarna med potatis efter värmebehandling?

Bakad potatis med grönsakerTraditionellt kommer potatis på bordet i form av värmebehandlade rätter. Knölarna är stekta, kokta och bakade, serveras separat från andra produkter och i soppor och komplexa rätter. Nästan alla vitaminer som finns i potatis upplöses i vatten, och några av dem tolererar inte uppvärmning. Därför bör du inte överge användningen av potatisdekoket som har utnyttjat det när du kokar potatis.

Det bästa ur dietsynpunkt är den bakade potatisen i skalen.

Denna maträtt kan vara användbar i närvaro av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen. Kostfiber, riklig i kokta och bakade knölar, hjälper till att normalisera tarmmotiliteten, rengör magen och tarmarna aktivt. Cellulosa absorberar och främjar utsöndring av toxiner och ackumulera kolesterol neutralisera överskott av syra, vilket är viktigt för gastrit med hyperaciditet och peptiska sår.Bakade potatisar är användbara för dem som lider av hjärt- och kärlsjukdomar

På grund av närvaron av kalium i knölarna införs ofta potatis i kosten hos patienter med hypertensiv sjukdom, hjärtsvikt och andra sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Kalium är hjärnans stöd och ett element som kan normalisera vattenbalansen i kroppen. Därför rekommenderas bakat potatis som förebyggande åtgärd till alla som är engagerade i manuell arbetskraft, aktivt engagerade i sport eller regelbundet uthärda allvarlig stress. Det är dock värt att komma ihåg att en alltför stor mängd potatis inte är användbar, men skadlig och kan bidra till viktökning.

Related  Vård och reproduktion av gloxinia hemma

För att möta det dagliga behovet av kalium behöver en person äta 0,5 kg potatis, och den högsta koncentrationen av detta element bestämmer produktens milda diuretiska egenskaper.

Koka potatis används ofta i folkmedicinMashed kokta potatis i folkmedicin används för att behandla:

 • hudsjukdomar, brännskador och långa, icke-helande, purulenta sår;
 • inflammatoriska processer i övre luftvägarna;
 • skarp grusande hosta.

Fördelarna med potatisbuljong

Potatisbuljong är användbar i Graves sjukdomVäxande potatis på din webbplats utan att använda kemikalier, du har ett utmärkt tillfälle att använda alla delar av potatis för din hälsa. Den potatisbuljong som erhålls efter kokning av knölarna innehåller många mineralsalter och vitaminer som har gått från grönsaker till vatten. Användningen av potatisbuljong i folkmedicin används:

 • med artros och polyartrit;
 • med tarmsjukdomar och andra organ som ingår i smältprocessen
 • med hjärt- och kärlsjukdomar;
 • om nödvändigt, rengöra kroppen av toxiner och toxiner;
 • under rehabilitering efter allvarlig sjukdom och utmattning.

Färsk potatisbuljong är användbar vid bildandet av stenar i gallblåsan och fetma, svårigheter med avföring och Graves sjukdom. Tack vare kaliummängden kan vätskan främja urinering, minska blodtrycket, normalisera sömn och lugna.

Potatisstärkelse: Fördel och skada

Den mest värdefulla produkten, erhållen från potatisknölar, är stärkelse, som hittar applicering på matfältet och i medicin.

Potatisen är rik på stärkelseI avsaknad av skada är potatisstärkelse användbar för sin uttalade omslutande och antiinflammatoriska effekt. Denna produkt är oumbärlig för inflammatoriska processer och överdriven surhet i mag-tarmkanalen.

Det är på torkningseffekten av stärkelse att dess användning i sammansättningen av pulver och lotioner på den skadade huden är baserad.

Fördelar och skador på potatisjuice och råpotatis

Inte mindre, och kanske viktigare, jämfört med kokta och bakad potatis, läkande egenskaper är rå knölar och härstammar från dem juice.

Att behandla magen med rå potatisjuiceI dessa produkter är alla användbara ämnen som är inneboende i kulturen orörda, så du kan vänta på kompetent användning:

 • en kraftfull antiinflammatorisk effekt
 • antimikrobiell verkan, åtföljd av aktiv regenerering av skadade organ och vävnader;
 • antispasmodisk verkan;
 • stimulering av arbetet i mag-tarmsystemet och en laxerande effekt;
 • manifestationer av diuretiska egenskaper;
 • restorativ toning effekt.

Related  Hemvård för jasminpride

På grund av närvaron av vitamin C, är praktiskt taget frånvarande i kokt potatis, rotknölar och användbar rå potatis juice utan skador på kroppen förstärker naturliga försvar, levererar energi, minskar riskerna för förkylning och infektionssjukdomar, förbättrar elasticiteten i blodkärlen.

Potatisjuice förbättrar immunsystemets funktionDen positiva effekten av potatisjuice och obehandlade termiska knölar noteras på centrala nervsystemet. Ämnen i potatisammansättningen:

 • stimulera endokrina körtlar
 • hjälpa till att hantera manifestationer av anemi
 • har smärtstillande och lugnande effekt
 • förhindra bildandet av cancerceller och utvecklingen av tumörer.

