brza hrana za insekticidŠtetnici donose nepopravljivu štetu na usjev. Teško se boriti s njima, ali to je moguće. Fastac – insekticid, čija uputa je prikazana u nastavku, pokazala se dobro među mnogim insekticidima namijenjenima borbi protiv nepozvanih gostiju.

opis

pakiranje insekticidne brze hraneSredstvo je sintetski stvoreni insekticidni lijek koji pripada skupini piretroida. Glavna aktivna tvar je alfa-cipermetrin (pri koncentraciji od 100 g / l). Insekticid je dostupan kao koncentrirana emulzija topiva u vodi.

Fastak učinkovito uništava štetnike na polju, u vrtu, u šumskim kulturama. Širok je spektar insekata s kojima se lijek bori. To je i sisanje i gnječenje štetnika, kao i insekti koji žive otvoreno.

Insekticid radi na kontaktnom crijevnom djelovanju. To znači da otrov prodire ne samo kroz kititinsku masku nego i kroz hranu, dok jede tretirane usjeve. I potrebna doza je minimalna.

Upute insekticida Fastac: dostojanstvo pripravka

Među glavnim prednostima insekticida su:

  1. Otpornost na padaline.
  2. Sigurnost za pčele.
  3. Visoka učinkovitost protiv širokog spektra štetnika.
  4. Manja doza kada se koristi.
  5. Učinkovitost insekticida, bez obzira na razvoj čelika insekata.

Upute za uporabu

štetnika vrta, vrta, polja i šumaLijek se koristi ne samo za prskanje poljoprivrednog zemljišta, već i za skladišta. U tom slučaju, zrna se može staviti u njih tek nakon 20 dana.

Bilo koji postupak se ne može izvesti prije i odmah nakon kiše.

Prvo, pripremljeno je radno rješenje. Voda prskalice ulijeva se u trećinu volumena. Zatim ulijte željenu dozu lijeka i pomiješajte temeljito kako bi se dobila homogena otopina. Nakon toga dodajte vodu u željeni volumen. Kako bi se osiguralo da emulzija koja se dobiva ne smiri na dno, morate uključiti agitator prskalice i miješati otopinu 15 minuta. Također morate raditi s agitatorom na.

Nakon raspršivanja usjeva, bilo koji rad ručno može biti učinjeno tek nakon 10 dana i mehaniziran – nakon 4 dana.

Rad se vrši isključivo bez vjetra i suhog vremena, ravnomjerno pokrivajući otopinu insekticida sa lišćem i svim dijelovima biljaka. Pravilo se promatra bez obzira na način na koji se prskanje odvijalo, ručno ili mehanizirano.

Related  Uzgoj krumpira u vrećama

raditi s insekticidomMeđutim, zlouporaba ove količine radne tekućine je neprihvatljiva, jer će se otopina odvoditi na tlo i neće donijeti nikakve koristi.

Za maksimalnu učinkovitost, raspršite biljke čim ih primijetite.

Kompatibilnost Fastaca s drugim lijekovima

Fastac je insekticid koji se dobro kombinira s drugim pripravcima koji se koriste za zaštitu usjeva. S izuzetkom tvari s alkalnom reakcijom.

Međutim, kako bi se pomiješali nekoliko insekticida, ispitivanje kompatibilnosti ovih preparata treba provesti unaprijed.

mjere opreza

tablica standardaOsnovni zahtjevi:

  1. Radna otopina mora biti pripremljena prije uporabe. Ne možete ga zadržati.
  2. Korištenje insekticida u privatnim vrtovima i zemljišta, miješanje s drugim lijekovima strogo je zabranjeno.
  3. Trajanje zaštitnog djelovanja lijeka varira unutar 10-14 dana, a učinci – maksimalno 4 sata.

Strogo je zabranjeno prskanje usjeva tijekom razdoblja cvatnje.

Znajući brzinu primjene insekticida Fastak, njezinih pozitivnih svojstava, kao i mjera opreza, lako ćete ukloniti štetnike i spasiti žetvu.

Video o sredstvima za zaštitu bilja