Sadje jabolkObilno cvetenje jabolk spomladi, zdrava drevesna vrsta obljubil velikodušno žetev vseh priljubljenih dišečih plodov. Ampak cvet jabolk pada, zemlja se razprostira z odejico, kasneje pa jajčniki začenjajo mirno in skromno padati. Zakaj jabolčna jajca zavržejo jabolka, kaj storiti, namesto da bi pomagala prinositi sadje?

Znaki lakote ali biološke regulacije pridelka

Vedno skrbno vrtnar vedno zaznava stanje jablan, kar potrebuje. Če se vsi agrotehnični ukrepi izvedejo pravočasno, so razlogi za padec jajčnikov nekoliko, pa tudi njihov čas.

  1. Ureditev plodov. Drevo vzame natančno toliko sadja, saj ima dovolj hrane.
  2. Slabo opraševanje med cvetenjem ni bilo oblikovanih jajčnikov.
  3. Padec, ki je posledica razvoja goseničjih škodljivcev na vrtu.
  4. Različne značilnosti v smislu zorenja.

Ureditev plodov pomeni, da jabolko potrebuje stalno nego v sezoni. Zakaj jeseni jeseni? Zdravo drevo zahteva, da je nenehno dostavljena hrana. Istočasno pa vsaka faza razvoja potrebuje lastno prehrano. Torej, spomladi in do julija je potrebno gnojenje z dušikom. Redno potekajo vsaka dva tedna. Upoštevati je treba, da se najbolj aktivne majhne korenine ne nahajajo v bližini debla, temveč na ravni meje drevesne krošnje.

Za krmo potrebujete celoten krog zaloge. Potrebno je izdelati majhne žlebove in napolniti gnojila za namakanje. Več lukenj lahko vrtate z vijakom ledenega bloka za zimski ribolov in napolnite hranilno raztopino v utorih.

Načrt oblačenjaKako hraniti jablano med plodov in v kakšni količini lahko berete na embalaži zmesi gnojil ali v referenčni literaturi. V avgustu se ustavi gnojenje z dušikovimi gnojili. Zdaj je intenzivna asimilacija kalija in fosforja. Ti elementi bodo pripomogli k polni žetvi jabolk in pripravili drevo za prezimovanje. Kalij je glavni branilec drevesa pozimi. Poleg tega spomladi manj napadajo napade na takem vrtu, ne sok, kjer se raven kalija zviša. Če se zgornje obleke opravijo pravočasno in redno zalivajo jablan, se vprašanje, zakaj jabolčna jabolka ne bo razpadla junija, ne bo. Ušesa na jablani in kako ravnati z njim, preberite v tem članku.Preventivno zdravljenje jablane

Da bi ohranili dobro žetev v zdravem drevesu, je treba organizirati bogato zalivanje vrta. Ampak z vodo, je potrebno prezračevanje zemljišča. S prekomerno vlago lahko sadje zavržemo.

Sproščanje jabolk pred koncem sezone lahko pomeni zorenje sorte. Zato pri saditvi jablane upoštevajte, kdaj prihaja biološka zrelost sadja in jih odstranite pravočasno.

Škodljivci vrta in boj proti njim

Žele sadje na jabolkuVelika škoda na vrtu povzročajo škodljivci. Med njimi je treba zabeležiti žuželke, ki poškodujejo plod iz notranjosti, uničujejo sejalno komoro in povzročajo nastajanje plodov. V avgustovskem obdobju, pogosto samo črvasta jabolka. Razlog je škodljivec jabolčnega moljca. Znani so ukrepi za boj proti njemu. Toda učinkovitost zdravljenj je odvisna od značilnosti razvoja žuželk.

Related  Češnjevi paradižniki – rastejo doma na okenski polici

Ljubitelji vrtnarjev bi morali vedeti, da lahko metulj, prikazana na sliki, poškoduje drevo, ki za svoje lete s svojimi larvami poskrbi do 700 plodov na sezono. Vsaka metulja zajema do 120 jajc. V razvojnem obdobju gosenica poškoduje 3 fetusa. Poleti se v južnih regijah na severu razvije do tri populacije. Biologija metuljev je taka, da gosenica zima v lubju dreves, ostankov rastlin in v tleh.

Caterpillar caterpillarSpomladi se ujame in let metulja sovpada s koncem cvetenja vrta. Leta se v 39 dneh po koncu intenzivnega cvetenja podaljša pozneje, odvisno od vremenskih pogojev, vendar je možno do 90 dni. Torej, brez kemične obdelave jabolk iz škodljivcev poleti, lahko vrt izgubi večino pridelka.

Kontrolni ukrepi proti jabolčnim mahom:

  • čiščenje in razkuževanje deblov, kontejnerjev in skladišč;
  • škropljenje z insekticidi na začetku intenzivnega poleta metuljev vsake generacije;
  • namestitev feromonskih pasti;
  • uporaba pripravkov regulatorjev razmnoževanja;
  • Gojenje sort, ki so manj nagnjene k škodljivcem.

Jabolčno drevo, ki se ukvarja z bojem z moljemČiščenje je potrebno ne le za okrnjene kroge, pač pa tudi za oslajeno lubje, saj so gosenice skrite v vseh dostopnih razpokah. Uniči jih v zimskem času lahko zamrzne na 30 stopinj pet dni. Zato toplo zime povzročijo veliko izbruh škodljivcev spomladi. Istočasno bo spomladanska obdelava vrta malo zmanjšala število ljudi.

Gosenica se spremeni v pupo in konča cikel razvoja metuljev šele ob koncu cvetenja vrta, ko se pojavijo jajčniki in kjer je treba postaviti testis. Predstavlja polprepustno prosojno kapljico okoli milimetra. Odloži se eden za drugim na list ali vezano sadje. In samo od več kot sto. Zato je treba, ko se pojavijo, metulje uničiti v prvem tednu, dokler ne bodo prišli do zidu.

Čiščenje lupineInsekticidi ubiti metulji, ki so se že izvalili. Toda čas njihovega videza je raztegnjen. Zato je treba dva zdravljenja izvajati v intervalu 10 dni. Drog se uporablja tako kemično kot biološko. Učinkovita uporaba posebej pridobljenih priprav za posamezno obravnavo v množično letom po cvetenju. Predlagane formulacije insegar znanstveniki (25% WP 0,6 kg / ha) in Admiral (10% e., 0,6 L / ha) bo pomagalo zmanjšati velikost prve generacije majhna.

Related  Fotografija vaših najljubših jabolčnih sort z imenom in opisom

Pheromone pasti, posode s tekočino z sadnim vonjem, privlačijo na svetlobo, vsakdo uporablja vrtnarje v boju za žetev. V teh pasti se samice utopijo, ki potrebujejo vlago in prehrano.

Očiščena jabolka je treba očistitiGozdarji gredo na ušesa padlih jabolk. Zato je treba greben zbirati in pokopati globoko v zemljo, tako da gosenice ne morejo priti ven. Istočasno se nastavijo pasovi pasov, od katerih se redno izbirajo gosenice.

Pozne jabolčne sorte manj škodijo škodljivci. Stabilni se štejejo za sorte, kot so Antonovka, peptinski šafran, Tellisaare.

Da bi dobili popolno žetev jabolk z drevesa, je potrebno ustvariti pogoje, da bi zapolnil okusna rumena jabolka. Da bi to naredili, krmo, vodo in zaščito pred škodljivci.

Sproščanje sadja iz dreves – video