kislica na vrtuSorrel je nepremišljena poletna koča, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki jih oseba potrebuje. Da bi zagotovili, da si lahko ogledate obilno spravilo kislosti, sajenje in nego na odprtem tleh za njim, bi morali biti pravočasni in pravilni. Vendar pa je rastlina dobro uveljavljena in v divji obliki.

Izbira mesta za rastlinsko kislino

kraj pristajanja s sorroZa razliko od mnogih okrasnih in vrtnih posevkov, kislina ne marajo odprtih sončnih površin. Najboljše mesto je penumbra z dreves. Kislost zemlje je praktično nepomembna, kislina daje dober posevek na nevtralnih substratih in na kislinskih substratih, le raje umazana tla.

Izmenjava pridelkov z letnim sajenjem daje odličen rezultat – kozarec v rastlini, kjer so prej rastejo druge zelenice, čebula ali bučna rastlina.

Bolje je, da se na prihodnjem mestu sajenja odloča jeseni, da bi vnaprej pripravili parcelo. Treba je kopati posteljo in odstraniti plevel, v tleh pa kot organsko gnojilo dodamo kompost in pepel. Hranjenje za zasaditev kislosti v odprtem prostoru je dušikova gnojila, dodana na tla 1-2 tedna pred setvijo. Neposredno pred setvijo postelja večkrat popustimo in izravnavamo.

Veliko prostora za kremo ni vredno – družina ima le 1-2 kvadratnih metrov ležišč.

Kdaj sejati kremo v odprtem prostoru: spomladi, poleti ali jeseni?

semena kislostiOdvisno od tega, kdaj želite žetev, izberite čas setve:

 1. Za spravilo se lahko zberejo do jeseni, sajenje kremenjaka poteka zgodaj spomladi, takoj ko sneg pada in se grozi grožnja zadnjih zmrzal.
 2. Drugi primeren čas za setev je od konca junija do začetka julija, takoj ko se odstrani zgodnja zasaditev rastlin (zimski česen in čebula, zelena solata ali redkev). V tem primeru se bo kresla koruzala na vrtu do jeseni in bo nosila zimo. Pogoj za skrb za kremo, ki je poleti poleti, je pogosto zalivanje.
 3. Zasaditev in skrb za kislino na odprtem jesenskem jesenskem času (oktobra in novembra) se izvaja z namenom, da se seme ne zacenja za zimo in ostanejo v tleh do pomladi. Torej, spomladi in poletju prihodnjega leta lahko dobite obilno žetev. Ta metoda je primerna za gojenje kislosti v zmernem pasu na peščenih tleh.

Related  Bolezni marelic in njihovo zdravljenje – fotografije in opis simptomov

Skrivnosti skrbi za kislino

skrb za kislino na prostemPo zasaditvi skrbi za kislino v odprtem prostoru sestavljajo periodična zalivanje in plevel. Postelja z mladimi poganjki je mulkana in trikrat oplojena z mulleinom (v razmerju z vodo 1: 6). Za najboljši rezultat lahko dodate kupljene fosforne ali kalijeve vrhove.

kalčki iz kislostiDa ne seva cvetenja pred časom, in vse sile rastline so šli v hrano sučnih listov in ne cvetnih voskov, je potrebno redno voditi posteljo. V vročih dneh morate še posebej paziti na to, saj se peclji hitro razvijajo, kakovost listov pa se lahko poslabša. Če so se cvetlične vtičnice že pojavile, jih je treba odstraniti.

skrb za setev kremoPred prezimovanjem odrežite preostale liste in mulčite zemljo, tako da dodate v hodnike humus ali kompost.

Na istem mestu kislina raste dobro 3-4 leta, nato se pridelek močno poslabša.

Cut odraslih listov je lahko poleti 4-5 krat. Priporočljivo je, da to storite zjutraj, predprostori na vrtu. Po žetvi je treba razbremeniti vrstice med vrsticami in rahlo voditi posteljo.

Kokoš na prostem: bolezni in škodljivci

nabiranje kislostiDa ne bi izgubili pridelka, morate vedeti, kaj lahko škodljivci prizadenejo kremo in kako ravnati z njimi:

 1. Rust. Pojavi se v obliki rumeno-rjavih madežev na listih z izrazito spontanim golim očesom.
 2. Listnate lističe in žagovina žagovine. Če na listih obstajajo hrošči ali ličinke, rastline brizgajte z infundiranjem česna ali nohtov.
 3. Sorrel aphid. V tem primeru je nemogoče razpršiti liste s strupenjem za shranjevanje, tako da se ne zastruplja pri žetvi. Poskusite posipati rastlin s pepelom ali zalivati ​​z infundiranjem česna, regrata ali katere koli druge goreče trave.
 4. Puhasto plesni ples. Izgleda, da je na hrbtni strani listov sivkasto barvo. Varna za človeško telo, vendar škodljiva za kašeljno boleznijo – fitosporin. Uporabite ga v skladu z navodili na embalaži.

Related  Fotografija in opis različnih vrst redkev

S pravilnim sajenjem in skrbjo za kislino v odprtem prostoru se škodljivci pojavi zelo, zelo redko.

kislinaSumiramo:

 1. Za kislino je treba izbrati delno senco pod drevesi, ne pa tudi nizko vodooblečeno mesto. Tla bodo ustrezala kakršni koli kislosti, prednostno ilovnata.
 2. Pred sajenjem je mulčen dodan pepel in humus.
 3. Za ohranjanje listja sočno poleti, se kislina redno zaliva in nastajajoči pedunci redno sekajo.
 4. Po zasaditvi nege za kislino na odprtem tleh – pletenje, hranjenje in zalivanje.
 5. Od škodljivcev bo pomagal infuzije gorenja zelišč, ne pa trgovina.

Vse o setvi sorrel – video