Kopar s koparomU svakom vrtu možete pronaći kopra. Mirisna mirisna trava s masom korisnih svojstava može rasti samo-sadnju na plantaži, poput korova. No, najčešće vrtlar odabire vrste i hibride, određuje mjesto kulture sjetve. Sadnja i briga za kopar na otvorenom terenu ima značajke. Da biste dobili puno mirisnog zelenila, trebali biste znati agrotehnike biljke.

Kako rasti kopra na otvorenom terenu

Struktura kopraBilo koja biljka tek tada je ukras u vrtu, ako je zdrav i dobro se razvija. Ovisi o vrsti tla, prirodi navodnjavanja i hranjenju kopra. Na temelju znanja o kulturi odabire se mjesto zasijavanja.

Dakle, za kopar je potrebno:

  • neutralna, lagana tla;
  • sunčano ili malo zasjenjeno mjesto sjetve;
  • duboko obradivi sloj;
  • umjereno zalijevanje bez stagnacije vode;
  • pravodobno uravnotežen gornji obrok.

Istodobno, kopar se slabo razvija i postaje crvena na kiselom tlu i postaje žuta na alkalnom tlu. Za zdravlje kopra, potrebno je imati dobar humus sloj tla. Dodavanje organskih i mineralnih gnojiva za uzgoj kopara na otvorenom terenu pomoći će dobiti puno vitamina zelen.

Sjeme vremena i priprema tla

Otvorite krevete s drvetaSjetva sjemena komorača za dobivanje zelenila i sjemena može biti sub-zime i ranog proljeća. Da biste dobili zelenilo i kišobrane za kiseljenje, možete sijati sjeme tijekom cijele sezone do sredine kolovoza. U budućnosti, hladno otporna kultura, koja pada pod kratke mrazove, ne propada, ali gubi dekorativni učinak lišća, postaje crvena i sušena.

Ne stavljajte kopra na tlo nakon liminga i primjenom dolomitnog brašna. Nemoguće je sjetiti sjeme, a zatim posipati kreveti s pepelom protiv štetočina. Morska je kiselinska tla kobna za koprljanje.

Tlo ispod kopra kuhano je na mjestu otvorenom za sunce dubokim kopanjem. U isto vrijeme na svakom kvadratu zemlje trebali bi humus ili kompost kantu, dvije žlice superfosfat i žlicu kalij sulfata. Pepela za sjetvu nisu uvedena. Uz visoki stupanj podzemnih voda, vrt se povećava. Prethodnici kopra mogu biti bilo koje biljke, osim celera.

Sjeme klija pri temperaturi tla od 5-7 stupnjeva, zadržavajući kratki pad temperature. Preliminarna priprema sjemena za brzu pojavu sastoji se u uništavanju pokrovnog sloja. Kako posaditi sjeme od kopra na otvorenom terenu ovisi o sezoni. Dakle, sjemena subzimnija je zasijana bez prethodnog liječenja. Nije potrebno ubrzati sadnice tijekom ranog sjetve. U ovom slučaju, optimalno vrijeme za klijanje sugerira biološki kalendar biljke, koji je položio priroda.

Related  Žetva u vašem vrtu ovisi o obrezivanju voćaka

Ako se sjetva obavlja kasnije, kada povratne mrazovi nisu mogući, klice se mogu dobiti ranije. Zbog toga se sjemenke pre-klijaju 4 dana. Na toplom mjestu u platnenoj tkanini, sjeme će uslijediti, a izbojci će se pojaviti za tjedan dana. Moguće je držati predzadnju u stimulanse rasta i ekstrakta pepela. Voda s natapanjem sjemena zamjenjuje se 2 puta dnevno.

Ako uzgajate sadnice tjestenine, tada će se razvoj biljaka ubrzati. Sadnice posadile su navečer i nekoliko dana pritenyayut. Opstanak biljaka je dobar.

Uzgoj sadnica kopraSjetvu treba provoditi na dubini od 2 cm na prethodno prolivenoj vrućoj otopini kanala kalij permanganata. Razmak između sjemena u 5 cm između brazde u 20. Možete biljka kopar sjeme u otvorenom terenu kao brtveni kulture među ostalim povrćem, ostavljajući dovoljno prostora za razvoj. Za proizvodnju zelenila kroz cijelu sezonu, plantaže kopra obavljaju se za dva tjedna. Drugi je način korištenja sorti različitih zrelosti, sjetve dvogodišnjih hibrida grmova.

Koprivnica raste na otvorenom

Kontrolirajte kopče za prisutnost lisnih ušiDa bi se kopno dobro razvilo potrebno je dušična gnojiva. Ali začinjeno povrće prikuplja nitratne spojeve, što ga čini manje iscjeliteljskim. Stoga će najbolje biti hraniti biljku s fermentiranom infuzijom kroz pet dana. Ovo je dobro dušično gnojivo i ne podnosi prašine. Možete odmah zaštititi biljku i dodatnu gnojidbu. Koristiti insekticide na kopra ne mogu.

Kako bi se uklonili i uklonili kolonija lisnih uši na flasteru povrća, može se primijeniti raspršivanje otopinom alkoholne tekućine. Ako koristite 2 žlice Troya za 10 litara vode, prskanje će pogoniti štetnika. Alkohol bi trebao biti samo etil nerafiniran, sa smrznutim mirisom ili parfemom. Lisnice će pasti, mora biti pokriveno zemljom.

Još jedan način da se spriječi glavni štetočina zelene koprene jest sjetva nekoliko grmova dušica, čiji miris će zastrašiti lisnatog tijesta. Osim toga, možete koristiti tekuću gnojidbu s organskim gnojivima, nitratom. Ali treba napomenuti da se gljivične bolesti, trulež, razvijaju na vlažnim, dušikom zasićenim tlima. Potrebno je postići ravnotežu, ne prejesti, ne ispunite biljka, nakon svakog zalijevanje popustiti tlo, isporuku kisika u donjim slojevima.

Kako preraditi kopno na otvorenom terenu, ako postoje promjene u boji ljepljivog lišća. Ako grančice postanu žute, morate hraniti biljku nitratom, zalijevati pod korijenom. Crvena niža lišća označavaju nedostatak fosfora. Kustik je obrijao, usprkos navodnjavanju, morate ukloniti oboljelu biljku i odrediti uzrok. Često je to zbog korijena korijena s nepravilnom skrbi. Već je nemoguće spasiti takvu biljku, potrebno je poduzeti mjere kako se infekcija ne bi proširila na susjedne grmlje.

Related  Gnojiva za sadnice povrća – vrste i preporuke izrade

Korisna svojstva kopra

Sjeme kopraKoristite zelje dok rasti. Najveći okus trave stječe tijekom stvaranja cvatnje, prije otvaranja. U ovom trenutku, i bere mirisne zelje za zimsku uporabu. Sadržana u ovom začinjenom zelenom sadržaju blagotvorno djeluje na tijelo u malim količinama.

Pored kuhanja, gdje je kopčica neophodna, koristi se u medicinske svrhe:

  • smanjuje pritisak u bolesnika s hipertenzijom;
  • poboljšava funkciju probavnog trakta;
  • ima analgetsko djelovanje;
  • poboljšava funkcioniranje genitourinarnog sustava;
  • poboljšava laktaciju.

Posebni kožni ulje i sjemenke koriste se kao lijekovi. Međutim, ne možete zlouporabiti svježe bilje, možete donijeti svoje tijelo na spušteni ton i pospanost.

Rezultat sadnje koplja za zimu – video