сорта јагода Али БабаМеђу бројним врстама јагодичастих врста најпопуларнија је дивља јагода Али Баба, опис сорте, фотографија која је приказана у наставку. Ова биљка је у великој потразњи међу љетним становницима. Његова популарност није само због добрих квалитета укуса, већ и лаког раста.

Јединственост јагода Али Баба

обилно плодноБиљке представљене сорте имају много витамина и елемената у траговима, које су једноставно неопходне за правилан развој тела. Воћак садржи огроман проценат калијума, калцијума, витамина Ц.

Јединственост такве биљке је у томе што има богат воће. Да бисте добили добру жетву, морате пратити одређена правила култивације.

Предности сорте:

  • добра подношљивост суше;
  • зимска чврстоћа;
  • одличне квалитете укуса;
  • отпорност на болести.

Поправљена дивља јагода Али Баба је најбоља сорта десерта у садашњем времену. Буш ове биљке је прилично моћан, али компактан. Његова висина може да достигне 20 центиметара. Ако су саднице сређене на правом мјесту и на одговарајући начин се боре, онда ће се у првој години живота на њима појавити велики број цвјетова. Сорта није способна формирати антену, али упркос томе, у кратком времену се формирају јака и лијепа грмља.

Није препоручљиво да се постројење постави на територији на којој су претходно расле парадајз.

Јагоде дивље јагоде Али Баба имају богату црвену боју. Њихова тежина је од три до пет грама. Посебна карактеристика воћа је њихов сладак и кисели укус. Месо је бело. Од тридесет одраслих грмља, сваких два дана можете сакупити до литра бобица.

Како правилно узгајати јагоде?

култивација сорти дивље јагоде Али БабаИзбор локације игра једну од главних улога у садњи ове биљке. Да би се јагоде добро развиле и донесе жељени резултат, требало би да буду засадене у добро осветљеним подручјима. Најбоље је узгајати на брдима, али ако таква могућност није, онда се поступак врши на гребенима.

За сјемење брзо расте, пазљиво пазите на тло прије сетве.

Права култивација дивље јагоде Али Баба састоји се од следећих фаза:

  1. Слетање. Можете посадити биљку и уз помоћ садница и семена. Земља треба да се састоји од 5 делова хумуса и три дела песка. Зрна жита би требала бити од фебруара до марта. С обзиром да је семе врло мало, није више од 0,5 центиметра да их продубљује. 14 дана након појаве, младе биљке треба носе. Раздаљина између њих треба бити најмање 2 центиметра, али не више од 4 центиметра. Следеће бирање се врши након што се 4-5 листа појављују на јагодама. Слијетање на отвореном тлу долази са изгледом 6 листопадних плоча.садња садница на отвореном простору
  2. Заливање. Прво наводњавање након зиме треба извести на изглед цвијећа. До овог времена не препоручује се наводњавање јагода, јер у земљишту постоји довољна количина влаге.редовно заливање
  3. Топ облачење. Ђубрива је важан део узгоја биљке. Прво ђубрење препоручује се само за другу годину живота. У ту сврху је боље користити органска ђубрива. На 1 м2 потребно је комбиновати од 2 до 3 канте ђубрива, 40 грама суперфосфата, једне кашике сита и исте количине калијум сулфата. Након наношења смеше, препоручује се земља да се опусти до дубине лопате.примена ђубрива
  4. Припрема јагода за зимовање. Иако се биљка не боји мраза, препоручује се покривање грмља. Да бисте то урадили, користите суве гране малине и смрче. Други, мање познати начин припреме биљака за зиму, је постављање лукова преко кревета помоћу агротека.

Related  Правила бриге и садња јапанског дуња

Свако ко жели да добије обилно жетву треба посветити посебну пажњу бризи за јагоде након зиме. Прва ствар коју треба урадити је уклањање старих листова из грмља. Неопходно је да се таква процедура изводи са појавом стабилне топлоте.брисање старих листова и цветних стабљика

Једна од важних фаза гајења дивље јагода Али Баба је његова мулчење. Ова процедура омогућава не само спречавање испаравања течности из земљишта, већ и могућност побољшања његових својстава.олабављамо тло

Уклањање биљке треба обавити три пута пре појављивања бобица. У периоду раста и сазревања плодова, отпуштање тла је непожељно. Приликом спровођења таквог поступка неопходно је истовремено избрисати оштећене старе летакеуклоните корова.

Ова биљка има добру отпорност на разне болести. Али упркос овоме, грмље често удари у пршут. Да бисте се борили против њега, можете користити као лук од лупине лука и специјалних препарата.

Опис сорте јагода Али Баба ће пружити прилику да упозна све суптилности биљке и правила њеног одласка. Присуство таквог знања сигурно ће дати жељени резултат у култивацији ове изузетне бобице.

О предности и слабости дивље јагоде Али Баба – видео