Klistra från krossad rå potatis i form av kompresser och lotion som används inom dermatologin för behandling av sår och eksem, dermatit, svampinfektioner och svåra att läka hudskador.

Med inflammation i lederna och smärta i dem kommer att hjälpa potatis kött, blandat med olivolja.

Men för att återställa den naturliga pigmenteringen av huden kommer det att hjälpa att grilla från riven råpotatis eller gnistrar i lobuleknollen. Tillsammans med detta kommer ett sådant förfarande att lindra trötthet, strama ansiktets kontur och ta bort överskott av talg.

Potatisjuice för matsmältningsproblem

Potatis konsumeras i någon formSärskilt användbar potatisjuice med magsår och gastrit, tillsammans med bildandet av överskott av syra. Tack vare den antiinflammatoriska effekten, neutraliserar saften från färsk potatisknölar effektivt slemhinnans lesioner, mjuknar och bedöms. För medicinska ändamål, ta först små doser juice, men öka gradvis sitt intag, vilket ger det dagliga intaget på upp till 100 ml tre gånger om dagen. Den starkaste effekten av juice bör förväntas om du dricker det en halvtimme före huvudmåltiden, med kurser under hela månaden.

Potatis från hemorrojder

Med hemorrojder rekommenderar folkmedicin att man använder stearinljus från en frisk knöl. Ljus från potatis från hemorrojder hjälper till att ge en antiinflammatorisk, torkande och lätt smärtstillande effekt.

Använd en sådan folkmedicin två gånger om dagen, smörj ljuset med vegetabilisk olja eller, i frånvaro av allergier, honungsbi. Regelbunden behandling av hemorrojder med potatisljus gör det lättare att känna lättnad i en vecka. Smärtssyndromet kommer att minska, och inflammationen kan försvinna helt och hållet. Procedurer utförs i kurser med månatlig periodicitet.

Potatisspiror i folkmedicin

Traditionellt i folkmedicin rekommenderas potatisspirer som ett effektivt antifungalt och antiparasitiskt medel.

Potatisspiror används också i folkmedicinDenna del av anläggningen som inte används för mat på grund av den extremt höga halten av solanin farliga för människor, kan vara användbar i kampen mot allergier och inflammation i huden. De har bakterier och en uttalad kardiostimulerande effekt. Läkemedel används på basis av potatisspiror från ledsmärta, är effektiva mot artrit och gikt, godartade tumörer och vissa ögonsjukdomar.

Related  Konsumtion av melon i typ 2 diabetes mellitus

Den helande egenskaper potatisblommor

Infusion av potatisblommor är bra för allergiska exacerbationerFolkets medicin har, liksom sprit av potatis, funnit applicering och blommor av denna växt, som har svampdödande, analgetisk och stimulerande hjärtaktivitet. Knoppar och blomställningar av potatis används för exacerbationer av allergier, inklusive allergisk rinit och hosta. Eftersom sådana medicinska egenskaper hos potatisblommor beror på närvaron av solanin och andra aktiva föreningar är det nödvändigt att använda förberedelserna på sådan växtbasis mycket noggrant.

Decoction av blommor bidrar till att sänka blodtrycket, och en nypa pulver från krossad korolla rensar försiktigt symptomen på halsbränna. 

Skador på potatis

Potatis med mycket krydda kan skada din hälsaTrots många potatisfördelar utesluts inte skadan från att använda denna kultur och beredningar baserade på den. Hälsoskador kan orsakas i följande fall:

 • Förgiftning med solanin, bildad i huden och ytskikt av knölar som påverkas av solljus och har en toxisk effekt på kroppen.
 • överdoser av lättmältbara kalorierätter från potatis, vilket leder till metaboliska störningar, fetma och diabetes mellitus;
 • en överflöd i rätterna från stekt potatis, absorberar mycket olja och skadar matsmältningen.

Glöm inte att mängden potatisfördelar och skada beror på hur mycket knölar som saknas i tillräcklig komposition för att ge personen med alla mikrodelar, vitaminer, syror och salter som han behöver. Efter att ha föredragit rätter från potatis i kosten kan man fördöma sig till en minskning av allmän uthållighet, avbländning av sexuell lust och depression av nervös aktivitet och matsmältningsproblem, särskilt med minskad syra.

De giftiga ämnena som produceras i ljus kan orsaka förgiftning inte bara när man använder grönaktiga delar av färskt knölar eller juice från dem, utan också ett avkok av potatis som är användbart under andra omständigheter.

Solanin ackumuleras inte bara i knölar, men även i groddar, är detta ämne närvarande i blomställningar, frukter och potatis toppar.

Potatis kan inte bara vara användbar, utan också skadaResultatet av förgiftning med denna förening uppträder i illamående och kräkningar, yrsel, diarré, huvudvärk, andningssvårigheter och dyspné, liksom generell svaghet och dålig hälsa.

Speciellt solanin är farligt för gravida kvinnor och småbarn.

När de äter gröna eller långvariga knölar, avlägsnas de från huden med ett tjockt skikt som i övrigt bryter av alla skott. Och när man använder traditionell medicin från potatisspiror och blomställningar är det viktigt att strikt följa doserna och var noga med att samråda med en specialist om tillgängliga kontraindikationer.

Video om fördelarna och skadan av potatis