Врт без проблема: посадите кромпир испод сламе

Квалитетна жетва кромпираДа ли знате како биљати кромпири? Не, не на традиционалан начин до земље. И испод сламе. Да, тако да у лето не треба да се боре и не пробијате коровима, а на јесен да сакупљају богату жетву.

Искусни љетни становници су у стању да причају о својим методама садње гомоља бескрајно. Али ако разјаснимо са њима, колико сте успели да ископате, можете чути жалосну причу. На крају крајева, болести утичу на принос, а година је била неуспешна, и било је много штеточина. Ако сте уморни да слушате бицикле у земљи, пробајте нове технологије.

На пример, садња кромпира испод сламе гарантује врт без проблема. У могућности ћете провести мање времена за неговање кревета од кромпира, биће поштеђени од хлађења, отпуштања, пљацка. Као резултат, сакупљати усеве директно са површине земље без копања.

И, користећи холандску методу, можете сакупљати изненађујуће обилно бербу елитног кромпира. Истина, морате се придржавати правила пољопривредне технологије и доступности одређених знања. Који је најбољи начин да вас изаберем. Али вреди експериментисати, јер резултат обећава да буде позитиван.

Кромпир испод сена и сламе видео

Кромпир испод сламеСајење гомоља испод сијена је дугогодишњи начин који је изгубио своју популарност у совјетским временима. Култ рада није препознао лаке начине. Али данас многи фармери у Сибиру, у средњем појасу и на Уралу почели су садњу кромпира под сламом, постепено се враћају и примјењују старе методе оплемењивања богатог кромпира уз минималну употребу физичког рада.

Земља пре засадања није потребна за копање. Гомила се уклапају на површину тла у шаблону шаховнице. Након што су пржени с хранљивим хумусом или компостом и прекривени сламом. Ако није доступан – учинити сено (конвенционална сушена трава).

Слетање је завршено, чим се све гомоље прекрије сламом од 20 центиметара. Не треба више радити под нормалним временским условима до јесени. Да бисте разумели садњу кромпира испод сламе – видео на крају текста је за вашу пажњу. Искуства деле руски фармери.

Када могу почети слетање?

Посадите кромпир испод сламеАгрономије препоручују садење, када је просечна дневна температура ваздуха досегла знак од +8 степени. Народним знацима се засадју у тренутку када цветају цветови. У сваком случају, ово се дешава у пролеће, када је тло мало влажно и већ загрејано. Због тога, након што положите кромпир и покријете га дебелим слојем сена или сламе, не брините о заливање и ђубрење. време ће доћи и моћи ћете да видите добре резултате.

Не брините да се пуцњаве не појављују дуго. Треба им времена да пробију сено. Али пошто се пуцњаве појављују на површини, брзо постају јаче и почињу да расте.

Предности раста:

 • Подигните слој сламе и направите свој пут до Сунца, многи корови не могу. Због тога они пропадају, елиминишући рад плетења.
 • Слама ствара оптималну равнотежу температуре и влаге за раст гомољака. Изузетак: сувише кишно или суво лето.

Ако су често кише, под слојем сламе, задржава влага, што ће допринијети успоравању. Део поклопца је боље замењен сувим. У врућем, сушном времену, није препуштено заливање кревета.

 • Још једна несумњива предност је процес сјече. Требаће вам само грабље. Са њиховом помоћом се сакупља горњи слој сијена, а кртоле се могу бирати директно из земље. Они не захтевају чишћење са земљишта. Довољно је да их осушите и сортирате.

Продуктивност

Винтаге из врта испод сламеУ јесен, када врхови постану жути и суви, почиње берба. Они који су покушали кромпир под сламом, прегледи остављају најосјетљивије. Имајте на уму да парцела од 10 квадрата. м. Можете сакупљати 5-6 кашика. Ако пољопривредници раде поврће на продају, онда у топлим крајевима могу поскупити и кромпир крајем зиме. Да бисте то урадили, једноставно морате повећати покривни слој за пола. Жетва ће бити почетком лета.

Култивација кромпира холандском технологијом

Кромпир од холандске технологијеОвим путем ће ценити они који у борби за квалитет и обиљу жетве неће поштовати ни времена нити енергије. Холандска технологија се углавном користи у пољима и великим подручјима. Она се разликује од уобичајеног начина са посебном пажњом на избор садног материјала, обезбеђујући приступ коријенима ваздуха и влаге.

Узгајање кромпира на холандској технологији, неопходно је припремити чак и редове у слободној земљи до дубине од 10 цм, удаљеност од њих је око 70 цм. Важно је истаћи све услове технологије. Они пољопривредници који користе поједностављену шему култивације, добијају мање квалитативни резултат.

Важни фактори

 • Погодно за садњу сертификованог кромпира. Који је извршен због присуства штеточина и инфекција. Елите холандске сорте гарантују изврсну жетву.
 • Током раста и развоја врхова и кртола, неопходно је лијечење од болести, као и редовно ђубрење.
 • Усклађеност са правилима усева. То јест, недозвољено три до четири године за редом културе биљке на истом мјесту. Па, ако годину дана пре него што је кромпир на терену постао житарица.
 • Важан фактор је планирано отпуштање тла и хлађење грмља стварањем гребена.

Како засадити према холандској технологији

Сајење кромпира у холандској технологијиЗапад почиње да се припрема за садњу с јесени. Копа компост или хумус. Често додајте суперфосфат или калијумове соли. Након зимовања уводи се азотно ђубриво. Земља се опусти до дубине од 20 цм и изравнана. Када зрно тла, почните да се искрцавате. Да се ​​стави на стотине, узимаће 400-500 гомољака.

Процедура је следећа:

 • прво формирају редове који се извлаче што је више могуће у правцу сјевер-југ;
 • они стављају каљени кромпир на растојању од 30 цм један од другог;
 • После серије су сахрањени и формирани изнад њих гребене висине 10 цм;
 • за две недеље на гребенима срушили су тло из редова, мало их олабавили.

Чим се појаве погоци, превентивно лечење се врши на каснију мрљу.

Корисни догађаји

 • Опруге морају бити напуњене најмање три пута током лета. Влага би требало да импрегнира земљу дубоко 15 цм.
 • Када се појави колорада, третман се увек обавља. Немојте користити хемикалије током цветања.
 • Две недеље пре ископавања врхова може се уклонити. Ако је исцртано, ризик од гњечења кртола ће се смањити. Њихова способност преживљавања у зимском периоду ће се повећавати много пута.

Избор је ваш: холандска технологија или кромпир испод сламе. Како садити – знате. А резултати се могу добити само самим покушањем методе.

Кромпир испод сламе, сено, мулч – видео

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector